Nvidia Tegra 4 lanse edildi: "Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
erko merko

erko merko

Üye
    Konu Sahibi
Nvidia Tegra 4 lanse edildi: "Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi"

Akıllı telefon ve tablet segmentinde mücadele tüm hızı ile devam ederken, üreticiler daha güçlü akıllı modellerini sunmak için çalışmalarını tüm hızı ile devam ettiriyor. Akıllı telefon ve tablet üreticilerinin yanı sıra bu cihazlar için donanım üreten firmalar da daha iyisini sunmak için ar-ge çalışmalarını hızlandırmış durumdalar.

Akıllı telefon ve tabletlerin kalbi olarak nitelendirebileceğimiz yonga setlerine bakacak olursak eğer, Qualcomm, Samsung, MediaTek, Intel, Nvidia gibi firmaları görüyoruz. Bunların arasında Nvidia‘ya bakacak olursak eğer, firma Tegra serisi yonga setleri ile adını duyurmakta. Hatırlanacağı üzere Tegra 3 ile ilk dört çekirdekli yonga seti Nvidia‘dan gelmişti. Şimdi de Nvidia‘dan yeni nesil yonga seti Tegra 4 yonga seti duyurusu geldi. Firma yeni yonga setini dünyanın en hızlı mobil işlemcisi olarak nitelendiriyor. Nvidia Tegra 4, dört adet Cortex-A15 tabanlı işlemci içeriyor. Bilindiği üzere ilk Cortex-A15 tabanlı çift çekirdekli yonga seti Samsung‘dan gelmişti. Nvidia ise dört çekirdeğe çıkaran ilk firma oldu.Nvidia Tegra 4, 72 adet grafik işlemcisine sahip. Yonga seti 28nm üretim teknolojisi ile üretilmiş. 4G LTE desteğini de sunan Nvidia Tegra 4 farklı tipte bellek kullanımına da destek veriyor. Nvidia Tegra 4, bir önceki nesil Nvidia Tegra 3‘e göre 6 kat, daha önceki nesil olan Nvida Tegra 2‘ye göre 20 kat daha iyi grafik performansına sahip.

Umarım buda Tegra 3 gibi fos çıkmaz, tegra 3'te yaptıkları hatalardan ders almışlardır umarım.

aleranol

aleranol

Üye
Bence çok çok iyi olacak. A15 exynos ve snapdragon ile gayet iyi rekabet edecektir.

PureFood

PureFood

Üye
Snapdragon S4 Tegra 3'ü sollamıştı. Bakalım şimdi neler olacak.

aleranol

aleranol

Üye
Tegra 4 s4proyu geçebilir ancak ben sonraki snapdragon ları merak ediyorum.

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Önemli olan oyun perfomansi ve 3d mobil ekranların derinliği

PriZm

PriZm

Üye
Eğer hTC'nin yeni bir modelinde bu çipset kullanılırsa direkt o telefonu alıyorum :)

acuxx

acuxx

Üye
çok güç istemesin canımı yesi

- - - Eklendi - - -

çok güç istemesin canımı yesin

avcitalip

avcitalip

Üye
hTC M7'nin Tegra 4 ile gelmesini bekliyordum bu beni hTC'den soğuttu,samsung inşallah S4 ve Note 3 modellerinde tekrardan mali-400mp gpu kullanmaz vallaha söverim :ehe şaka bir yana acaba ilk tegra 4 kullanan telefon hangi telefon olacak :)

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Galaxy S4 Malesef Mali 500

PriZm

PriZm

Üye
hTC M7'nin Tegra 4 ile gelmesini bekliyordum bu beni hTC'den soğuttu,samsung inşallah S4 ve Note 3 modellerinde tekrardan mali-400mp gpu kullanmaz vallaha söverim :ehe şaka bir yana acaba ilk tegra 4 kullanan telefon hangi telefon olacak :)

Bence ilk kullanan marka hTC olacak :)

pRime.

pRime.

Üye
hayırlısı olsun. tegra 2 ve 3 gibi olmaz umarım.

Uruloki

Uruloki

Üye
hayırlısı olsun. tegra 2 ve 3 gibi olmaz umarım.

Öyle olacağı bariz serdar sağolsun android yiyor koskoca chipseti ki bilirsin windows u sevmem ama windows rt de süper çalışıyor

pRime.

pRime.

Üye

Öyle olacağı bariz serdar sağolsun android yiyor koskoca chipseti ki bilirsin windows u sevmem ama windows rt de süper çalışıyor

eğer iddia ettikleri kadar güçlüyse neden androidde de güzel çalışmasın kanka? androidi adam ederlerse çalışır.

enterneoll

enterneoll

Üye
s4'de mali 600 kullanılıcak bakalım hangisi daha iyi olucak :)

Uruloki

Uruloki

Üye

eğer iddia ettikleri kadar güçlüyse neden androidde de güzel çalışmasın kanka? androidi adam ederlerse çalışır.

O olursa belki olur niye olmasın ama sanmam çünkü şu an bile nda yi açıyorum yanda bir program daha var çekirdek hızlarını gösteriyor ya iki çekirdek çalışırken sorun yok sonra kafasına göre tek çekirdek çalışıyor hoppa sonra kasiyor ne anladım o işten yani düzgün bir yazılım yönetim sistemi yok

pRime.

pRime.

Üye

O olursa belki olur niye olmasın ama sanmam çünkü şu an bile nda yi açıyorum yanda bir program daha var çekirdek hızlarını gösteriyor ya iki çekirdek çalışırken sorun yok sonra kafasına göre tek çekirdek çalışıyor hoppa sonra kasiyor ne anladım o işten yani düzgün bir yazılım yönetim sistemi yok

ne diyem kanka düzelir inşallah. :D

PriZm

PriZm

Üye
Performance governor'u na alırsan tüm çekirdekler tam hız çalışır.ama tasarruf diye birşey olmaz :D

lordufuk

lordufuk

Üye
S4 de yine mali kullanıcak o açıdan bence kötü bence s4 s3 gibi fazla satamaz çünkü şimdiki rakipler çok iyi sony xperia z htc m7 buterfly vs. tegra 4 de umarım tegra 3 gibi olmaz

PriZm

PriZm

Üye
S4 de yine mali kullanıcak o açıdan bence kötü bence s4 s3 gibi fazla satamaz çünkü şimdiki rakipler çok iyi sony xperia z htc m7 buterfly vs. tegra 4 de umarım tegra 3 gibi olmaz

S4 mali 400 kullanmayacak bence.çünkü eğer kullanırsa Samsung S4 satışlarının düşeceğini biliyordur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt