Yardım Nvidia Gt 740m?

Sponsorlu Bağlantılar

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
    Konu Sahibi
Nvidia Gt 740m?
Arkadaşlar bu ekran kartının hem 64 hem de 128 bit olanı var bazıları zorlandığında 128 bit oluyor diyor anlamadım gitti. Lenovo v580c modelinde hangisi kullanılıyor acaba?

MaxipmaN

Üye
hayatımda böyle saçma bişey duymadım 64 bitse 64tür ben lenovo z500 aldım 740m 64bit çıktı geri verdim driverin sistem bilgilerine bakılması lazım 128 bitlik olanı almalısın

• Beğen
Tepkiler: @@DiAbLo@@
Uhops

Uhops

Üye
Müşreti hizmetleriyle görüş veya kullanıcı kulubü varsa onlara sor.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
oyun oynayacam dersen 128 bit al

• Beğen
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
    Konu Sahibi
Müşteri hizmetlerine sordum 64 bitmiş. Fakat araştırdım biraz 740m nin 64 bit ile 128 bit arasında sadece %3 lük bir fark varmış

Uhops

Uhops

Üye
  • Beğen
Tepkiler: @@DiAbLo@@ ve .caner.
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
    Konu Sahibi
buyur kardeşim burada detaylı açılamış %5 miş kusura bakma fark 3 değilmiş. alnız ben öyle her oyunu da hight oynayacam diye bir kural koymadım hiç. Tabi ki 128 bit daha iyi ama 64 de yeterli gibi. bu arada bu laptop u alacam kararım kesin bikaç gün içerisinde parayı aktarırım

Uhops

Uhops

Üye
buyur kardeşim burada detaylı açılamış %5 miş kusura bakma fark 3 değilmiş. alnız ben öyle her oyunu da hight oynayacam diye bir kural koymadım hiç. Tabi ki 128 bit daha iyi ama 64 de yeterli gibi. bu arada bu laptop u alacam kararım kesin bikaç gün içerisinde parayı aktarırım
:good: karar verdiysen hayırlı olsun.

• Beğen
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah kardeşim diğer konuda senin önerdiğin pc bu :D Baktım gerçekten çoğu sitede o özelliklere göre verilen fiyatın en az 400tl fazlasına anca bulunurdu. Site yöneticileri ile görüştüm telefonda özelliklerini tam öğrendim gayet hoşuma gitti. Şimdi parayı yatırırken makbuzum olacak sonra yatırıp telefonda bilgilendirme yaparken ses kaydı kullanacam ve kargo gelince kameraya çekecem herhangi birşey olmuş olursa elimde tam bir kanıt olsun diye :D 1400 tl sayacam boru değil ki :D

MaxipmaN

Üye
%5 azmış ya sorsan 64bite hemen çöpe derler benim gibi :D

achambo

achambo

Üye
benim 64 bit 630m high olmazsa mediumda oynuyorum daha low hiç görmedimama 128 olanı almaya çalış:oke:

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
128 bit daha iyi kardeşim oyunlarda akıcı olur geçen bu ekran kartını hd8730 128 bitle karşılaştırıyor çok bilmişin biri her denilene inanma

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşlerim aldım pc yi ve baya oyun denedim şu ana kadar hiçbir sorun ile karşılaşmadım hatta Assasins Creed III ü hight da rahat rahat oynuyorum :D 64 bit ama 645m den daha iyi buldum performansını. Ekran kartının işlemci hızı baya etki etti açıkcası :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
şu bit olayına takılmaktan vazgeçmenin zamanı geldi de geçiyor.
64 bit yada 128 olması performansını %2-3 gibi değerler ile etkiler.
asıl performans gpu memory saat hızlarıyla belli olur ki
64bit le 128 bitin sadece saat hızları farklı.

aynı hızlarda çalıştırdıgınızda bir farkları olmaz :oke:

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
ismail

ismail

Üye

merhabalar :tebessüm: ekran kartlarının dediğiniz değerlerini ölçen bir site var mı?
birde acaba mesala ben arkadaşımla ekran kartımız hangimizin daha iyi anlamaya çalışsak nasıl anlarız :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
siz anlayamazsınız. kartlar aynı sistemde test edilmedikce kesin sonuç elde edilmez.
oyun fpslerinden karşılaştırabilirsiniz öylesine :)

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
ismail

ismail

Üye
siz anlayamazsınız. kartlar aynı sistemde test edilmedikce kesin sonuç elde edilmez.
oyun fpslerinden karşılaştırabilirsiniz öylesine :)
cevabınızı geç gördüm çok teşekkür ederim :)

darkmaster

darkmaster

Üye

pardon ama bit nasıl önemli değil onu anlayamıyorum ben.
bit dediğimiz olay ekran kartı üzerindeki gpu ile yine ekran kartı üzerindeki ramler arasında iletilebilecek data miktarını gösteren bir birimdir. Düşük çözünürlükle ve ayarlarda çok bir önemi olmaz, zira yapılan işlemi limitleyen gpu'dur ama yüksek çözünürlük ve ayarlarda önem kazanmaya başlar.

hatta sdn den de bir alıntı yapayım.
"Ekrankartındaki değeri; kartın her saat(clock) döngüsünde GPU(Graphic Process Unit=Grafik İşleme Birimi) ile RAM arasında taşıyabileceği veri miktarını ifade eder. Bu kartın genel bellek aktarım bileşenidir. Daha çok veri aktarımı ekrana görüntüyü daha hızlı çizmeye ve yüksek çözünürlük elde etmeye ve pürüzsüz yüksek nitelikli görüntü elde etmeyi mümkün kılar.

Bir kartın gerçek veri aktarımı, bit yerine saniye başına gigabytes cinsinden ölçülür. Bu değer kartın RAM(Random Access Memory=Rastgele Erişim Belleği) frekansına ve veri yolu bit değeri birleşimine göre farklılık gösterir. Gigabytes değeri bit hızının 8 ile bölünmesiyle hesaplanır.

Örnek olarak 3000 Mb RAM miktarı olan 128 bit bir kartın veri aktarımını bulmak için: 3000 X 128 / 8 = 48000(Yani 48GB/s)
256 bit olan kartta bu 96GB/s değerindedir. 384 bitte ise 144GB/s'dir.

Veri aktarım hızı ne kadar yüksek ise bilgisayarın işleyebileceği veri kapasitesi de o kadar artar. Eğer oyun bağımlısı değilsen (bağımlılıktan kastım; Oyunculukta FPS(Frame Per Second=Saniye Başına Kara) değeri vardır. bu değer ne kadar yüksekse oyundaki akıcılıkta o derece iyidir) veya çizim işleriyle uğraşmıyorsan 256bitlik bir karta ihtiyacın yoktur. 128bit 1GB veya 2GB bir ekrankartı işini hallice görecektir.
@ "

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
@darkmaster
mevcut olan gpu memory ile arasındaki iletişim kanalına sığmayacak kadar veri işleyebiliyorsa zaten üretici firma bunu göz önüne alarak 64bit yerine 128 bit yapabilir. ancak.
standartı 64bit olan bir ekran kartı için değil 64bit o kart 512bit olsa yine performansa kayda değer bir faydası olmayacaktır. önemli olan budur.

doğrudur çok güçlü gpularda 64bit veya hatta 128bit kartı sınırlayabilir. ama siz 64bitlik veri kanalına rahatlıkla sığan bir gpu işlem gücünü alıp 256bite koysanız faydası nedir ? işlenen veri aynı :oke: tek artısı var kanal genişliği sağlar çok daha rahat veri akışı sağlanır. %4-5 i geçmeyecek bir faydadır.

• Beğen
Tepkiler: GDDR5 ve Invoke
darkmaster

darkmaster

Üye
@darkmaster
mevcut olan gpu memory ile arasındaki iletişim kanalına sığmayacak kadar veri işleyebiliyorsa zaten üretici firma bunu göz önüne alarak 64bit yerine 128 bit yapabilir. ancak.
standartı 64bit olan bir ekran kartı için değil 64bit o kart 512bit olsa yine performansa kayda değer bir faydası olmayacaktır. önemli olan budur.

doğrudur çok güçlü gpularda 64bit veya hatta 128bit kartı sınırlayabilir. ama siz 64bitlik veri kanalına rahatlıkla sığan bir gpu işlem gücünü alıp 256bite koysanız faydası nedir ? işlenen veri aynı :oke: tek artısı var kanal genişliği sağlar çok daha rahat veri akışı sağlanır. %4-5 i geçmeyecek bir faydadır.

tabiki haklısınız işlem gücü kısıtlı kaldığı zaman veri yolunun fazla olması neredeyse hiç fayda sağlamayacaktır. lakin oyun oynamak isteyen birisi için 64 bit ve 64 biti kaldırabilen gpu clock a sahip bir kart yeterli gelmeyecektir buda bir gerçek.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe