Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek
Yeni düzenlenen Yargı Paketi'nde artık öğrenciler notunu beğenmezse dava açma hakkına kavuşacak...
26.05.2012 12:15

Star Gazetesi'nin haberine göre: Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden 3'üncü Yargı Paketi'nde ilkokul ve orta öğretim öğrencilerine de dava açma imkanı verildi.

ÖĞRENCİYE DAVA AÇMA HAKKIKomisyon, paketin idari yargıyla ilgili 32 maddesini kabul etti. Düzenlemeyle Danıştay üyeliklerine atanma konusunda düzenlemeler getirilirken, aynı sebepten ikinci kez yürütmenin durdurulması istenmeyecek.
Tasarıya göre, idare ve vergi mahkemelerinin, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin sınıf geçmelerine ve not tespitine ilişkin işlemlerinin yanısıra; kayıt, nakil, ilişik kesme ve disiplin cezalarına ilişkin işlemlerle yükseköğretim öğrencilerinin sınıf geçme ve notlarının tespitine ilişkin işlemlere de bölge idare mahkemesinde itiraz edilebilecek.

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
:sahan: öğretmenlerine saygısı olmayan öğrencilerin eline büyük bir koz geçmiş olacak... Yazıklar olsun bu ülkede öğretmen olunmaz arkadaş Allah yeni öğretmenlerin yardımcısı olsun...

sem_sen

Üye
:hmmm

HaqperesT

HaqperesT

Üye
bazı ogretmenler kıcıklıgına yapıyor
lisede bir ogretmen yaptı bana takdir alıyordum o donem zayıf not vermeseydi.
itiraz ederim sanıyordu ama yanıldı. evde bol tesekkur takdirim vardı. sonra kendisi gelip niye itiraz etmedigimi soyledi. ona bunu zaten biliyorsun dedim neden gelip itiraz edeyim ki demiştim. ama boyle ogretmenler haksız notlar verememeliler.

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
:sahan: öğretmenlerine saygısı olmayan öğrencilerin eline büyük bir koz geçmiş olacak... Yazıklar olsun bu ülkede öğretmen olunmaz arkadaş Allah yeni öğretmenlerin yardımcısı olsun...

Aşırı tepki veriyorsun bence.Bana kalırsa bu cumhuriyetin olduğu bir ülkede bu olması gereken bir şey.Zaten kimse 3-5 puan için kimseyi dava etmez

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Ben mesela o bizim edebiyatçıya açardım kadın roman özeti yazın diyor bir sayfayı geçmesin diyor biz arkalı önlü doldurduk gel sen anlat romanı 1 sayfada vere vere de 75 vermiş

Astrosman

Astrosman

Üye

amin oğuzhan

dejavu178

dejavu178

Üye
aynen edebiyatta 30 puanlık roman özeti kısmını yaptığım halde 25 aldım sınavdan ki sınavın diğer kısımlarınıda yapmama rağmen

anılbaran

anılbaran

Üye
babamla konuştum en kısa sürede açıcam dava :oke:

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ
FatoŞ

FatoŞ

Üye
Tuhaf Geldi .. Bir de Öğrenci Davaları Çıktı :hmmm

tempestshine

tempestshine

Üye
bizim resimciye dava açardım ben.arkadaş geçen seneki dosyasını göstermiş ona 100 verdi.bende o dosyayı gösterdim bana 85 :grrr:

juristokrat

juristokrat

Üye
genel değerlendirirsen iyi düzenleme ama tabi bunu da suistimal edenler çıkabilir o yüzden haksız yere açanlara para cezası verilmesi öngörülsün.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
genel değerlendirirsen iyi düzenleme ama tabi bunu da suistimal edenler çıkabilir o yüzden haksız yere açanlara para cezası verilmesi öngörülsün.

para cezasından başkası olmalı
çunku zenginler yine çekinmez

spy ghost

spy ghost

Üye
evet elde 2 koz var alo eğitim hattı ve dava :eller: hocalar artık uğraşmak istemeyecek vee :halay2:

Enes

Enes

Üye
çocuk oyuncağı gibi oynuyorlar şu sistemlerle..

spy ghost

spy ghost

Üye
Arkadaşlar liseye devam ediyorum ama türlü türlü hocalar gördüm , sınavda adaletsizlik yaptı bize zıt gitti tabi bizde ona sözlülere 15 20 verdi bi arkadaşı boynundan tutup tüm koridorda kurbanlık hayvan gibi dolaştırdı bir diğeri öğrenciyi sevemediği için sınıfta bırakıyor yoksa dersleri iyi bir diğeri ise 65 yaşında bir amca keyfine göre sınav soruları hazırlar mevzuatı yok sayar ama kimse birşey diyemiyor arkadaşlar sınavda çıkan sorulardan biri (din dersi) ilk diyanet başkanının soyadı ? bu nedir ya bazen hocalarda suçlu oluyor sadece öğrenci değil , öğrenciyi türk milleti haylaz , yaramaz olarak tanıdı öğretmenler "öğretmen her zaman haklıdır" felsefesiyle devam ediyor öğrenciye koz geçmeyecek sanıyorlar

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Ben bu hkumeti sevmeye basladim. benim okumama mani oldular ama baska fatihler harcanmasin

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Arkadaşlar liseye devam ediyorum ama türlü türlü hocalar gördüm , sınavda adaletsizlik yaptı bize zıt gitti tabi bizde ona sözlülere 15 20 verdi bi arkadaşı boynundan tutup tüm koridorda kurbanlık hayvan gibi dolaştırdı bir diğeri öğrenciyi sevemediği için sınıfta bırakıyor yoksa dersleri iyi bir diğeri ise 65 yaşında bir amca keyfine göre sınav soruları hazırlar mevzuatı yok sayar ama kimse birşey diyemiyor arkadaşlar sınavda çıkan sorulardan biri (din dersi) ilk diyanet başkanının soyadı ? bu nedir ya bazen hocalarda suçlu oluyor sadece öğrenci değil , öğrenciyi türk milleti haylaz , yaramaz olarak tanıdı öğretmenler "öğretmen her zaman haklıdır" felsefesiyle devam ediyor öğrenciye koz geçmeyecek sanıyorlar

Cok dogru konustun millet yok olmaz falan diyor ama ogretmen bunlar peygamber dwgil ya sanki ogretmenler kusursuz zannediyolar rontgencisinden abazzasina taraflisindan kayiranina her turlusunu gorduk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...