flutewoddy
Üye
nasıl bir dilekçe yazmalıyım yardımcı olabilir misiniz ?Dilekçe vererek iadeyi taahütlü gönder dilekçeyi
nasıl bir dilekçe yazmalıyım yardımcı olabilir misiniz ?Dilekçe vererek iadeyi taahütlü gönder dilekçeyi
bende pişman oldum Nokia aldığımaBirdaha asla Nokia kullanmayacağım Samsung telefon aldım zaten kendime o telefon bozulduktan sonra
nasıl bir dilekçe yazmalıyım yardımcı olabilir misiniz ?
çok teşekkürlerimei numaralarınıda yazmam gerek demi
Böyle bir dilekçe yazabilirsin.
güzel olmuş bazı küçük hatalarıda düzeltirsen Ad Soyadın altındaki Mert yazısının kayması gibi geçerli olurayrıca Servisine derken ya ; yada , kullanmalısınçok teşekkürlerimei numaralarınıda yazmam gerek demi
yazdım dilekçeyi yarın yurtiçi kargo ile gönderirim
teşekkürler hemen düzeltiyorumgüzel olmuş bazı küçük hatalarıda düzeltirsen Ad Soyadın altındaki Mert yazısının kayması gibi geçerli olurayrıca Servisine derken ya ; yada , kullanmalısın

Hiç çekinme Nokiaya açtığım davayı kazanıp tonla para almış biri olarak sana tavsiyem :
Yasal olarak Bir cihaz yılı ayı fark etmez 4 kez ve üzerinde servise gidiyorsa ve sorun devam ediyorsa cihazın sıfır değişim talebi olur ( Kutu içinde Mağzadan nasıl aldınsa ) değilse kabul etme Servis Fişlerinde eğer değişim yapıldı gibi olaylara girdin ise kesinlikle SWAP Tabirli cihaz yazıp yazmadığına bak Eğerki yazıyor ise yada sorunun devam ediyor ise aynen dediklerimi uygula :
Bağlı bulunduğun İlin / İlçenin Tüketici mahkemesine bu İllerde Valiliktede olur Kaymakamlıktada Not . Tüketici Hakem heyeti kararları Minimum 100 tl maximum 800 tl karşılar yani cihazınız 1500 tl ise yada 800 tl üzeri ise işi uzatıp direk Tüketici mahkemesine gide bilirsin ama dersenki elim sağlam olsun ozaman 1. seçenek Önce Tüketici Hakem Heyeti kararı senden yana çıkmasını bekle.. Zaman kısıtın olmamalı uzun sürer ankara istanbul izmir gibi illerde isen en kötü 6 ay..
Önce bağlı bulunduğun il = Valilik Tüketici Hakları hakem heyeti veya İlçe = Kaymakamlık Tüketici Hakları Hakem heyeti :
Kısa Öz Dilekce Şu tarihte aldığım Şu marka Cihaz seri numarası fatura kodu v.s şu tarihte başta olmak üzere toplamda x kez servise gitmiş olup her defasında sorunun devam ettiğini yetkili servise bildirdiğim halde servis sıfır değişim hakkımı verdi / yada vermedi verdi ise verilen cihazın serisi ime falan ondada sorunun devam ettiğini beyan edin ek olarak servise verdiğinize dair servis fişlerinin 1 er adet fotokopisi kesinlikle şart.. Cihazın Faturasının orjinali ve 1 adet fotokopisi ( Tahkem heyetine dilekce ile verirken bakıyorlar ) ve altına Cihazınızın Şirket tarafından Para iadesinin talebini yazın imzalayın ve davanızı onlar açar..
Ücretli değildir..
büyük illerde şikayetler çok olduğu için en az 6 ay süre.. genelde sizden taraf karar alırlar.. eğer cihazınız 800 tl üzeri değilse karar ile firmaya gidin tebliğ edin 15 gün içinde size para iade etmelerini isteyin yok uğraşmam derseniz direk notere gidin kararla firmaya noterden icra takibi başlatın şak diye öderler
eğer cihazın parası 800 tl üzeri ise Kaymakamlık veya Valilik kararını alın Direk Tüketici Hakları Mahkemesine Bir adet Dilekce ile Sizin 1. mahkemeden aldığınız ( yani kazandığınız kağıt ile ) dava açın en fazla 2 ayda sonuçlanır dilekçeye de Örnek :
01.02.2013 Tarihinde Satın aldığım Nokia markalı Lumia 720 Model ve seri : ime numaralı cihazımda çıkan sorunlardan ötürü 5 kez servise gönderdiğimiz cihazın para iade talebini firma kabul etmeyip sıfır değişimde yapmadığından Şişli Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine Dava Açtım Neticede dava Lehime sonuçlanmış olup Kusurlu Firma Tüketici Hakem Heyetinin Üst Limit 800 tl olduğu gerekcesi ile Cihazımın Fatura edilen 1399 tl ödemeyi kabul etmemiştir. Bir alt mahkemenin Lehime karar verdiği Dava dosyası Ektedir.
dersiniz ilişiğine kaymakamlığın kağıdını koyarsınız şak diye firmaya cezayı keserler..
Not : Dava açılmadan Önce kesinlikle yapılacak işlemler :
1. Kusurlu cihaz Servise yollanacak yollandıktan 1 gün sonra son alınan Servis fişi ile de dahil olmak üzere Tüketici Hakem heyeti veya Tüketici Hakları Mahkemesine dava açılacak..
2. Kesinlikle bu davalar Sonuçlanana kadar Telefon Hiçbir şekilde Servisten alınmayacak / sizi ararlar ise Firmayı dava ettiğinizi ve telefonu yasal olarak alamayacağınızı Tüm cihazın Sorumluluğunun Yetkili serviste olduğunu cihaza birşey olması Halinde Servis fişlerinin kanıt olacağını beyan ediniz.
3. Dava bittiğinde ( Kaymakamlık tüketici hakem heyeti ) karar lehinize çıkarsa Telefonu servisten alabilirsiniz..
ama kesinlikle dava sonuçlanmadan telefonu almıyoruz aldığınız anda açtığınız DAVA Düşer..
belirttiğim gibi alt limit üst limit olayı var 1399 tl cihaz için önce Kaymakamlık davasını kazanıp sonra Tüketici hakları mahkemesine dava açacak kişiler Tüketici hakem heyetinin kararından sonra cihazı alın bir ödemeyi kabul etmediklerinde cihaz sizde kalsın sorun yok Bir üst mahkemeye yani Tüketici hakları mahkemesine dava açın.. harç parası alınır bilginize 100 ila 120 tl arası kazandığınızda firmadan geri alırsınız..
Not : 1399 tl cihaz için direk Tükatici Hakları Mahkemesine dava Aça bilirsiniz ancak Benim neden Bir alt mahkeme Kararı ile yaptığımı soranlara Püf nokta : 8 ay bekledim karar lehşme çıktı yani kazandım firmaya tebliğ ettim vermedi üst limiti aşıyor dedi burada cambaz olun direk ben tüketici haklarına gitseydim en kötü 1 yıl sürecekti ama alt mahkeme kararı ile 1 dilekce yazıp fişe falan gerek yok zaten Hakim bakıyor cihazın parası 1399 tl firmada alt mahkemenin üst limiti 800 tl olayına güvenerek red etmiş ödemeyi anında kesiyor cezayı yani şak diye onaylıyor
soracağınız soru olursa yardımcı olurum.
birde Tüketici Hakları Mahkemesine dava açtığınızda kesinlikle duruşmaya çıkın asla çıkmamazlık yapmayın firma gelin anlaşalım derse sakın yanaşmayın gerekirse benim gibi dava açın dolandırıcılık haksız kazan v.s Ciazın aldığındığı tarihten itibaren faizli parası ile diye akılları başlarına gelir. ve ödeme olayı kazandınız firma size ulaşır yada siz gidersiniz bende şirket adresi var.. tebliğ edersiniz yada Noterden icra bildirimi ile başlatırsınız firma banka hesap no ister verin yada bire bir giderseniz kesinlikle para hesaba yatmadan cihaz vermiyorsunuz önce para sonra cihaz bunlar uyanık cihazı teslim alıp imza attırıp paramı aldım v.s gibi üzerine yatıyorlar o yüzden uyanık olun..
neden ne oldu?mahkemeye gitmeye gerek kalmadı
Nokia aradı birkaç gün içerisinde kutulu değişim yapacaklarını söyledilerdeğişim gerekli olan belgeyi ulaştırdılarneden ne oldu?
peki kendi kimlik fotokopimi de göndermeme gerek var mı fatura sahibinin dışındatelefonu alırken fatura kimin üzerine kesildiyse o kimlik fotokopisini gönder
bütün evrakları ben imzaladım sıkıntı çıkmaz demiFatura sahibininkini gönder . Senlik bir durum yok çünkü