Nokianın Sözde Sağlamlığı Herkesin Girmesini İstiyorum !

Sponsorlu Bağlantılar

redkit43

redkit43

Üye
Sebebi 603'te gorilla glass olmaması.Telefon cam değil arka tarafının v.s üstüne düşseydi çizik bile olmazdı...Ayrıca Gorilla Glass olmadığından bu dayanıksızlığı diğer telefonlara mal etmek yanlış olur.Samsung Star'ın plastik camı olduğundan kırılmaması normal :)

Bu arada geçmiş olsun.

arkadaşa katılıyorum fakat sert zemine düşmeye değil gorillaglas som çelik olsa gene dayanmaz çizilir mizilir v.s ......ayrıca konuyu açan arkadaş bayaa sert bir yüzeye düşürmüş olmalı telefonun ustunden resmen araba geçmiş resimden görünen o

atakan25

atakan25

Üye
çakal nokia c6-01de olmayan 603 te var 603 te olmayan c6-01 de var

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
603'ü elektroworldde elime aldığımda ekran büyüklüğü ve 1 ghz beni c6-01 aldığıma pişman etti ama kamerasında flaşı olmaması 5 mp olması ve gördüğüm bu resim iyiki c6-01 almışım dedirtti bana zaten elime aldığımda nedense ekran bana pek kaygan gelmemişti rahat kullanamadım sanırım jelatin yoktu onda benim telefonda var ondan kaynaklandı kasa falan plastik bi dandik geldi elime alışmışım c6'nın ağırlığına ama sonuçta dikkat etmek lazım.. ekranada muhakkak ince bişe gelip basınç yapmıştır sizde bilirsinizki topuklu ayakkabının yere yaptığı basınç filin ayağının yere yaptığı basınçtan fazla ince olduğu için tek noktaya basınç yapıyor diceksiniz ne alaka şu alaka : örneğin 603 düz zemine düşsün darbe ekrana yayılır bişe olmaz ama örneğin ince bi taşa denk geldi düşerken oraya yaptığı basıncla bütün camı çatlatabilir arkadaşım sınıfta yürürken bacağı hafiften sıraya carptı cebinde ıphone vardı tıkk etti cok yavaş carptı ama sivri yere telefonu bi çıkardı ekran tuz-buz olmuş :)

SheFy

SheFy

Üye
1 konuyla bazı arkadaşlar 603 ezdi geçti... Emin olun yavaşça düşmeyle o hale gelmez gorilla glass olmayan telefonlar hafif bi düşüşte bu hale gelse artık orasını siz düşünün...

---------- Eklendi @ 20:58:51 ---------- Yazıldı @ 20:57:30 ----------

Ayrıca kırılmasından çizilmesinden korkuyorsanız alın bi kılıf bence bi telefon için alınır. Darbelere karşı korur

polat_karaduman

polat_karaduman

Üye
üstadım lafını balla keseyim bizim hatuna kızıp telefonu ona sıpıttım şükür olsun ona gitmedi duvarda patladı sonuç olarak arka kapağın kilitlendiği yer biraz oynama yapmış metal kapak olduğundan elle düzelttim devam.
ama teli almadan önce düşündümki telefon çöp ama NOKİA NINN SAĞLAMLIĞI keşke paraya kıyıp 701 alsaydın 80 tl çıkmazdı cebinden c7 ile 701 işlemci hariç aynı üzüldüm ve geçmiş olsun kardeşim

Arkadaşlar 3 ay önce 650 tl ye Nokia 603 almıştım. Akşam arkadaslarla dışardayken telefon elmde yürüyodum ve sonra kazayla telefonu elimden düşürdüm. Kaldırdığmda birde ne göreyim telefn bu halde ! Yahu telefn ne yere sert düştü ne de yerde sekti.. Arkadaşm samsng starı dahada yüksekten ekran asagıda atıyor ve hiçbirşey yok. Şuana kadar Nokianın sağlamlığıyla övündügüm güven tamamen yok oldu. Garantisine götürdüm 80 tl istediler tamam kabul ediyorum kullanıcı hatası ama bu halede gelirmi yahu yazık vallahi daha ilk defa dusurdum ve 80 tl yle ödüyorum bedelini.Kimse yanlış anlamasın Nokianın her modeli için söylemiyorum. Sonuç ortada yorum sizin sayın kardeşlerim abilerim..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Tartışmaya gerek yok :)
En sağlamı tabii ki C6-01.
Kaya gibi telefon.
Elimden asfalta uçtu, mikroskobik çizik bile yok.

Bu arada yeni telefon alacak arkadaşlar
telefon özellikleri arasında ekran camının "Gorilla Glass" olmasına özen göstersinler.

ggokhan008

Üye
n8 im var mutluyum :) :D

---------- Eklendi @ 20:55:49 ---------- Yazıldı @ 20:50:18 ----------

dostum arkadaş haklı gorillaglas çizilmeye ksrşı daha etkili bence düşmede aynı etkiyi gösteremiyor.severek kullandığım samsunggalaxy 2 telefonumu kılıfsız (sadece arka kapak korumalı) kullanıyorken yere düşürdüm ekran bir yerden kırılıp 4–5 parça oldu....

kesin konuşmyim ama bi videoda adam çekiçle çalışiyodu gorilla glassın ùzerınde yalan olması mümkün değl ayrıca gorilla glassın kırılmaya karşı dayanıklılık testleride var youtube yi biraz kurcala görürsün

cugurel

Üye
C6 sahibi arkadaşlar. Tamam en sağlamı sizink, en güzeli sizinki. Artık hepimiz kabullendiğimize göre arkadaşın sıkıntısına dönebilir miyiz?

Scratch-resistant glass diye geçiyor 603'ün ekranı. Belli ki çizilmeye dayanıklı ama darbelere o kadar değil. Ben yine de 1 aydır 3-4 kere düşürdüm pek bir şey olmadı. Yine de kılıf aldım. Ne olur ne olmaz.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
arkadaşın 603 u tek noktadan ekrana darbe almış o yuzden ekran o halde

redkit43

redkit43

Üye
n8 im var mutluyum :) :D

---------- Eklendi @ 20:55:49 ---------- Yazıldı @ 20:50:18 ----------

kesin konuşmyim ama bi videoda adam çekiçle çalışiyodu gorilla glassın ùzerınde yalan olması mümkün değl ayrıca gorilla glassın kırılmaya karşı dayanıklılık testleride var youtube yi biraz kurcala görürsün

dostum o videoları youtubede izlemiştim biliyorum.benim s2 ekran paramparça oldu.hatta samsungturkiyeyi aradum gorillaglas degilmi diye onlar gorillaglas ekran ama noktasal darbeye maruz kalınınca kırılma olabilecegini söylediler.....ok

bak google kırılan kaç ekran şikayeti var gör.....

Örnek:

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
tek noktadan alınan darbeler herzaman basınç etkisi yapar

MücahitTokgöz

Konu Sahibi
arkadaşlar inanın daha yeni girebildim eskiden telefonla takip ederdimde malum şimdi kullanamıyorum cam parçaları dökülüyoda arada tuşun üsrleri iyice açıldı kullanamıyorum malesef. Nokia shopa gittiğimde adama ekrana elleme dedim adam elini sürtüyo ekrana cam girmişti felan hiç moralim yokken gülmüştüm :) aslındq 603 ünde ekranı o kadar kötü değil ama küçük bir taş isabet edince orqyı çatlatınca diğer taraflarda çatlamış belliki.. Valla benim asıl korkum ekran değiştikten snra sizce başka sorunlar çıkarmı başıma daha önce çok geldide bu telefonuda ilk defa yollayacağım benm asıl korkum bu yani.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
iç ekranda bir darbe yoksa sorun olmaz gibi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
servise verirken telefonun calıştıgının servis formunda belirtilmesine dikkat et yoksa board zarar görmüş anakartın degişimi gerekiyor diyebilirler

Polymath

Polymath

Üye
Gorilla Glass ekran kırılmaz dıyen arkadaslar ARKadaşta c7 var Yere düşürdünde nasıl kırılmış bu ekran ? Bellı bır noktadan gırmıs tuz buz olmasa bıle ekran 7 8 parcaya ayrılmıs catlaklarla.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
kırılmaz dıyen yanlış demiş.darbelere ve cizılmeye karşı dayanıklı olması kırılmaz anlamına gelmez. tek noktadan darbe aldımı basınc etkisi yapar ve öyle bır kırılırkı!

MücahitTokgöz

Konu Sahibi
gogis

gogis

Üye
c7 telefonum 2 kat merdivenden pat pat yere düştü her vurmasinda içim acıdı sonuç çizik var ama ekran sağlam :)

punisher123

punisher123

Üye
Bende benim 603ü biraz yüksekten betona düşürdüm ama herhangi bi çizik,Ezik yok,Sizdeki kötü şansın eseri olmuş sanırım..

SilentOne

SilentOne

Üye
cam işte tek noktadan yiyince basıncı kırılabiliyor o yuzden servise verirken baya deteylıca belirt

Üst Alt