Kendi ağzında kendi tuzağına düşüyorsun bak. Şimdi düzgün düzgün anlatıyorum. No problem, sakinim.
Geçenki konunun kapatılmasını ben istedim, Rambo_Ft ile birlikte kapattırdık. Neden mi? Çünkü biz çalışırken, ekibin içindeki bir arkadaş bize yanlış haber verdi, onu da ben ortaya çıkardım. Aynı zamanda konuya çok fazla yıldırıcı yorumda geliyordu. Bu nedenle o gruptan, başka kişilerden Chayanne ekibini kurup Geliştirici altında bir forumda gizlice projeyi geliştiriyoruz. Bize kazandırdıkları çok fazla oldu şimdiden. Bize geriye kalan Bootloader'ın sistemi çalıştırırken kullandığı dosyaları düzenlemek (ki bunu bitirdik sayılır) ve en zor iş olan C00 dosyasını yeniden paketleyebilmek. Paketleme protokolünü bilmiyoruz, bu nedenle de paketlemek zor. Bunun için PNHT ile konuşmaya başladık. Yeterince açık oldu mu?
Nokia'ya bağımlı olduğun doğrudur, ancak Nokia'yı ben de çok eleştirdim. Fazla Mesai yazılarımı okumanı tavsiye ederim. Nokia, Lumia serisi ile beklenmedik bir başarı yakaladı. Apple'ın geçebilmiş olması beni şaşırtmadı. Çünkü iPhone isim yapmış, mağazası da çok gelişmiş bir akıllı telefon. Lumia ise daha yeni çıkmış, Marketi ise yeni yeni gelişmekte olan bir sistem. Samsung'un ise akıllı telefon sayısı 50'yi geçiyordur. Bana göre Samsung için az bir rakam. Lumia serisi şu an 10-15 ülkede satışta, isimleri yeni yeni duyulmaya başlandı. Bence gayet başarılılar. Nereden mi biliyorum, çünkü diğer ülkelere satış yapabilmek için yeterli stokları yok, hemen bitiyorlar. Diğer üreticilerin 120 ülkeye satış gerçekleştirdiklerini göz önünde bulundurursak, gayet büyük bir başarı. Lumia serisi akıllı telefonlar duyurulduktan sonra Marketplace kendini ikiye katlamayı becerdi. 100.000 uygulama ve günde 300-500 uygulama ekleniyor. Her ay 10.000 ve daha fazla yeni uygulama ekleniyor.
Nokia Windows Phone 8 ile dört çekirdekli PureView'li cihazlar duyurmaya hazırlanıyor. Bir de üstüne çok zenginlerin satın alabildiği Vertu Windows Phone 8 telefonları da bekleniyor. Nokia'nın Windows 8'li tabletlerinin de satışa sunulacağını da eklersek, pazar payını yeniden kazanacağını tahmin etmek zor olmaz.
Nokia kendi benliğini kaybetmemek için Meltemi'li telefonları ve diğer tür cihazlarını tanıtmaya da hazırlanıyor. Açık kaynak geliştiricileri bu sayede yeniden toplanacak. Maemo'dan MeeGo'ya, MeeGo'dan Meltemi'ye. Bu kadar basit.