Nokia'da tırpan harekatı! :(

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye

Rambo_FT de var abi unutma ayrıca NomadCry ıda unutmayalım :)
rambo'nun hiç bu projelerle ilgilendiğini duymadım kaldı ki o zaten yaptığını söyleyen bir insan cfw yapıyor ve cfw'leri de çok başarılı. diğer arkadaşı s60v5 bölümünde fazla takılmadığım için bilmiyorum.

doctorrr

doctorrr

Üye

rambo'nun hiç bu projelerle ilgilendiğini duymadım kaldı ki o zaten yaptığını söyleyen bir insan cfw yapıyor ve cfw'leri de çok başarılı. diğer arkadaşı s60v5 bölümünde fazla takılmadığım için bilmiyorum.
NomadCry ında da sağlam cfw leri var bir kaç senedir c6 tabanlı cfw leri çok beğenildi.

Polymath

Polymath

Üye
Heyşeyin hayırlısı göreceğiz ilerde. Kimin ne yapacağını. Benim tahminim Nokia Eski günlerine gelemeyecek malesef. Dahada yorum yapmıyorum. İyi forumlar. Ellerim yoruldu :oke:

pRime.

pRime.

Üye
Sen bunları nasıl söyleyebiliyorsun merak ediyorum. Yalnızca Fertile Ceres Feature Pack'i ürettiğimi falan mı düşünüyorsun? Şöyle bir Symbian Türkiye'nin eski yazılarına bakmanı tavsiye ederim. Keşke eskiden gezindiğim Gronia ve Oyunyapım gibi geliştirici siteleri kapatılmasaydı, birçok yazılımım da orada var. O üstadları ben de biliyorum, saygım sonsuz. Ancak şimdilik 5800 kullanıcılarının (ve diğer telefonların) beni takmasına gerek yok zaten, Fertile Ceres şimdilik C5-03 için.

Tek yaptığım CFW yapmaksa, neden şunu cümleyi kurdun ki?

Peki ya sen neden bir müzik çalar, e-kütüphane, hatta en basitinden çalışan bir C5-03 polarbit oyunu yapmıyorsun?

Ne olduğunu bilmeden konuşuyorsun ve bu benim sinirime dokunuyor.

istediğin kadar sinirlen, ben symbianı içi dışı gibi bilirim bunun için modder veya cfw'ci olmama gerek yok bunu benim için yapan adamlar var zaten.
ama sen insanları kandırıyorsun. bitmek üzere olan sistemin bootloaderını kırmak neden bu kadar gizli tutuluyor? nitdroid gibi halka açık olsun bağışta bulunsun insanlar? nokia ile ortak çalışıyormuş gibi niye yapıyorsun böyle bir şey yokken? nokia'nın sana telefon göndermediği halde neden telefon geliyor yalanını atıyorsun? bunların hepsini biliyorum ben rda'daki yeni telefonlar, piyasa çıkmadan aylar önce türkçe dili dahil olarak orada yerini alıyor. tarihine bak deme bana, hepsinin ne zaman çıktığını biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: _ardaa, Cihanî Sultan ve doctorrr
Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye

Engin kardeşim. Bunu bana 3.kez söylüyorsun. :) Bende bir başka konudada açıklama yaptım. Ben 603 aldım memnunum zaten bunu diyorum sürekli. Ayrıca Nokiacıyız. Ama eleştirmeyide doğruları kabul etmeyide biliyoruz. Halen aşırı nokiacılar Lumia serisini S3 ten, Htc One X ten üstün tutma çabaları beni deli ediyor. Lumia 900 en iyisiymiş. Bu kanıya nerden vardınız arkadaş. Tasarım olarak güzel olabilir filanda halen tek çekirdekli bir telefondan bahsediyoruz. Donanım olarak diğer markalara oranla geride kalmış bir telefondan bahsediyoruz. S3 , Htc One X , 4S in satışlarının Nokiayı katladığını halen kabullenemiyoruz. Nokia bu kafayla bu markalara yetişmesi imkansızzzz. Nokia w8 ile çift telefonlara geçiş evresi ilgi çekecekmiş. Böyle mi pazarlama olur. Koy arkadaş 4 çekirdekli telefon yap. İşe yaramasada adı var. Sen 8 çekirdekli telefon çıkar. Sükse yapsın. Ne biliyim birşeyler yapmadığı sürece o lumialarda symbiadan farkı kalmayacaktır emin olun. 808 pureviewi symbianla çıkarıyor. Var mı böyle akılsızlık. Diyeceksiniz kamera telefonu. İnsanlar kameranın yanında Oyun istiyor uygulama istiyor. Bütün özelliklerin olmasını istiyor. Anlatabildim mi ?

Ayrıca Nokia'nın lumia başarısı 10 bin kişi işten çıkarmak. :) Lumia yok satıyor ya.

Samsung 4 cekirdek yapti da nooldu? gereksizmis bilmem neymis deyip bazi ulkelerde 2 cekirdek yaptilar. WP android gibi donanimi mahveden bir sistem degil. O yuzden gerek yok 4 cekirdege. WP8 2 cekirdekli olucaksa yeter de artar bile.

pRime.

pRime.

Üye
Kendi ağzında kendi tuzağına düşüyorsun bak. Şimdi düzgün düzgün anlatıyorum. No problem, sakinim.

Geçenki konunun kapatılmasını ben istedim, Rambo_Ft ile birlikte kapattırdık. Neden mi? Çünkü biz çalışırken, ekibin içindeki bir arkadaş bize yanlış haber verdi, onu da ben ortaya çıkardım. Aynı zamanda konuya çok fazla yıldırıcı yorumda geliyordu. Bu nedenle o gruptan, başka kişilerden Chayanne ekibini kurup Geliştirici altında bir forumda gizlice projeyi geliştiriyoruz. Bize kazandırdıkları çok fazla oldu şimdiden. Bize geriye kalan Bootloader'ın sistemi çalıştırırken kullandığı dosyaları düzenlemek (ki bunu bitirdik sayılır) ve en zor iş olan C00 dosyasını yeniden paketleyebilmek. Paketleme protokolünü bilmiyoruz, bu nedenle de paketlemek zor. Bunun için PNHT ile konuşmaya başladık. Yeterince açık oldu mu?

Nokia'ya bağımlı olduğun doğrudur, ancak Nokia'yı ben de çok eleştirdim. Fazla Mesai yazılarımı okumanı tavsiye ederim. Nokia, Lumia serisi ile beklenmedik bir başarı yakaladı. Apple'ın geçebilmiş olması beni şaşırtmadı. Çünkü iPhone isim yapmış, mağazası da çok gelişmiş bir akıllı telefon. Lumia ise daha yeni çıkmış, Marketi ise yeni yeni gelişmekte olan bir sistem. Samsung'un ise akıllı telefon sayısı 50'yi geçiyordur. Bana göre Samsung için az bir rakam. Lumia serisi şu an 10-15 ülkede satışta, isimleri yeni yeni duyulmaya başlandı. Bence gayet başarılılar. Nereden mi biliyorum, çünkü diğer ülkelere satış yapabilmek için yeterli stokları yok, hemen bitiyorlar. Diğer üreticilerin 120 ülkeye satış gerçekleştirdiklerini göz önünde bulundurursak, gayet büyük bir başarı. Lumia serisi akıllı telefonlar duyurulduktan sonra Marketplace kendini ikiye katlamayı becerdi. 100.000 uygulama ve günde 300-500 uygulama ekleniyor. Her ay 10.000 ve daha fazla yeni uygulama ekleniyor.

Nokia Windows Phone 8 ile dört çekirdekli PureView'li cihazlar duyurmaya hazırlanıyor. Bir de üstüne çok zenginlerin satın alabildiği Vertu Windows Phone 8 telefonları da bekleniyor. Nokia'nın Windows 8'li tabletlerinin de satışa sunulacağını da eklersek, pazar payını yeniden kazanacağını tahmin etmek zor olmaz.

Nokia kendi benliğini kaybetmemek için Meltemi'li telefonları ve diğer tür cihazlarını tanıtmaya da hazırlanıyor. Açık kaynak geliştiricileri bu sayede yeniden toplanacak. Maemo'dan MeeGo'ya, MeeGo'dan Meltemi'ye. Bu kadar basit.

birincisi o konuyu ben kapattırdım sırf sen rezil olma diye, adminle mesajlaşmalarımı göstereyim istersen.

ikincisi fazla mesailerini okudum ve etkileyici şeyler yok. n8'in yeni güncellemeleri alamayacağını söyleyip durmuşsun orada yoruma da yazdım ancak sen onu da silmişsindir. silebiliyorsan buradaki yorumları da sil. 680mhz işlemci ve 256 mb ram ile 67 uygulamayı aynı anda çalıştırabilen bir telefon belle'den sonraki her güncellemeyi alabilir demektir. demek ki olay donanımdan değil satış politikasından.

bu windows phone'a gelen uygulamaların büyük kısmı beş para etmez üstelik çoğu ücretli, adam akıllı, ücretsiz uygulama çok az. lumia 800 kullanan arkadaş aynen yazmış windows phone bölümüne. tabi ki ona inanacağım sana değil.

son olarak nokia vertuyu satışa çıkarıyor yani bu içerden bilgilerini kontrol et derim.

şimdi istediğin kadar sinirlenip bana "ergen gibi konuşuyorsun" diyebilirsin canım.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan, Polymath ve doctorrr
Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
eğer nokia batarsa çok sevinirim :)

Android forever :D ama androidde çok kötü sistem yav görseli berbat .s

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
meydan savaşına döndü konu bir android hayranı gelip ortamı gerip gidiyor arkadaş neyin peşindesiniz siz!...

pRime.

pRime.

Üye
bu arada bu satılan fabrikalar ve çıkarılan işçilerin büyük kısmı nokia'nın meltemi projesini geliştirdiği yerler ve onların geliştiricileri oluyor ayrıca bu ayrılanların arasında meltemi ve s40 projelerinin yöneticilerinden McDowell da var. bu da demek oluyor ki nokia (pardon microsoft) tüm linux bağını koparıp kapılarını kapatıyor. yani linux geliştiricileri nokia'da kesinlikle toplanmayacak.

pRime.

pRime.

Üye
Tamam inanıyoruz,Nokia'yı Microsoft bünyesine dahil etti.
bu resmi bir satış değil. adamlar sadece nokia'nın tüm hizmetlerini değiştirdiler buna telefon hizmeti de dahil. yakında resmi anlaşma ile satışı duyrulur. ayrıca ben size inanacaksınız diye zorlamıyorum hünkarım neden öyle diyorsun ki şimdi?

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve doctorrr
doctorrr

doctorrr

Üye
bozulmasın aralar efenim ben o nokia yıda microsoftuda...

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Del Rey

Del Rey

Üye

istediğin kadar sinirlen, ben symbianı içi dışı gibi bilirim bunun için modder veya cfw'ci olmama gerek yok bunu benim için yapan adamlar var zaten.
ama sen insanları kandırıyorsun. bitmek üzere olan sistemin bootloaderını kırmak neden bu kadar gizli tutuluyor? nitdroid gibi halka açık olsun bağışta bulunsun insanlar? nokia ile ortak çalışıyormuş gibi niye yapıyorsun böyle bir şey yokken? nokia'nın sana telefon göndermediği halde neden telefon geliyor yalanını atıyorsun? bunların hepsini biliyorum ben rda'daki yeni telefonlar, piyasa çıkmadan aylar önce türkçe dili dahil olarak orada yerini alıyor. tarihine bak deme bana, hepsinin ne zaman çıktığını biliyorum.

Halka açık ayptığımızda sen dahil herkes bize gelip 'Başaramayacaksınız' diyordu da ondan. Rambo ve ben birlikte o konuyu kapattık ve bu projeyi daha gizli şekile getirdim. Bu projeden öğrendiklerimiz sayesinde şu anda E sürücüsünü de RAM olarak kullanmaya çalışıyorum. Bu kendi projem, o yüzden bugün burada konusunu açtım. SD Kartı FAT16'ya biçimlendirdikten sonra değişir mi bilmiyorum, birazdan fotoğraflarıyla birlikte ekleyeceğim, Symbian işletim sistemi ve Fertile Ceres ile gelen tüm uygulamaları Web, Mağaza, Haritalar, Shazam, Müzik Çalar ve Kamera da dahil olmak üzere, çalışıyor. Hâlâ yaklaşık 20 MB boş ram var. Toplam RAM 51 MB. Tüm uygulamalar 30 MB RAM mi tutuyor, sen de biliyorsun, hayır. Şimdilik E'yi RAM olarak kullanamıyorum ama RAM kullanımını düşürmek için bir yöntem buldum sanırsam.

İstersen sana e-postalarımı gösterebilirim, yalnızca söyle. Sonra da özel mesaj deponu boşalt.

- - - Eklendi - - -

birincisi o konuyu ben kapattırdım sırf sen rezil olma diye, adminle mesajlaşmalarımı göstereyim istersen.

ikincisi fazla mesailerini okudum ve etkileyici şeyler yok. n8'in yeni güncellemeleri alamayacağını söyleyip durmuşsun orada yoruma da yazdım ancak sen onu da silmişsindir. silebiliyorsan buradaki yorumları da sil. 680mhz işlemci ve 256 mb ram ile 67 uygulamayı aynı anda çalıştırabilen bir telefon belle'den sonraki her güncellemeyi alabilir demektir. demek ki olay donanımdan değil satış politikasından.

bu windows phone'a gelen uygulamaların büyük kısmı beş para etmez üstelik çoğu ücretli, adam akıllı, ücretsiz uygulama çok az. lumia 800 kullanan arkadaş aynen yazmış windows phone bölümüne. tabi ki ona inanacağım sana değil.

son olarak nokia vertuyu satışa çıkarıyor yani bu içerden bilgilerini kontrol et derim.

şimdi istediğin kadar sinirlenip bana "ergen gibi konuşuyorsun" diyebilirsin canım.

O konuyu ben kapattırdım, Rambo'ya da sor istersen :D

Fazla Mesai'lerde etkileyici şeyler olduğunu söylemedim. N8'e FP1 bekleme lütfen, Belle Refresh geleceği söyleniyor. En fazla :)

Marketplace'deki uygulamaların bazılarını ben buraya ekliyorum, gayet de işime yaraycak uygulamalar var. N9 uygulamalarından güzel. Lütfen bana Android yükleniyor muhabbeti yapma, Google Play Nokia Mağaza'dan da iyi, Marketplace'den de.

Vertu'yu satışa çıkardığını söylemiştim, bir konu açılmıştı bu konuda. Ancak Windows Phone 8'li Vertu açığa çıktığından beri bu görüşüm değişti. Vertu henüz satılmadı.

pRime.

pRime.

Üye
Halka açık ayptığımızda sen dahil herkes bize gelip 'Başaramayacaksınız' diyordu da ondan. Rambo ve ben birlikte o konuyu kapattık ve bu projeyi daha gizli şekile getirdim. Bu projeden öğrendiklerimiz sayesinde şu anda E sürücüsünü de RAM olarak kullanmaya çalışıyorum. Bu kendi projem, o yüzden bugün burada konusunu açtım. SD Kartı FAT16'ya biçimlendirdikten sonra değişir mi bilmiyorum, birazdan fotoğraflarıyla birlikte ekleyeceğim, Symbian işletim sistemi ve Fertile Ceres ile gelen tüm uygulamaları Web, Mağaza, Haritalar, Shazam, Müzik Çalar ve Kamera da dahil olmak üzere, çalışıyor. Hâlâ yaklaşık 20 MB boş ram var. Toplam RAM 51 MB. Tüm uygulamalar 30 MB RAM mi tutuyor, sen de biliyorsun, hayır. Şimdilik E'yi RAM olarak kullanamıyorum ama RAM kullanımını düşürmek için bir yöntem buldum sanırsam.

İstersen sana e-postalarımı gösterebilirim, yalnızca söyle. Sonra da özel mesaj deponu boşalt.

ama symbian internet taramasında kendinden c sürücüsünü sanal hafıza olarak kullanabiliyor. bunu biliyor muydun acaba? s60v3'lü telefonumda ram dolu iken başıma çok gelirdi. sonra bakardım c sürücüsü dolmuş boş alan çok az. telefonu açıp kapadığımda ise c sürücüsündeki alan tekrar eski haline dönerdi.

he bu arada ben bootloader istiyorum, bu projeleri yapamazsın demedim. asıl iddia ettiğini yap göster tamam diyeyim.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
şu Nokia'yı bi batıramadınız

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve doctorrr
Del Rey

Del Rey

Üye
ama symbian internet taramasında kendinden c sürücüsünü sanal hafıza olarak kullanabiliyor. bunu biliyor muydun acaba? s60v3'lü telefonumda ram dolu iken başıma çok gelirdi. sonra bakardım c sürücüsü dolmuş boş alan çok az. telefonu açıp kapadığımda ise c sürücüsündeki alan tekrar eski haline dönerdi.

he bu arada ben bootloader istiyorum, bu projeleri yapamazsın demedim. asıl iddia ettiğini yap göster tamam diyeyim.

İnternet tarayıcısındaki önbellek, Symbian N8'de sanal RAM benzeri bir özellik kullanıyor ve hayır önbellek sanal RAM değil. Tarayıcıdaki önbelleği de biz C'den E'ye alabiliyoruz zaten CFW yaparken.

Sanal RAM değil ki bu, bildiğimiz kanlı canlı fiziksel RAM olarak kullanabilmek.

Bootloader konusunda o kalıp dosyasını da birleştirebilsem düzenlenmiş UBOOT gelecek, bunun üstünde çalışıyoruz zaten. Bu projeleri yapamazsını da gayet güzel demiştin, ben de sana cevap yazmıştım hatta. Onun üstüne de şöyle demiştin 'DailyMobile'den o kadar kişi beceremedi siz mi becereceksiniz?' :) Aksini iddia etme lütfen.

random1

random1

Üye
pRime.

pRime.

Üye
O konuyu ben kapattırdım, Rambo'ya da sor istersen :D

Fazla Mesai'lerde etkileyici şeyler olduğunu söylemedim. N8'e FP1 bekleme lütfen, Belle Refresh geleceği söyleniyor. En fazla :)

Marketplace'deki uygulamaların bazılarını ben buraya ekliyorum, gayet de işime yaraycak uygulamalar var. N9 uygulamalarından güzel. Lütfen bana Android yükleniyor muhabbeti yapma, Google Play Nokia Mağaza'dan da iyi, Marketplace'den de.

Vertu'yu satışa çıkardığını söylemiştim, bir konu açılmıştı bu konuda. Ancak Windows Phone 8'li Vertu açığa çıktığından beri bu görüşüm değişti. Vertu henüz satılmadı.

rambo ile konuştum ben o konu kapanırken. böyle bir şey söylemedi kendisi

işte nedenini açıkla madem bu kadar iç içesin nokia ile bilmen lazım senin neden fp1 alamadığımızı. zaten beklediğim yok, cfw ile zaten kanıtlanacak bunlar. ben diyorum ki donanım gayet yeterli.

meego ya yatırım yapılmadığı için bağımsız geliştiricilerin çabasıyla çıkıyor uygulamalar ama belli ki sen onlara bakmamışsın bile daha iyi diyebildiğine göre. "n9 uygulamalarından güzel" demek hiçbir dayanağın olmadan konuşmaktır kardeşim.

o vertu gerçek bile değil, sadece birisi ortaya atıyor herkes atlıyor bu gerçek mi diye.

Takipçi Satın Al

Üst Alt