nokia'da neler oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
nokia'da neler oluyor

Son iki yildir zor gunler geciren Nokia daha once acikladigi uzere symbian ve meego platformlarini sonlandirip yoluna windowsphone ile devam etme karari almişti. Mevcut lumia serisinin yeni bir sistemin dezavantajlarina ragmen başarili sayilabilecek bir satiş grafigi yakalamasindan sonra gozler wp8 ve sonrasinda gelicek cihazlara cevrilmişti.
Nokia ve Microsoft yaptiklari aciklamayla bu yeni cihazlarin 5 Eylül'de duyurulacagini işaret etmişlerdi. Bu cihazlar hakkinda ortalikta bir sürü iddia dolaşsa da bugün wpdang sitesinin ortaya cikardigi iddialar gercekten eski devin buyuk bir geri donuş yapacagini gosteriyor.
Hepimiz bu etkinlikte yeni wp8 lumialarin tanitilmasini beklerken nokia'dan buyuk bir şaşirtma gelebilir ve nokia bu etkinlikte wp8 telefonlar,windows8 tablet ve symbian işletim sistemine sahip bir veya daha fazla yeni model duyurabilir. Yukaridaki resimde daire icindeki ayrintiya bakarsaniz o cihaz wp işletim sistemine sahip degil cunku ortada microsoft amblemi yok geriye tek secenek symbian kaliyor.

Tablet konusunda daha once de resmi aciklama gelmişti;tablet calişmalarimiz suruyor diye o yuzden windows8 veya windowsRT tablet cok da şaşirtici olmayacaktir.

Bakalim yapilacak bu etkinlik ne gibi gelişmeler getirecek.
Bu konuda siz ne duşunuyorsunuz.

Tepkiler: Cihanî Sultan, Esendağlı ve n000k
eski devirin dönmesi imkansız. eskiden işletim sistemi yoktu piyasada bi nokia vardı. ve kraldı. Microsoft bu wp işinden kar etmesse kesip atar. neden mi? çünkü microsoft ilk defa zarar ettiğini açıkladı

konu için teşekkürler androide geçmesinin imkansız olduğunu biliyorum ama bu tuşlar symbian dan çok androidi andırıyor

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
eski devirin dönmesi imkansız. eskiden işletim sistemi yoktu piyasada bi nokia vardı. ve kraldı. Microsoft bu wp işinden kar etmesse kesip atar. neden mi? çünkü microsoft ilk defa zarar ettiğini açıkladı

iyi de microsoft yilin 6 aylik bolumunde windowsphone'dan 736milyon dolar kar etti. Zararin mobil platformlarla alakasi yok ki

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ben kar etmesse dedim zaten microsoftun politikası zaten asla zarar etmemek

o her şirketin politikasidir. Ama microsoft wpden zarar da etse birakamaz tutana kadar destek olmak zorunda cunku artik mobil platformlarda olmayan hicbir yerde olamaz.

Tepkiler: n000k

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Abi yalnız tuşlar wp olmasa da ikonlar da symbianla pek alakalı değil sanki

Tepkiler: kullanıcıadları

Polymath

Üye
Symbianı 2016 da bitireceğini söyleyen şirket neden daha symbianlı telefon çıkarsın ki ? Herhalde aklı olanda almaz o telefonu . Ama keşke çıkarsada 3 tane daha hd oyun çıksa. Zevkten 4 köşe olurduk.

Bencede Eski Donemlere Ait Birsey Cikmaz ..

Ama Tablet Ve WP8 Cihazlarini Tanitacak gibime Geliyor ..

- - - Eklendi - - -

Bencede Eski Donemlere Ait Birsey Cikmaz ..

Ama Tablet Ve WP8 Cihazlarini Tanitacak gibime Geliyor ..

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bu sözümü yaz zarar ederse bırakır

bırakmaz kardeşim ki zarar değil kar ediyor şuan bile.. Ali abinin dediği gibi şuan mobil sektör çok önemli çünkü masaüstü piyasası son kullanıcı için çok cazip değil artık..

- - - Eklendi - - -

Symbianı 2016 da bitireceğini söyleyen şirket neden daha symbianlı telefon çıkarsın ki ? Herhalde aklı olanda almaz o telefonu . Ama keşke çıkarsada 3 tane daha hd oyun çıksa. Zevkten 4 köşe olurduk.

2016 ya daha dört sene var ama kardeşim

4 senede 8 telefon değiştiren adamlar hacı

Oha ya nerden ne haber cıkartmıs adamlar

bu sözümü yaz zarar ederse bırakır

Mobil sektörü zarar etse bile bırakırsa eğer PC sektörünün küçülmesi ile MS'de çok fazla küçülür.Microsoft'ta bunu bildiğinden bir kaç yıl zarar etse bile devam eder desteğine ki daha çok yeni bir sistem olmasına rağmen gayet iyi bir çıkış yaptı ve yeterinde para kazandırdı Wp'ye.

MrTech

Üye
Abim Eskiye Dönme Olamaz,Olmayacakta.Gecen Gün Yine Nokia ile Bi Konusmam Oldu.Adamın Dedigi "Sadece Telefonlarının Kendi Sistemi Geliştirilecek ve Yeni Cıkan Telefonlara Yeni Nesil Sistemler Yüklenecek" Yani Diyecek Şu ki Symbian veya Eski Döneme Dönmeleri İmkansız

Haber için teşekkürler,bana wp8 li bir lumia yeterde artar bile,meego ve symbian onun olsun

Symbian'dan çok Android 2.3 butonları gibi onlar?Belki farklı bir symbian arayüzüyle Donna gelebilir.

Tepkiler: kullanıcıadları
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...