Haber Nokia'nın ilk Android telefonu Normandy yeniden görüntülendi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
asigsasi

asigsasi

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'nın ilk Android telefonu Normandy yeniden görüntülendi
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Cihaz ve servisler bölümüyle birlikte binlerce
çalışanı ve fabrikalarını Microsoft'a satmadan önce bir Android telefon üzerinde çalıştığı ileri sürülen Nokia, yeniden aynı iddialarla gündeme geldi. Firmanın devam eden cihaz projelerinden biri
olduğu bildirilen Android telefon planını
kanıtlayan yeni bir görüntü internete sızdı.
Evleaks, ilk Android'li Nokia'ya ait yeni bir basın
görseli yayımladı. Normandy adlı aygıt, Nokia'nın Asha ve Lumia serilerinin tasarım çizgilerini bir araya getiriyor.
Tecrübeli üreticinin en gelişmiş Asha modeli
olması beklenen cihazın teknik özellikleri ve çıkış
tarihi bilinmiyor. Ancak görüntülerdeki çözümün
Lumia serisine mensup olmadığı ve Windows Phone işletim sisteminden gücünü almadığını kesin bir şekilde ifade etmek mümkün. Bu durum,
yakında resmen Microsoft mülkü haline gelecek
Nokia'nın halen bu proje üzerinde çalışması ve
seri üretime geçmesini zorlaştıracak gibi
görünüyor. 4 inç civarında bir büyüklüğe sahip ekranının
altında tek bir kapasitif dokunmatik düğme
bulunan Nomandy, eğer piyasaya sürülürse altı
farklı renk seçeneği mevcut olan polikarbonat bir
kasayla gelecek. Nokia markasını taşıyan ilk Android telefon olması beklenen mobil cihazın kaderini Microsoft belirleyecek gibi görünüyor.
Projenin tüketiciyle buluşup buluşmayacağını
ilerleyen aylarda birlikte göreceğiz.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin 7.2 milyar dolara Microsoft tarafından satın alınmasından sonra artık imkansız olduğunu düşündüğümüz Nokia’nın Android işletim sistemli akıllı telefonu yine gündemde. İşte Nokia’nın Android işletim sistemli telefonu olması beklenen Normandy hakkında son detaylar.

Bir döneme damgasını vuran Nokia, Symbian işletim sistemiyle 2008 yılına kadar mobil cihaz pazarında liderliği kimseye kaptırmadı. 2008 yılından itibaren Android platformunun göstermiş olduğu hızlı büyümeye cevapsız kalan Nokia pazardaki etkinliğini Android işletim sistemli akıllı telefonlara bıraktı. Nokia efsanesini Android platformunda görmek isteyen kullanıcılar hazırladıkları konsept videolarla Nokia’nın Android telefonu hakkında şu ana kadar birçok çalışmaya imza attı.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Nokia’nın Android platformu yerini Microsoft’un Windows Phone platformunu tercih etmesi eleştirilere neden olsa da Nokia-Microsoft arasında başlayan bu işbirliği geçtiğimiz aylarda Nokia’nın kasasına 7.2 milyar dolar daha girmesiyle sonuçlandı. Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft tarafından satın alınmasından sonra Nokia’nın Mountain View ismini verdiği bir projeyle ilk Android telefonunu üzerine çalıştığı iddiaları gündeme gelmişti. Nokia’nın Android telefonu hakkında ünlü Twitter hesabı Evleaks‘in paylaştığı görsel Nokia-Android iddialarını tekrardan gündeme taşıdı.

Nokia Normandy kod ismine sahip olan Nokia’nın ilk Android telefonu hakkında detaylı bilgi paylaşmayan Evleaks deyim yerindeyse bombayı ortaya attı ve geri çekildi. The Verge’in Nokia’ya yakın kaynaklarından aldığı bilgiye göre Nokia, Evleaks’in iddia ettiği gibi Android platformuna giriş-orta segmentte yer alacak Normandy modeliyle giriş yapmaya hazırlanıyor. Amazon Kindle Fire serisinde karşımıza çıkan Android işletim sisteminin Amazon mühendisleri tarafından özelleştirilmiş türevi Nokia’nın Normandy modelinde de Nokia arayüzü ile karşımıza çıkacağı iddia ediliyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Nokia’nın ilk Android telefonu olması beklenen Normandy modelinin 4 inç ekran boyutu 113.8 x 62 x 9.2 mm boyutlarına sahip olması bekleniyor. Nokia’nın Lumia ve Asha serinin yanına Android işletim sistemli Normandy serisinin resmi olarak tanıtılmasını merakla bekliyoruz.
 

Ekli dosyalar

Yönetici tarafından düzenlendi:


0MG90

0MG90

Üye
İnşallah çıkar ne diyelim...
 
  • Beğen
Tepkiler: asigsasi
AIS

AIS

Üye
Men hiç çıkmasını istemiyorum.Eğer çıkarsa o zaman androidin sonu gelir.
 
  • Beğen
Tepkiler: asigsasi
papakudioflu

papakudioflu

Admin
alıntı konu paylaşımı yasak:locked:
 
  • Beğen
Tepkiler: asigsasi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt