Yaklasık bir yıldır 5800 kullanıcısıyım emin ol ki senden daha fazla uygulama kurup silmişimdir ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. Telefon işi şans işi senin şansına böyle olmuş gidipte symbiyan platformunu suçlayamazsın.
5800 dan mı bahsediyorsun .

şu ana kadar kaç kişinin elinde kalmış bi telefon 0 biliyomusun .
x6 yı savunan asıl bendim nokianın en düzgün çalışan symbian telefonuydu ama daha telefon 6 aylıktı telefon finlandıyadan alındı . . yani türkiyedeki made in china lardan da deil . daha ne olsun bi tek spb mobile yükledim okul başladığı için herşeyi silmiştim onu yükledim sonra da telefonu v31 e güncelleşttirdim ama nokia care servisinden hemde. şimdi söyleyin bakiyim ne açmışım ne yüklemişim de bozulmuş dediğimi bana teknik servisteki adam dedi . symiban takılmıycakta ne takılcak xD
--------------- Ekleme ---------------
nokia symibian ı bitiriyor. 250 - 350 tl arasındaki telefonlar symbian 400 tl ve yukarsı telefonlar MeeGo denilen sistem olcak ama ben yurt dışında MAEMO diye duydum
ALINTI
Nokia cephesinden gelen haberlere bakarsak, dünyanın bir numarasının, N serisi altında konumlandıracağı yeni cihazlarda Symbian işletim sistemine veda etme kararı aldığını görüyoruz…
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Açıklamaya
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
, Nokia'nın Symbian tabanlı (Symbian^3) gelecek N serisinden son modeli N8 olacakmış. N9 ile başlayacak yeni dönem tüm N serisi akıllılarda ise MeeGo platformuna yer verecekmiş Nokia.
Gerçi sizinle bu haberimizde de paylaştığımız gibi Nokia'nın potansiyel yeni amiral gemisi N9'un MeeGo tabanlı olma ihtimali gerçekten epey bir yüksek olsa da yine de bu habere biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var diye düşünüyoruz biz. Evet, bir taraftan baktığımızda Nokia'nın Symbian'ı X ve E serisi altındaki cihazlara kaydırmak istediği zaten yol haritasında da yer alan bir bilgiydi fakat yine de Nokia'nın N serisi gibi en popüler serilerinden birinde henüz tam olarak olgunlaşmamış MeeGo'ya birdenbire geçiş yapması açıkçası çok da mantıklı gelmiyor bize. Kaldı ki MeeGo cep telefonları bazında henüz ön-alfa sürecinden dahi çıkmış değil. Yine keza konuyla ilgili etkin kaynaklardan birisi olan ve Nokia'ya yakınlığı ile tanınan Eldar Murtazin de N8'den sonra da Nokia'nın N serisi altında Symbian tabanlı bazı yeni modeller çıkartacağını söylüyor.
Bizim de tahminimiz o ki, Nokia bu süreçte MeeGo'nun evrilmesine ve oturmasına hız verir (Örneğin N9 gibi bazı yakın gelecek modellerinde MeeGo'yu konuşlandırır) fakat bununla beraber Symbian kapısını da en azından önümüzdeki yıla kadar kapatmaz.
Tabii bu bizim düşüncemiz, neticede Nokia bu, ne yapacağını kestirmek güç…
Şimdi size soralım diyeceğiz ama, cevabınız zaten baştan belli:
"Ohh be, en sonunda kurtuluyoruz Symbian'dan
MAEMO kesin olarak N900 de var ancak 1 sene içerisinde 400tl üzeri telefonlarda MAEMO olucak . /(ben maemo diye biliyorum ama google dan araştırdım MeeGo diye çıktı bi kaç sitede ))