Nokia X6 Hakkında her türlü konuda yardımcı olurum..

Sponsorlu Bağlantılar

bthn_997

bthn_997

Üye
slm arkadaşlar benim tel uygulama yöneticisinden yüklü uygulamalara girmiyor 50 mb hafıza olmasına rağmen yeterli hafıza yok diyor yüklediğim uygulamaları kaldıramıyorum

--------------- Ekleme ---------------

slm arkadaşlar benim tel uygulama yöneticisinden yüklü uygulamalara girmiyor 50 mb hafıza olmasına rağmen yeterli hafıza yok diyor yüklediğim uygulamaları kaldıramıyorum

yetersiz hafıza uyarısı ram'den kaynaklıdır. Açık olan uygulamaları kapatın: Ana ekrandayken menü tuşuna basılı tutun ve kapatmak istediğiniz uygulamaya 2-3 saniye dokunun ve kapat deyin
hacı flaş player bulun x6 ya

maalesef yok :hmmm

mustafasoylemez

Üye
Merhaba , bende geçen pazar x6 16gb aldım ikinci el ama 18 ay garantisi devam ediyor . 5800 almayı düşünüyordum dediğiniz gibi daha kaba ve plastik gibi duruyordu x6 yı görünce x6 da karar kıldım pişman değilim teknolojisi daha yüksek ve yeni bir telefon .Kapanma olayı 2 kere bende de oldu telefon otomatik kendini yeniliyor sanki sizinkinde de varmı acaba? Bazı proğramlar aradım bulamadım mesela kamera ışığını fener olarak kullanmak istiyorum bi türlü beceremedim yardımcı olur musunuz?Bu sayfa için teşekkür ederim . Bilgi paylaştıkça güzeldir bence...:evet:

mustafasoylemez

Üye
Merhaba , bende geçen pazar x6 16gb aldım ikinci el ama 18 ay garantisi devam ediyor . 5800 almayı düşünüyordum dediğiniz gibi daha kaba ve plastik gibi duruyordu x6 yı görünce x6 da karar kıldım pişman değilim teknolojisi daha yüksek ve yeni bir telefon .Kapanma olayı 2 kere bende de oldu telefon otomatik kendini yeniliyor sanki sizinkinde de varmı acaba? Bazı proğramlar aradım bulamadım mesela kamera ışığını fener olarak kullanmak istiyorum bi türlü beceremedim yardımcı olur musunuz?Bu sayfa için teşekkür ederim . Bilgi paylaştıkça güzeldir bence...:evet:

Arkadaşlar ovi mağazasında aradığım şeyi buldum 3-4 proğram buldum biri çalışmadı BrightLight isimli proğram işimi gördü teşekkürler...:yuru:yuru:yuru

hemenx

Üye
Merhaba ben de bir x6 aldım 2 3 aydır sorunsuz kullanıyorum. Fakat bugün şarjı azdı şarja taktım doluyordu .. Birden batarya boş dedi ve kapandı şuan da açılmıyo şarja takınca falan da hiç bi tepki yok .. Yardımcı olursanız sevinirim

bthn_997

bthn_997

Üye
Merhaba ben de bir x6 aldım 2 3 aydır sorunsuz kullanıyorum. Fakat bugün şarjı azdı şarja taktım doluyordu .. Birden batarya boş dedi ve kapandı şuan da açılmıyo şarja takınca falan da hiç bi tepki yok .. Yardımcı olursanız sevinirim

bazı arkadaşlarda oluyodu telefonda bataryaya değen iletkenler bazen eğilip akım kaçırabiliyor
bi bak onlara istersen

hemenx

Üye
İlgilendiğin için saol arkadaşım .. Fakat bugün yeni bir batarya aldım onla denedim ilk başta çalıştı şarj bitince yine aynı şey oldu .Bide bu bahsettiğin şey benim yapabileceğim bişi mi yoksa teknik servis mi ilgilenmesi gerekiyo ? teşekkürler

bthn_997

bthn_997

Üye
şöyle ki

bu dişler bükülebiliyor kardeş

• Beğen
Tepkiler: hemenx

OzzBozz97

Üye
Merhaba, ben 700 TL'ye X6 16GB CWM aldım. 4 aydır büyük bir memnuniyetle kullanıyorum. Tek bir sorum var: Opera Mobile'de "Genel: Hafıza dolu. Bazı uygulamaları kapatıp yeniden deneyin." diyor. Sonra da kendiliğinden stripes grey temasını aktive ediyor. Yardımcı olabilir misiniz acaba? Teşekkürler...

Not:Aynı zamanda SPB Shell programı da kullanıyorum. Ama Shell yüklemeden önce de aynı hatayı alıyordum. Yardım ederseniz minnettar olurum.

hemenx

Üye
Ama başka bataryayla çalışıyo bitince çalışmıyo şimdi tekrar baktım başka bir telefonla karşılaştırdım dişler eğri değil

bthn_997

bthn_997

Üye
Ama başka bataryayla çalışıyo bitince çalışmıyo şimdi tekrar baktım başka bir telefonla karşılaştırdım dişler eğri değil

zaten dişler dolum esnasında sorun çıkarıyor :bilmm
her neyse bence bi servise görünebilirsin

unloved

unloved

Üye
GENEL NOKIA X6 SORUNLARI

1. Ekrana Toz Giriyor SAĞ üst köşeden nasıl çözülür.

Ekrandaki sorun TFT ekranlarda oluyor ekran ile cam arasına giriyor düzelmesi zor teknik servis temizliyor ama yinede az kalıyor.

2. X6 da filim izleyemiyorum flash player yüklenmiyor
çünkü bu telefon flash deskteklemiyor ama versiyonu artrıp içinde gelen flash plugini kullana bilirsiniz. eğer güncelleyemiyorsanız örnegin youtube den izlemek istiyorsanız kullabacağınız program Youtube Mobile Application 2.4.4 dür

3. Versiyon güncelleme sorunu v12 den v30 a geçemiyorsunuz.

V12 türkiye varriant yüklemesidir yani T9 daha gelişmiş tam bir türkçe sürümdür bu KVK larda olan sürüm olduğundan güncelleme yapamıyorsunuz. Çaresi product kodunuzu değiştirmesiz gerek nemesis programı ile ürün kodunu değiştirin sonra nokia updater ile güncelleyin güncellemek içi kullanılacak ürün kodu benimkini vereyim
0589476

4. Wireles sürekli bağlı kalıyor?

nedeni 1. bağlı olduğunuz wirelese bağlanırken sürekli bağlı kal seceneği seçtiniz yada sürekli wireless gerektiren bir program kullanıyorsunuz çözüm bağlı olduğunuz wrilessi siliniz tekrar bağlantı kurun.

5.Hafıza yetersiz lütfen uygulama kapat falan filan?

Bunun sebebi 1. mobile shell gbi yada diğer kullandığınız desk programları ram canavarı zaten 55 ram var size kalan sizde onu opera gibi yada mobile shell gibi programlarla harcamayın unutmayın hafıza başka şey ram başka şey 16 gb hafıza yada 282 mb sistem olabilir ama bu başka birşeydir şöle yapın opera kullanıyorsanız internnetten opera ile filim izliyorsanız 20 dk da bir telefonu kapatıp açınız.

6. Türkçe dil yükleyemiyorum.?

Çaresi product kodunuzu değiştirmesiz gerek nemesis programı ile ürün kodunu değiştirin sonra nokia updater ile güncelleyin güncellemek içi kullanılacak ürün kodu benimkini vereyim
0589476 telefonuz türkçe olacaktır

7.Simlock olayı nasıl çözülür?

Simlock olayı Jaf programı ile tam bir flash atılması ile çözülür. telefon kapanıkken güncelleme yapılması lazım ve turkey operator kodlarını yüklemesi gerekir bu iş prof işi :)

8. Telefonum titriyor ama açılmıyor

jaf programı ile telefon kapanıkken yükleme yapabilirsiniz yaf la flash atılması lazım buda nokia software updater den farklıdır.

9. Ovinin nagivasyonu fiyaskodur hiç güncelleme yapmayın işe yaramaz..

Garmin Turkey tx kuracaksınız ve gprs açık olsun hem bedava hemde bütün harıtalar elinizde. forumumuz da var.

10. Makinam tuşları heryeri sallanıyor diyorsanız..

Şunu söyleyim makina çok kaliteli değil ama sağlam bir kasası var aslında bakıldığında maket gibi telefon yanları çıkıyor üst kapakları çıkıyor makinanın değiş tokuş kapakları 5 parça yani bunları söküyorsunuz sonra vida yerleri çıkıyor asıl telefon baya derinde :) kasanın oyması arka kapak tuşlar ffalan normal sorun değil yani telefon açık değil onlar sadece kapağı

11. Çin malı x6 masa üstüsü değişirmi yada x6 flash atılırmı

Atılmaz çünkü arm işlemci ile MTK işlemci farklı dır epromları bile farklı yanı sadece kasa kopya aynı değildir atılmaz.

12. Videoları seyetmek?

Opera 11 önerrim youtube için mobile you tube programı sorunsuz çalışıo

ama browser sekmesinde normal flash dosyalarını izlayemezsiniz sadece mobile site olanlardan izlersiniz

13. x6 hack yapmak ?

gerekli hack dosyaları ve yapılması forumda var.

14. x6 için c6 firmware var ama ben kullanmıyorum bu bile bana çok geliyor zaten c6 bataryası
olmadan x6 c6 yazılımıyla şarj ne kadar gider bilmem ev ekranı daha kapsamlı onlarda

15. X6 kapanıyor açılıyor kendi kendine.

dediğim gibi makinada uzun süre sörf ve filim izle yapmayınız ram yeterli değildir

Son olarak diyeceğim eğer telefonu burdan alacaksınız yurtdışından ucuza gelmeyecekse almayın derim 5800 dan farkı yok sesi bile daha fazla . 5800 dokunmatik çok kötü idi ama sorunu yazılımla çözdüler. 5800 3,2 mp kamera X6 5,0 mp kamera sadece öyle bilin yeter.

68ibrahim68

Üye
merhaba arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var :wireless ile youtube a giriyorum video izliyorum,beyaz kulaklığı taktığım zaman görüntü gidiyor,sadece ses geliyor,bayağı uğraştım ama çözemedim,yardımlarınızı bekliyorum ...

Hiçişleri

Hiçişleri

Üye
GENEL NOKIA X6 SORUNLARI

1. Ekrana Toz Giriyor SAĞ üst köşeden nasıl çözülür.

Ekrandaki sorun TFT ekranlarda oluyor ekran ile cam arasına giriyor düzelmesi zor teknik servis temizliyor ama yinede az kalıyor.

2. X6 da filim izleyemiyorum flash player yüklenmiyor
çünkü bu telefon flash deskteklemiyor ama versiyonu artrıp içinde gelen flash plugini kullana bilirsiniz. eğer güncelleyemiyorsanız örnegin youtube den izlemek istiyorsanız kullabacağınız program Youtube Mobile Application 2.4.4 dür

3. Versiyon güncelleme sorunu v12 den v30 a geçemiyorsunuz.

V12 türkiye varriant yüklemesidir yani T9 daha gelişmiş tam bir türkçe sürümdür bu KVK larda olan sürüm olduğundan güncelleme yapamıyorsunuz. Çaresi product kodunuzu değiştirmesiz gerek nemesis programı ile ürün kodunu değiştirin sonra nokia updater ile güncelleyin güncellemek içi kullanılacak ürün kodu benimkini vereyim
0589476

4. Wireles sürekli bağlı kalıyor?

nedeni 1. bağlı olduğunuz wirelese bağlanırken sürekli bağlı kal seceneği seçtiniz yada sürekli wireless gerektiren bir program kullanıyorsunuz çözüm bağlı olduğunuz wrilessi siliniz tekrar bağlantı kurun.

5.Hafıza yetersiz lütfen uygulama kapat falan filan?

Bunun sebebi 1. mobile shell gbi yada diğer kullandığınız desk programları ram canavarı zaten 55 ram var size kalan sizde onu opera gibi yada mobile shell gibi programlarla harcamayın unutmayın hafıza başka şey ram başka şey 16 gb hafıza yada 282 mb sistem olabilir ama bu başka birşeydir şöle yapın opera kullanıyorsanız internnetten opera ile filim izliyorsanız 20 dk da bir telefonu kapatıp açınız.

6. Türkçe dil yükleyemiyorum.?

Çaresi product kodunuzu değiştirmesiz gerek nemesis programı ile ürün kodunu değiştirin sonra nokia updater ile güncelleyin güncellemek içi kullanılacak ürün kodu benimkini vereyim
0589476 telefonuz türkçe olacaktır

7.Simlock olayı nasıl çözülür?

Simlock olayı Jaf programı ile tam bir flash atılması ile çözülür. telefon kapanıkken güncelleme yapılması lazım ve turkey operator kodlarını yüklemesi gerekir bu iş prof işi :)

8. Telefonum titriyor ama açılmıyor

jaf programı ile telefon kapanıkken yükleme yapabilirsiniz yaf la flash atılması lazım buda nokia software updater den farklıdır.

9. Ovinin nagivasyonu fiyaskodur hiç güncelleme yapmayın işe yaramaz..

Garmin Turkey tx kuracaksınız ve gprs açık olsun hem bedava hemde bütün harıtalar elinizde. forumumuz da var.

10. Makinam tuşları heryeri sallanıyor diyorsanız..

Şunu söyleyim makina çok kaliteli değil ama sağlam bir kasası var aslında bakıldığında maket gibi telefon yanları çıkıyor üst kapakları çıkıyor makinanın değiş tokuş kapakları 5 parça yani bunları söküyorsunuz sonra vida yerleri çıkıyor asıl telefon baya derinde :) kasanın oyması arka kapak tuşlar ffalan normal sorun değil yani telefon açık değil onlar sadece kapağı

11. Çin malı x6 masa üstüsü değişirmi yada x6 flash atılırmı

Atılmaz çünkü arm işlemci ile MTK işlemci farklı dır epromları bile farklı yanı sadece kasa kopya aynı değildir atılmaz.

12. Videoları seyetmek?

Opera 11 önerrim youtube için mobile you tube programı sorunsuz çalışıo

ama browser sekmesinde normal flash dosyalarını izlayemezsiniz sadece mobile site olanlardan izlersiniz

13. x6 hack yapmak ?

gerekli hack dosyaları ve yapılması forumda var.

14. x6 için c6 firmware var ama ben kullanmıyorum bu bile bana çok geliyor zaten c6 bataryası
olmadan x6 c6 yazılımıyla şarj ne kadar gider bilmem ev ekranı daha kapsamlı onlarda

15. X6 kapanıyor açılıyor kendi kendine.

dediğim gibi makinada uzun süre sörf ve filim izle yapmayınız ram yeterli değildir

Son olarak diyeceğim eğer telefonu burdan alacaksınız yurtdışından ucuza gelmeyecekse almayın derim 5800 dan farkı yok sesi bile daha fazla . 5800 dokunmatik çok kötü idi ama sorunu yazılımla çözdüler. 5800 3,2 mp kamera X6 5,0 mp kamera sadece öyle bilin yeter.

Bana biraz sallamışsın gibi geldi. Bi kere nokia nın navigasyonu daha kullanışlı. Belki harita olarak yetersiz ama garmin ve ndirve a göre çok daha anlaşılır ve kolay bir arayüzü var. Ayrıca dokunmatik ekranını 5800 la kıyaslamak saçmalık. 5800 basmatik ekran, x6 ise kapasitif dokunmatik.

samettamer

samettamer

Üye
X6 telefonumda müzik çalara giriyorum sanatçılar bölümündeki bazılarına girdiğimde bomboş görünüyor silmek istediğimde dosya bozuk deyip silmiyor. Bi çözüm yokmu buna acaba ? Format attm müzikleri hep sildim bidaha baktm olmadı bi türlü...

bluemai

bluemai

Üye
merhaba, x6 nın media bar simgesinde ışık yok mu ? yoksa benim telde bir sıkıntı mı var acaba? 5800 da bahsettiğim yerde tuş ışıkları ile beraber yanan bir media bar ışığı vardı sanki..

omerynd

omerynd

Üye
X6 telefonumda müzik çalara giriyorum sanatçılar bölümündeki bazılarına girdiğimde bomboş görünüyor silmek istediğimde dosya bozuk deyip silmiyor. Bi çözüm yokmu buna acaba ? Format attm müzikleri hep sildim bidaha baktm olmadı bi türlü...

kardeş mp3tag programı ile müziklerini pc de düzenle öyle at telefona bütün sorunların hallolur.

umitozkan44

Üye
teli formatladım açtığımda bana büyük bi süpriz yapmıştı radyo programı yoktu geri nasıl kurabilirim

sakaryam54500

Üye
lan benim bu telefondan cektigim nedir bikere düştü ekranı kırıldı degiştim sonra baktım 16gb hazıkrtını okumuyor onuda degiştim blutut :) çalışmıyo onuda yaptırdım şimdide şebeke gidip geliyo ara sıra ne yapcam şebekeyi ????

sakaryam54500

Üye
sa telefon şarj ölçümünü yanlış yapıyor dolu gösteriyor acıyom kapatıyom şarj a takıyom tekrar dolmaya başlıyor sıkıntı nerde olabilir???????????

fsinetra

Üye
phonepilot uygulamasının gelişmişi yokmu?

kayıt edilen görüşmelerin şifrelenmesi yada dosyada kilitlenmesi gibi

xplore ve lockmedende bir verim alamadık.

daha gelişmiş kayıt edici ve dosya kilitleyicisi yokmu ? (ikisi biradau uygulama gibi)

Üst Alt