Nokıa x6 genel sorunlar ve çözümler

Sponsorlu Bağlantılar

hayr16

hayr16

Üye
Merhaba;
telefonu yurtdışından aldım ilk aldığımda türkçe dil desteği vardı v12 sonra güncelleme yaptım sanırım v21 idi onda da türkçe kullandım sorun yoktu
şimdi son rürüm v30u yükledim sonra telefon dili otomatik oldu içinde türkçe dil desteği yok
şimdi ne yapabilirm.
yüklemeyi pcden nokia software ile yaptım
arkasından telefonla update ile sürüm güncelliğine baktım son sürüm diyo

aspiration

Üye
ben 3 aydır kullanıyorum x6yı ama sorunum şu yükleyip daha sonra sildiğim müzikler tüm şarkılar bölümünde hala var gibi gözüküyor oradan kaldırmak istediğimde sistem hatası veriyor.bikaç kere kütüphaneyi tamamen boşaltıp yeniden müzik yükledim ama her seferinde silmiş olduğum şarkılar gözüküyor ne yapabilirim bu konuda çok acil yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

kaptannova

Üye
Arkadaşlar çok acil aynı hata;
çin x6 var elimde ayarlar bölümünde ağ ayarı bölümüne girdim sim1 ağ ayarı tercih edilen mod gsm olarak etkinleştiremiyorum sadece wlan da kalıyor bana msj yada çagrı geliyor ama ben arama yapamıyorum arama izni yok diye ile ti veriyor bunu nasıl düzelte bilirim lütfen yardımcı olursanız sevinirim

burda sadece orjinal nokia X6 dan bahsediyoruz... çin malı X6 symbian işletim sistemi kullanmaz... işletim sistemi bile yoktur onun... o yüzden soruna cevabı s60v5 bölümünde deil çin üretimi telefonlar bölümünde cevap bulabilirsin....

• Beğen
Tepkiler: yavuz661
djibram

djibram

Üye
Arkadaşlar Sorunlarınızı Ben Yanıtlayayım Bi Hayrımız Dokunsun

arkadaşım quickoffice uygulaması lisans istiyo...ben truel uygulama indirdim kurdum.şimdi ingilizce oldu ama 1 haftalık .bu programı kaldırsam eski orjinal kurulum geri gelirmi?

arkadaşım sen bişey kaldırmadan MaxiCep.Com - Bilgilendirme bu dosyayı indir kur kullan

X6 16 gb cihaz aldım.karşılaştığım problemlere yarddımcı olabilirmisiniz lütfen.
1.internete bağlandıktan 5 dk sonra bağlantı kesildi diyor.
2.fotoğraflar sisli gibi.özellikle gece çekilenler
3.ses az geliyor

update yaptım problem çözülmedi.başka ayarlarla ilgili çözümler istiyorum.lütfen yardımcı olun

1.windows 7 ise pc connectify adlı programı yükle kur wireless ta bağlantı kesildi demez o vakit.xp flnsa sistemin ağ hedeflere gel wlan adınma sağ tıkla güvenlik protokol ayarlarını dene...
2.sisli ya çekim ya kameranın gözünde toz vesaire şeyler vardır.Yada versiyon yükleyerek düzeltebilirsin.v30 u yükle gayet iyi versiyon.
3.Ses az geliyor zaten ama ekolayzerdan düzenlemeler yapılabilir az çok

bende yenı x6 16 gb aldım nagivasyonu nasıl kullanırım bılmıorm konumum dıyor bı konum bulmuyor cıkıyorum kalan mb su kadar dıye uyarı verıyor bıde ovı dede face bookda da aynı sey trkcel ınternet ıle baglan dıyorum kalan mb su akdar dıor eksılıor ama baglantı yok yardımcı olurmusunuz ?_

1.navigasyon için uygulamalara tıkla yer adlı uygulama var konumlamaya tıkla konumlama yöntemleri diyecek yardımlı gps tümleşik gps wifi-ağ şebeke tabanlı diyor bunlar işaretli olsun ama bluetooth hariç geri kalan şeyleri işaretle yada işaretlimi bak tek bluetooth işaretli olmasın.
2.Ovi Maps yeni versiyonu onu kursan yararına
3.ovi maps i aç ayarları aç internete gir bağlantı çevrimdışı yap şebeke hedefi internet olsun dolaşım uyarısı açık yap kontörün gitmeden navigasyon çalışır...

x6yı yeni aldım bende netten..distrübitör garantili yani ithalatçı firma
benim sorunum ben içine onlarca müzik klasörü attım ama büyük bir çoğunluğunu göremedim büyük bir çoğunluğu
ismen gözüküyor ama çalmasını istediğimde sonraki parçaya geçiyor
YAni müzik klasörlerimi istediğim gibi düzenleyemiyorum
mesela müzi,k klasörünün içine poptürk diye bir klasör attım klasör olarak görmek istiyorum onu telefonda maa göremiyorum 5-10 Albüm aatmama rağmen klasör ve albüm olarak sadece Tarkanı gördü yani sadece tek bir albümü gördü diğer şarkıları hepsini klasörsüz karışık gösterdi çalmadığı çok parça var bu konuda detaylı yardım rica edebilirmiyim

1.Müzikler wma yada mp3 waw olmalı E:/ sounds klasörüne at müzikleri
2.Müzik Çaları Aç Kütüphaneyi Yenile de ve bekle şarkılar eklenicek

son bikaç gündür telefonun ekranını sola doğru yatırdığımda ekran dönmüyor(sensör ayarlarınada baktım ama...) birde USB kablosu ile pc ye taktığım zaman pc x6 yı tanımıyor.(denemek için 6220 c taktım onu tanıdı)çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar, yetişin!

1.sensör ayarlarından döndürme kontrolü kapalı olabilir.
2.pc ye nokia pc suite kur x6 driverda kurulucak o zaman sorun yaşamazsın tanır..

bu yeni guncelleme ne zaman çıkacak x6 nın bendeki v21.0.004 bluetoothla gelen video ve müzikleri kaydedemiyorum seçenek yapınca kaydet seçeneği çıkmıyor sizlerde de bu sorun var mı.......................???

1.Yeni Güncelleme çıktı gayet iyi v30 adı product kodunu nss adlı programla değiştirerek yükleyebilirsin yada nokia pc suiteden yaparsın eğer pc suiteden yaptığında tel güncel derse nss ile product kodu değiştir yüklenir.
2.Abicim ben nasıl nss ile product kodu değiştircem diyorsan forumda ara nss ile product kodu değiştirme yaz tamamdır.
3.Bluetoothla gelen şeyler direk E:/received adlı yere kayıt oluyor o yüzden mesajlardaki müzikleri fln silebilirsin o müzikler E:/receivedda seni bekler:-)

MErhaba ben 2 hafta önce x6 Orjinal Cihazı aLdım. Cihaz Çk Güzel Kullanışlı ama şuan telefon çok donuyor bazen kendi kendine reset atıyor. Birde Flaşh Problemi var . Eskiden Kameranın Flaşı Calısırdı Şimdi Flaş da caLışmıyo... Bi Sorum daha Kutudan Çıkan kuLaklık normal teLefon kulaklığımı yoksa bilgisayarlardaki gibi büyük olanlarmı bana küçüklerinden verdiLer lütfen yardımcı Olun

1.Telefon donuyorsa hard format yada soft format at
2.Versiyon Yükselt Düzelir büyük ihtimal
3.Kulaklık Küçük istersen Sen büyük kulaklık takabilirsin
4.Flash sorunu donanımsalsa aldığın yere teli götürüp servise verebilirsin...

Merhaba;
telefonu yurtdışından aldım ilk aldığımda türkçe dil desteği vardı v12 sonra güncelleme yaptım sanırım v21 idi onda da türkçe kullandım sorun yoktu
şimdi son rürüm v30u yükledim sonra telefon dili otomatik oldu içinde türkçe dil desteği yok
şimdi ne yapabilirm.
yüklemeyi pcden nokia software ile yaptım
arkasından telefonla update ile sürüm güncelliğine baktım son sürüm diyo

1.v30 un içinde türkçe desteği yoksa ya jafla versiyon atıcaksın yada nss ile product kodu değiştirip nokia software updater ile yapacaksın

2.Forumda arama yap nss ile product kodu değiştirme diye iyice öğren basit zaten nss adlı programı indircen teli bağlıcan depolama fln bişey seçmicen ordan ayarlıcan forumda resimleri var bak yaparsın şuanki product kodunu biryere kayıt et 059B036 bunun ile değiştir nokia softwareden türkçe olarak yazılım teline yüklencek yüklendikten sonra eski product koduna düzelt teli

ben 3 aydır kullanıyorum x6yı ama sorunum şu yükleyip daha sonra sildiğim müzikler tüm şarkılar bölümünde hala var gibi gözüküyor oradan kaldırmak istediğimde sistem hatası veriyor.bikaç kere kütüphaneyi tamamen boşaltıp yeniden müzik yükledim ama her seferinde silmiş olduğum şarkılar gözüküyor ne yapabilirim bu konuda çok acil yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

1.kütüphaneyi yenile dediğin vakit silinen şarkılar gözükmez
2.Ama hala gözüküyorsa kartı biçimlendir.
3.Olmadıysa Fabrika ayarlarına yükle
4.Artistlik mi Yaptı yinemi olmadı soft format at
5.Yinemi Olmadı Hard format at
6.Yinemi Olmadı Teli Çöpe At:-)

Ama senin iş bu kadar uzamaz 1 yada 2 işlemde hallolur

Çin Malı X6 ya verebileceğim bir yanıt yok işletim sistemleri belli değil tam ondan orjinal nokia x6 nın dilinden anlıyorum

Kardeşlerim Bir Teşekkürü Hor Görmeyiniz...

aspiration

Üye
kütüphaneyi yenile dediğimde de gözüküyo sildiğim müzikler bikaç kere tüm şarkıları silip tekrar yükledim ama kütüphaneyi güncelleyince tüm şarkılar kısmında eski şarkılar çıktı.ayrıca kartı biçimlendirme işlemini ya da soft formatı nasıl yapıyoruz?

endo16

endo16

Üye
arkadaşlar çin x6 çözümlerini burada aramayın lütfen burası symbian S60 V5 forumu burada bu işletim sistemini kullanan telefnların çözümü aranır sizin çin malı telefonlarınızıda symbian yok lütfen sorumdaki çin malı tlefonları forumunda arama yapın

nihataygul

Üye
arkadaşlar nokia x6 için en iyi gps programı ve haritası hangisi link verir ve kurulumda yardımcı olursanız sevinirim

--------------- Ekleme ---------------

hocam banada x6 için gps önerirmisiniz

ahmetcelik1

Üye
Telefondan sürekli uyarı sesi geliyor fakat ekranda bişey yok neden olabilir nasıl ses kesilir

mgg44

mgg44

Üye
son bikaç gündür telefonun ekranını sola doğru yatırdığımda ekran dönmüyor(sensör ayarlarınada baktım ama...) birde USB kablosu ile pc ye taktığım zaman pc x6 yı tanımıyor.(denemek için 6220 c taktım onu tanıdı)çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar, yetişin!
Arkadaşım usb tanımama problemi bendede mevcut ama bende başlat çubuğundan saat göstergesinin olduğu yerden yani sağ alt köşeden donanımı güvenle kaldır yapıyorum öncelikle usb yi çıkarıyorum sonra geri takıyorum problem düzeliyor ekran dönmeme problemi olarakta sensör ayarını kontrol et ne varsa orada olması lazım

ati_x_

Üye
arkadaşlar ben nokia x6 16gb kullanıyorum telefonun içinde v12.0.091 yazılımı var telefondan güncelleme yapmak istediğimde yazılım güncel diyor. Nokia software updater ile bilgisayara bağlıyorum orda da güncel diyor. Nokia türkiye sitesinde ise güncelleme sayfasında telefon listesinde x6 yok. X6 için en son türkçe yazılım hangisi ve nerden nasıl yükleyebilirim yardımcı olurmusunuz arkadaşlar? Daha önce hiç yazılım yüklemedim bu ilk olucak pek bi bilgim yok bu konuda.

oructurkay

Üye
arkadaşlar benim orjinal x6da uygulamalar yöeticisindeki yüklü uygulamalar hafıza dolu diyor açılmıyor.bu problemin sebebi olarak galiba tema yüklerken bu tema telefonunla ilgili değil dedi ama bende inatla yükledim bundan şüpheleniom napcam şimdi? yardımcı olursanız sevinirim ayrıca temalar nerden siliniyor?

mgg44

mgg44

Üye
bendede aynı problem vardı telefon hafızasına fazla yükleme yapmıştım telefon donuyordu yavaşladığı için hardformat attım düzeldi bence sende hardformat at

oructurkay

Üye
benim tel hafızası boş dolu deil ayrıca hard formatta herşey siliniyormu

mgg44

mgg44

Üye
arkadaşlar ben nokia x6 16gb kullanıyorum telefonun içinde v12.0.091 yazılımı var telefondan güncelleme yapmak istediğimde yazılım güncel diyor. Nokia software updater ile bilgisayara bağlıyorum orda da güncel diyor. Nokia türkiye sitesinde ise güncelleme sayfasında telefon listesinde x6 yok. X6 için en son türkçe yazılım hangisi ve nerden nasıl yükleyebilirim yardımcı olurmusunuz arkadaşlar? Daha önce hiç yazılım yüklemedim bu ilk olucak pek bi bilgim yok bu konuda.
Şuanda x6 16Gb telefonların Son Sürümü V31.0.004 telefon güncellemiyorsa googleden araştır V.310.004 versiyonun orjinal türkçe fw mevcut phoenix kurulu olsun daha sonra jaf programını kur en son jafla flash at sitede incele yaparsın

yada navifirmden güncel fw yida bulabilirsin bende navifirm hata verdiği için 2 gece aradım türkçe V31 fw sini ama bulup jafla flash attım

benim tel hafızası boş dolu deil ayrıca hard formatta herşey siliniyormu
Telefon hafızasında ne var ne yok silinir sadece depo hafızasındakiler silinmez rehberi telefon hafızasına kopyaladıysan onlarda gider haberin olsun

oructurkay

Üye
tamam teşekkürler senden bi ricam daha var şu hard format nasıl atılır tarif etsen varsa eğer linkini bulup gönderirmisin? ben bu tür şeylerden pek anlamıyom yeni dahil oldum şu teknolojiyede

mgg44

mgg44

Üye
tamam teşekkürler senden bi ricam daha var şu hard format nasıl atılır tarif etsen varsa eğer linkini bulup gönderirmisin? ben bu tür şeylerden pek anlamıyom yeni dahil oldum şu teknolojiyede
Telefon Kapalıyken yeşil ve kırmızı tuşla beraber foto çekme tuşuna basılı tut elini çekmeden üstten telefonun açma tuşuna basılı tut pin kodu isteyene kadar pin kodu istedikten sonra elini çek pin kodunu gir

emre2021

Üye
arakadaş benim sorunmda şarj sorunu.. şarj 1 gün anca dayanabiliyor yaptıklarım 50 -60 sms ve tahmini 1saat kadar internette gezmek sizce normalmidir yarıca arkaplan uygulamalarıda yok netquinden hariç.

mgg44

mgg44

Üye
arakadaş benim sorunmda şarj sorunu.. şarj 1 gün anca dayanabiliyor yaptıklarım 50 -60 sms ve tahmini 1saat kadar internette gezmek sizce normalmidir yarıca arkaplan uygulamalarıda yok netquinden hariç.
Telefonu kaç aydır kullanıyorsun ayrıca şarj tam bitmeden şarja takma ömrünü azaltır şarj tam bittikten sonra telefon kapalı bir şekilde 2-3 saat şarjda kalsın yine olmazsa yeni sıfır bir batarya al yanlız hep şarja takarsan batarya ölür şarjı bitmeden takma yoksa tabiki normal değil normalde 2 gün gitmesi gerekiyor

oructurkay

Üye
arkadasım senin dediğini yaptım oldu teşekkürler 4 tuşa birden aynı anda basmak biraz zor oldu ama oldu sonunda

canpolat80

Üye
slm
ben telefonu alali 1 ay oldu pek fazla ugrasamadim. sadece W-lan üzerinde nasil internete girebilirim ( faturali hattim var ) ve direk girisleri nasil iptal edebilirim.
birde ben telefona sohbet atiyorum calma listesinin bir ayari var mi mesela 1,5 saatlik sohbet yarim kalinca ertesi gün girdigimde kaldigi yerden devam etsin

simdiden tesekkürler
Dogan Almanya

Üst Alt