Nokia Telefonların Değeri Neden Düşmüyor?

Sponsorlu Bağlantılar

joe_cenk

joe_cenk

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Telefonların Değeri Neden Düşmüyor?
Arkadaşlar Çok ilgimi çeken bir konu Telefon pazarında en eski nokia modeli bile para ediyor. Genel olarak nokia telefonlarının değeri o kadarda düşmüyor sizce sebebi ne olabilir?

pRime.

pRime.

Üye
diğer markalardan çok daha kaliteli olduğu için ve türkiye'de en çok satılan marka olması dolayısı ile.

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Adamlar kaliteli malzeme çıkarıyorlar o yüzdendir.

Emil_Ceferli

Üye
nerden dusmuyor? 1400 liraya aldigim E7 yi 7 ay sonra 600 liraya satamiyorum. 400 veriyorlar sadece. insafmi bu???

• Beğen
Tepkiler: zavcu
S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
e7 tutulmadı almak büyük hata olmuş .

MertcaN9

MertcaN9

Üye
nerden dusmuyor? 1400 liraya aldigim E7 yi 7 ay sonra 600 liraya satamiyorum. 400 veriyorlar sadece. insafmi bu???

arkadaş neyden bahsediyor sen ne diyorsun arkadaşım ya. arkadaş ilk telefonlar bile hala para ediyor diyor senin 2. el telefonundan bahsetmiyor. o fiyat senin nasıl kullandığına göre cihazı değişir.:nono:

valent

valent

Üye
Sanırım arkadaşlar sıfır fiyatından bahsetmiş çok haklı

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Arkadaşlar Çok ilgimi çeken bir konu Telefon pazarında en eski nokia modeli bile para ediyor. Genel olarak nokia telefonlarının değeri o kadarda düşmüyor sizce sebebi ne olabilir?

çünkü malzemeyi çok iyi kullanıyorlar piyasaya sağlam telefon bırakıyorlar ve de estetik. bu yüzden hala tutuluyor. bir zamanlar tuşlu telefonların olduğu pazarın zirvesinde oturuyordu nokia kalite sağlamlık ve şıklık :oke: gerçi akıllı telefon pazarına da çok şık estetik ve sağlam ürünler çıkardılar ama s2 gibi cihazların hızı ve işlemcisinin gölgesinde kaldıar. yani nokia dokunmatik olsun tuşlu olsun en estetik ve sağlam cihazları çıkarmaya devam ediyor. örnek N9, Lumia serisi hem polikarbonal madde kullanıyorlar hemde ekranı çok sağlam kasa da aynı şekilde öyle.

• Beğen
Tepkiler: ErturkSahin

xinanux

Üye
türkiye de en çok tercih edildiği için galiba...

valent

valent

Üye
Türkiye nokıa nın kalesi olduğu için bu başta geliyor zaten

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İkinci ele girdiğin zaman öyle bizim telefoncuların politikası bu, Mesela geçen sene 450küsür TL'ye kampanyadan 5800 aldım 1 ay kullandım tertemiz cihaz, dolaşıyorum öylesine bir telefoncuya girdim ben telefonu c7 ile değiştirmek istiyorum ne kadar fark ödemeliyim diye sordum adam direk benim telefona 150 TL verdi. :)

catdog136

catdog136

Üye
İkinci ele girdiğin zaman öyle bizim telefoncuların politikası bu, Mesela geçen sene 450küsür TL'ye kampanyadan 5800 aldım 1 ay kullandım tertemiz cihaz, dolaşıyorum öylesine bir telefoncuya girdim ben telefonu c7 ile değiştirmek istiyorum ne kadar fark ödemeliyim diye sordum adam direk benim telefona 150 TL verdi. :)

o adam 150 sana verecek, 250–300e kendi satacak.. Bu işler böyledir :)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
valent

valent

Üye
Telefoncuların telefonlarımıza verdiği fiyata bakarak piyasası bu dememek lazım onlar kar ediyorlar bu işten o yüzden düşük fiyat vermek zorundalar olay bu :oke:

betoner

betoner

Üye
İkinci el alıp satanlar parayı daha çok burdan kazanıyorlar. Sıfır telefon satışlarından fazla kar edemiyorlar çünkü büyük marketler ve shoplar çok daha ucuza alıp satıyorlar. Ancak sıfır telefonu evkur gibi yüksek fiyatlı satan yerlerden alanlar 2. el ile arasında çok fark eder. Piyasada bazı telefoncular ne kadar temiz kullanırsan kullan sıfır fiyatının yarısına yada aşağısına alıyorlar.

Benim N8 i alalı 1 seneyi geçti. 980 TL ye hepsiburada'dan almıştım. Şuanki fiyatı malum halen aynı gibi. Tabi aldığım zaman 2010 aralık ayı dolar kuru 1,48 TL bugün ise 1,84 TL civarında haliyle fiyat düşmez. Diğer marka telefon fiyatlarını takip etmediğim için bilmiyorum. Son 6 ayda dolar kuru 30 kuruş civarında artış göstermiştir. Sanırım tutulan modellerde kasıtlı olarak indirim yapmıyorlar. Örnek N8 gibi şuanda hepsiburada fiyatı 999 TL...

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
Nokia malzemeden çalmıyor. apple ipnhone 4 üretiminde malzemeyi eksik kullanığı için telefonda şebeke hatası ortaya çıktı. nokia n8de sinyal yerini çok iyi bir malzemeyle etrafını sarmış.. fark bu :D bu yüzden nokia nın değeri düşmüyor. nokia da malzeme çok :D

valent

valent

Üye
Nokia malzemeden çalmıyor. apple ipnhone 4 üretiminde malzemeyi eksik kullanığı için telefonda şebeke hatası ortaya çıktı. nokia n8de sinyal yerini çok iyi bir malzemeyle etrafını sarmış.. fark bu :D bu yüzden nokia nın değeri düşmüyor. nokia da malzeme çok :D
:alkis çok güzel özet

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Nokia telefonları kaliteli üretiyor . Fazla uygulama meraklısı değilseniz C7 ve N8 ' i en az 3 yıl kullanırsınız .

valent

valent

Üye
Tabiki sağlamlık denilince akıla ilk nokıa geliyor birde samsungu düşün ön gorilla glass cam arka plastik lg de öyle sony de öyle

Takipçi Satın Al

Üst Alt