Nokia, Symbian'a öldürücü darbeyi vurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheMadness

TheMadness

Üye
    Konu Sahibi
Nokia, Symbian'a öldürücü darbeyi vurdu
iOS ve Android'in gelişiyle büyük çöküş yaşayan Nokia efsanesi, nihayet son tekmeyi de yedi!

Nokia'nın ölüme hazırlanan mobil işletim sistemi Symbian, yaşanan son gelişmeyle adeta bitkisel hayata girdi.

Bir kullanıcının Nokia E7'de bulunan Nokia Drive uygulamasıyla ilgili hata raporuna cevap veren Nokia, Symbian'ın "bakım modu"na alındığını ve işletim sistemine artık yeni özellikler eklenmeyeceğini söyledi.

Symbian, Apple iPhone ortaya çıkana kadar cep telefonlarının vazgeçilmez işletim sistemiydi. Ancak Steve Jobs'un oyuncağını tanıtması ve Google'ın mobil işletim sistemi Android'in piyasaya girmesi, Symbian'ın beklemediği gelişmelerdi. Nokia, giderek düşen Symbian'lı cep satışlarının ardından Microsoft ile anlaşarak Windows Phone'lu cep üretme kararı almıştı.

Symbian'ın "bakım modu"na alınmış olması, çok önemli olmadıkça ona yeni özellikler eklenmeyeceği, sadece hataların onarılacağı anlamına geliyor. Böylelikle "Belle FP2", Symbian'ın son güncellemesi halini almış oluyor.

Kaynak: CHIP

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Fazlasını beklemek aptallık olurdu.

luckysleven

luckysleven

Üye
bir yandan keske androidden buna gecmeseydim diyorum bir yandan ise yaramaz denilen nokia 6 ayda 2 guncelleme verdi . Bu gun orta duzeyde bir android cihaz alinsa 2.3 ile geliyor ve guncelleme almiyor ornek verirsek galaxy w kaldiki daha yeni bir telefon w.. Ve 701 bana gore galaxy w ile es degerde. Yani fazla uzulmeye gerek duymuyorum ha pismanmiyim hemde nasil : ) ama android tercih edilecekse s2 ve sonrasi makbul bence..

theseusx

theseusx

Üye
Ne olacak ki bitse symbian ? Şu an ki telefonumdan gayet memnunum güncelleme gelse ne olacak gelmese ne olacak. Bence çok çok da gerekli değil. Elbet her kesime hitap edecek windows işletim sistemli veya yeni bir işletim sistemli telefonlar da çıkar. Kendimizi bu kadar da kaptırmamak gerekir. Anı yaşayın.

PriZm

PriZm

Üye
Fiş Çekildi..

punisher123

punisher123

Üye
Nokia devam etse bile geliştiriciler,insanlar gözlerinde bitirmişti symbianı. Ama keşke nokia bitirsede bitirdik demeseydi..

aklsm

aklsm

Üye
Bari symbian geliştirici programları ağ üzerinden paylaşsa da bzller kendimiz geliştirsk smbiyanı nokiaya ya mail atalm hep brlk olp :D

Ugurxl

Ugurxl

Üye
buraya kadar

eren3546

eren3546

Üye
bu tür siteler dikkat çekmek için bu tür haberleri yayınlıyor lar amaçları kaos yaratmak ben nokia dan haber gelmedik ce inanmam

mesut1979

Üye
bu tür siteler dikkat çekmek için bu tür haberleri yayınlıyor lar amaçları kaos yaratmak ben nokia dan haber gelmedik ce inanmam

neye inanmiyorsun kardesim gecen sene söyledi bitecegini ha simdi ha 2 sene sonra

M@cros

M@cros

Üye
Bundan sonra yeni bir işletim sistemi çıkacak mı yoksa WP ile devam mı?

haltie

haltie

Üye
yıllarca symbianda ısrar etti nokiayı nokia yapan işletim sistemidir bizde onun sayesinde ilgi duymaya başladık mobil işletim sistemlerine evet miyadını doldurdu zamanı çoktan gelmişti o son çıkardığı cihazlara hiç koymaması bile lazımdı yada geliştirip öyle koyması lazımdı ama nokia işte önemli olan sadece para kazanmak müşteri memnuniyeti ikinci üçüncü planda

Metin MF

Metin MF

Üye
- the end -

blackcemre

Üye
1.nesillere FP2 lite gelmesi lazım.

anadolumm

Üye
ben c6-01'imi alalı 2-3 ay oldu. ama hiç pişman değilim. ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra benim için sorun değil. 27 tane oyun yükledim telefona. Çoğu hd. Ha, yeni oyun çıkmıyor ya da az çıkıyor beni pek ilgilendirmiyor. Yüklediklerim bana yeterli. İnternete giriyorum, film izliyorum, Facebook'a, Twitter'a giriyorum, haritalar vs ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra ben bu telefonu daha 2-3 sene kullanırım heralde. 2 sene sonra (ne kadar kullanacağıma bağlı) ya android'e geri dönerim ya da lumia serisi uygun bi fiyata düşerse Nokia ile yoluma devam ederim. Ama symbian için Nokia'dan şöyle güzel bir tarayıcı güncellemesi bekliyorum. Sorunlarını düzeltsinler benim için yeter.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Miladını doldurdu demekki....

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Nokianın Bu 2.Nesil Telefonları Düşünmesi Ve WPyi En Azından Bunlara Uyarlaması Gerekir.

blackcemre

Üye
Ben nokia canlı desteke bu haberi yazdım doğru değildir dedi ve bir nokia sitesi verdi basınla ilgili.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Hoşçakal symbian:bye2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt