Kendi symbian Bellesi varken ona benzer bir sisteme geçmesi saçma olurdu wp le nokia eski gücüne gelecek zaten
Belle ile Android'in neresi benzer Allah aşkına.Android'ten 1-2 widget aldı diye Symbian Android'e benzemez.Bunun tarayıcısı var, marketi var Symbian'daki en temel problem olan bazen takılmalar ve kapamalar gibi büyük problemleride var.E zaten satılan telefonlara bakarsak bir akıllı telefonu akıllı telefon yapan, satılmasını sağlayan unsurlar bunlar.Android'e geçmesi konusunda ise bana kalırsa konuyu açan arkadaş tamamen yanılıyor.İlk olarak Nokia eşit -ve hatta Samsung lehine olan- bir ortamda rakip firmaların f/p ürünleri ile yarışamazdı.Fakat Windows Phone platformunda heleki Microsoft ile olan anlaşmaları ile bırak yarışmayı diğer firmalara nefes aldırmayacak imkanı var tabi bunu değerlendirmek, değerlendirebilmek Nokia yöneticilerinin zekalarına kalmış bir durum.Ayrıca Lumia 920'ye gelen yorumlara bakarsak Nokia'nın son zamanlarında yaptığı belkide tek doğru seçimin Windows Phone olduğunu anlayabiliyoruz.Microsoft'un Nokia'yı kullanması konusuna gelirsek hem Nokia Microsoft'u hemde Microsoft Nokia'yı kullanıyor zaten olması gerekende bu.Her ikiside bu işten kar ediyorlar ve birbirlerine şu durumda bağımlılar.Nokia'nın adam akıllı para harcamadan geliştirilecek bir işletim sistemine, Microsoft'un ise diğer çok platforma telefon üreten ve Wp'ye fazla önem göstermeme ihtimali olan firmalardan ziyade kendisine bağımlı olacak bir üreticiye ihtiyacı vardı.Sonuç olarak her ikiside birbirlerine bağımlı durumdalar şuan.Eğerki Nokia Android'i seçmiş olsaydı -ki bu kafadan kaybettiğini kabullendiğini gösterirdi- şuan bırak Lumia 920 gibi bir cihazı Galaxy Note 2 standartlarında bir telefon yapsa bile bir çok kişi tarafından alternatiflere tercih edilecek ve istediği satışları elde edemeyecekti.
- - - Eklendi - - -
Şuan bile Wp7.8 için alt segment cihazlar üretmeyi düşünüyor ki alt segmentte Wp8 değil 7.8 olacak.Bu durumda Nokia en mantıklısını yaptı 1. nesil Lumia'lar ile Windows Phone'u tanıttı ki Nokia'dan önce Windows Phone'dan şuankinin %1'i kadar söz edilmiyordu.Üstüne güçlü cihazlarını getirdi, getirecek ve 1. nesil Lumia'ların fiyatlarını düşürerek alt, orta-alt segmente sunacak.Böylece düşünülmemiş bir durum olmamış olacak.
bencede tek kurtuluş androidmotorola, lg gibi markalar son 2 yıl içerisinde android ile yükseldiğine göre nokıa androidle hiçte zorlanmadan yükselebilirdi
![]()
Merhaba saygı değer arkadaşlar;
Yorumların hepsini okumadımama bende düşüncelerimi belirtmek isterim
Nokia sağlamlık açısından iyi hoş güzel, görünüm açısından da iyi yani..
Nokia yeni yeni bu pazara yani akıllı telefon pazarının kolay bir pazar olmadığını anladı ve bu pazara yeni yeni ısınıyor gibi (bana göre).
WP: Nokia'nın bi açıklaması şuydu yanıltmış gibi olmayayım da; ''WP yeni bir sistem, biz WP'a geçerek yolumuzu belirledik sektörde 3'lü rekabet olması açısından da WP tercihimiz oldu'' böyle bir açıklama.
Nokia WP ile yavaş yavaş can buluyor mu bulmuyor mu bilemem; ama ilk yorumlarda da belirtildiği üzre ilk WP'lu cihazların sürümleri WP8'e keşke ama keşke yükseltilseydi, hani en azından ilk WP'lu cihazlar çıkarırken, WP8'in de mobil sektörde yer alacağı düşünülerekten bir strateji uygulansa ve de ona yönelik bir üretim sağlansa imiş, böylece ilk WP'lu cihaz alanlar bir hayal kırıklığına uğramazdı !
ANDROİD: Android iyi hoş güzel övülen bir sistem, hiç kullanmadım ama tatmakta isterim ne yalan söyleyeyim
Daha önceden Google; Nokia'ya teklif sunmuş Android'e geçmeleri için lâkin Nokia bu teklifi kabul etmediğini beyan etmiş..
Nokia, android gibi gözde bir işletim sistemi ile yoluna devam etseydiii, açıkcası bunu düşündürücü buluyorum, Nokia bir cihaz üzerinde Android gibi gözde bir işletim sistemi ilginç ama kulağa hoş geliyor, ama bilemiyorum, Android Nokia cihazlarda nasıl yer edinir nasıl barınır, kullanıcılar nasıl karşılar bilemiyorum.
Sonuç olarak; Nokia kararını vermiş inanarak WP işletim sistemine geçişini yapmış, eğer ki Nokia eski başarısına WP ile ulaşacak ise hakkında hayırlısını dilemek düşer bana,
amaaaa; olur da gidişi iyiyi işaret etmez ise, Nokia'nın Android gibi bir sisteme geçmesini doğru bulurum, çoğu kişi sisteminden dolayı cihaz değiştiriyorlar yani, o yüzden dolayı WP ile başarı elde edemezse Nokia, Android'e de geçmeye tövbeli ise, ya symbian'a hayat öpücüğü verecek, ya da MeeGo'ya kalp masajı yapacak, bütün duygu ve de düşüncelerim bunlardan mütevellittir![]()

nokia eger androide gecseydi tahtlar degisebilrdi kardesim![]()
nokia 4.ceyrekte 1.5 milyar dolar civarinda bir kar aciklar. Ve yillik zararini da 2milyar dolara duşurur. 2013 1. Ceyreginden itibaren de tekrar buyumeye başlar. Phonehouse ve expansys sitelerinde acikara birinci sirada lumia920 sipariş edilmiş. İtalyada onsiparişler tukenmiş,fransa,ingiltere ve almanyada iphone5'i neredeyse onsiparişlerde ikiye katlamiş. Avrupada buyuk bir talep var cihaza. Yilin kalan iki ayinda 10milyon civari bir satiş yapacagini tahmin ediyorum. Bu da 2milyar dolar civari bir kar demektir nokia icin.
arayuzunden bahsediyorum benzerlik tıpatıp aynı demek değildir
ama sybian cok agir calisan bir sistem oldu hep yanlismiyim. kullandik ta yillarca.
- - - Eklendi - - -
analizin gercektende guzel ama benim demek istedigim su. suan piyasada iki sistem onde. iphone ios ve andoid. wp ye gelince simdiye kadar dogru duzgun bir taban tutturamadi kanimca. ve millet her ne kadar pc de windows kullansada telefonda uzak kalmaya calisiyor gibi geldi bana. sahsen ben tablet te windows kullandim ve gicik oldum. wp 8 degildi lakin gicik etti beni. pazara onculuk yapmasi bakimindan wp nin bu iki yazilima ortak olabilecegini sanmiyorum.
- - - Eklendi - - -
ben sahsen katiliyorum.
- - - Eklendi - - -
Guzeldi tesekkurler. Bakacagiz ileride hayat opucugunu kim verecek
- - - Eklendi - - -
bencede. cunku nokia piyasanin hakimi iken samsung bu kadar ilerleyemezdi.
- - - Eklendi - - -
Sunu unutmamak gerek. Dunyada en buyuk pazara turkiyede de sahipti nokia. Simdi ise bu pazar elinden gitti. O ulkelerde de bu durum hic te ic acici olmayabilir.
Bende ondan bahsediyorum sadece arayüzü "benziyor".Sadece arayüz benzerliği sistemi sistem yapmaz.Asıl olay diğerlerinde.Yani sadece arayüzü ve 1-2 widget'ı birbirine benziyor diye Symbian Android'e tercih edilip geliştirilebilir, hatta öyle rahat rahat daha iyi olacak bırak daha iyiyi rakip olacak duruma getirilemez.Nokia'nın Wp'yi seçmesi ile doğru yaptığını Android'le olmayacağınıda zaten söylemiştim.
Ben seninle aynı fikirdeyim zaten

Bende ondan bahsediyorum sadece arayüzü "benziyor".Sadece arayüz benzerliği sistemi sistem yapmaz.Asıl olay diğerlerinde.Yani sadece arayüzü ve 1-2 widget'ı birbirine benziyor diye Symbian Android'e tercih edilip geliştirilebilir, hatta öyle rahat rahat daha iyi olacak bırak daha iyiyi rakip olacak duruma getirilemez.Nokia'nın Wp'yi seçmesi ile doğru yaptığını Android'le olmayacağınıda zaten söylemiştim.
- - - Eklendi - - -
Şöyle bir durum var Windows'un bugüne kadarki sürümlerinin hiç biri dokunmatik ekran için özel olarak tasarlanmamıştı.Tablette kullandığınız Windows sürümüde Windows 8 olmadığından problem yaşanılması çok normal.Windows 8 ise tamamen dokunmak ekranlar için hazırlanmış bir metro (modern) arayüzünü kullanıyor.Windows kullanmama olayına gelirsek ise benim çevremdeki bir çok kişi telefonunda ya da tabletinde Windows 8 olmadı onunla benzer özellikli sistemleri kullanmak istiyorlar.Ayrıca W8 arayüzüne alışıldıktan sonra görürsünüz binlerce insan sadece arayüzünden dolayı Wp'li telefonları tercih edecek.Tabi Microsoft mobil sektörde ayakta durmak istiyorsa marketini geliştirmeli ve diğer sistemlerde olmayan şeyleri getirmeli kendi sistemine ki bu konuda Windows 8 uygulamalarını getirebilme gibi bir şansı var.
nokia wp ile iyi telefon üretse bile türkiyede nokia alıcak adam yok artık. Bi galaxy ,xperia , iphone demek var artık yeni nesil olarak tamamen yerleşti
Ben artik bu isleri biraktim.![]()

Sahsen bende denemedim. belki hic denememis oldugumdan oturu wp ye karsi on yargili davraniyor olabilirim. lakin bir isin destek "uyugulama" durumu var. zamanla hersey daha belirgin olur.
- - - Eklendi - - -
buda goz arti edilmemesi gereken bir gercek. lakin kullaniciadlarinin da dedigi gibi belki wp8 e verilebilecek uygulama destegi ile durum degisebilirde.

Tabiki orası öyle fakat marketin gayet iyi bir şekilde geliştiğini ve Microsoft'un marketi çok ciddiye aldığını, geliştirmek için sağladığı imkanları başka hiç bir firmanın sağlamadığını, sağlayamayacağını söyleyeyim![]()

Zaman la gorecegiz. arama motoru google ile bing in yarismasi gibi olmaz ise bu durum basarili olur kanaatimce. ama google ile bile bas edemedi. biraz zor bir durum ama zamanla gorecegiz![]()
Google androidin stabilliğini 1 yıl içinde mükemmele ulaştırır. Donanımın babası doğulularda arkasında zaten ve buna ek olarak samsungun yazilim teknolojoside gelişmiş htc onexi s3 den üstün saniyodum ama s3 yağ gibi maşallah o kadar sorunsuz bir androide rastlamamıştım. Kendi telefonumdan utandim
Kismetse s3 u alacagim ama suan cok pahali. zaman kovaliyorum almak icin. s3 ile android tavan yapti desek yalan olmaz sanirim