n000k
Üye
ha şöyle.. biz senin gibi 1.5 sene önce çıkmış <N8 > ve yeni çıkmış < samsung her ne k.çı kırık modelse> karşılaştırmıyoruz.. arada zaman farkı var değilmi arkadaşım? o yüzden karşılaştırma yapmayada gerek yok.. zaten günden güne teknoloji değişiyor, ilerliyor.. bu daha iyi bu daha kötü demeye gerek yok..hepsi kendine hastır ve öyle olması lazım.. klon tellere gerek yok ortalıkta..
pardon ben n8 sanmistim
----------Eklendi @ 23:24:47 ---------- Yazıldı @ 23:23:53 ----------
64 gb haaa
çıkaarsa bilg. yi satıp alıcam bunu
256 mb !
----------Eklendi @ 23:24:47 ---------- Yazıldı @ 23:23:53 ----------
64 gb
Güzel bir yorum,teşekkürlerNokia hep aynı symbianla kullanıcıları kandırırken iOs çıktı piyasaya, nokianın kullanıcıları nelerden mahrum bıraktığını gösteren bir sistemdi iOS. Android de zamanla kendini göstermeyen bir işletim sistemiyken google nin atılımlarıyla yükseldi ve açık kaynaklı olduğu için görsel arayüzü güzel kullanıcıya hitap eden bir sistem olduğu için çok fazla firima tarafından tutuldu öyleki çin malı telefonlarda bile lisanslı android görebiliyoruz. Nokia diğerlerinden farklı olmak isteyen bir firima ve öyle olmak zorunda da sektörün temeli Nokiada ama Bu iş Symbian la yürümezdi, android diğerleriyle aynı duruma düşürürdü, bada desen o hiç olmaz, iOs da öyle tek seçim WP idi ve iyikide geçti gelecekte iOs da arayüzü hep aynı kalırsa solacak ve Android ve WP pazarı elinde tutacak.
nokia şu an 7 pazar payına sahip rakiplerine göre hala birinci ancak samsung ve diğer firmalar nokia'nın pazar oranını yakalıyabilirler sonuç olarak nokia bilerek lades demiyeceği için değişimler ve bir çok geliştirmelerde bulunacaktır bunu nokia 701 ve n9 ile başlattı kısaca şunu söylemek gerekirki nokia pazar oranını kaybetmemek için bu ve bunlardan çok daha iyi telefonlar çıkarmaya devam edeceği kesindir. Ayrıca şunu söylemek gerekirki burada nokia , samsung , htc vb firmaları karşılaştırıp , kötüleyerek birbirimizin kalbini kırmamızın bir anlamı olmadığını düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu firmalar bizlere ait değil bizler sadece kullanıcıyız hangisi bizim için uygun ise onu kullanırız
tamam işte konu başlığı güzel neresi kötü yükselemiyor die birşey yok diosun cevabnınıda verişşsin neden düşüşte olduğunu eğer gerçekten dediğin gibi ise beni soruma cevap olmus yani nokia neden yükselemiyor cevap pazar payını paylaşmaya başlamıs olmasıdır senin yönünden konustm kardes yani attığım başlıkta herhangi bir anormallik yok nokia zaten hep iyi birinci bizim için sadece daha iyilerini çıkarması lazım bnce çıkarabilir.dediğin gibi pazar payını yüksek tutsun yükselsin o zman çok düşüyor baksana herkez başka telefonlara yöneliyor özelliğie bakıyor donanıma felan diğer akıllı tellere bakarsak aylar önce 1.4 ghz li 512 mb ramlı felan teller çıkardılar nokia ise daha yeni 701 ile başladı bu olaya inan şu 701 1.4 ghz çift çekirdekli süper amoled cbd ekranlı 1 gb yada 512 ramlı camera n8 in aynısı hdmı çıkışı vs baya bi özellik daha var sayamam şimdi koysaydı 701 le daha çok çıkış yapardı şimdi azda olsa çokda olsa yapar gene inşallah ilerde çıkarır dediğim gibi telefon gene ben nokia for ever
----------Eklendi @ 22:15:05 ---------- Yazıldı @ 22:13:24 ----------
aynen katılıyorum
[alikan];4104798' Alıntı:Kardeşim yaptığım yorum senin başlığına atıfta bulunmak değildi yanlış anladın sanırım konu başlığında bi sıkıntı yokta ben Nokia'nın düşüş mantığıyla ilgili genel bir yorum yaptım. Yani şuan ki süreçte yaşananlar zaten olması kaçınılmaz şeyler çünkü zamanında her 3 telefondan 2 si Nokia idi ama o zamanlar da telefon marka sayısı çok azdı bundan dolayı da Nokia en büyüktü ve çok büyük görünüyordu. Teknoloji gelişti dünya gelişti markalar gelişti yeniler yenilikler geldi ve biraz merak biraz cazibe ve özgür irade farklı modellere markalara yönelişi getirince Nokia pazar payında daralma yaşadı, eğer bu istikrarla devam ederse daha da azalacak gibi zaten.
Nokia afedersiniz ama enayi arıyor. 1500 TL'ye telefon satıyor ondan daha kaliteli telefonlar 1200-1300 TL.
bu yeterlimi ustura42
Android markette ücretsiz televizyon uygulamaları geziyor.Geçtin karşıma Fm radyo diyorsun.Menüde kendinden navigasyon var.Ayrıca telefon aslen Googlenin olduğu için Google Maps tamamen 5 yıl boyunca ücretsiz.
Özellikleri sayalım:
N8den 2 kat daha hızlı bağlantı özelliği var.(3G)
Dahili belleği 32 GB iken N8de ise bu 16 GB
Nexusda Abode Flash var.N8de ise Flash Lite.(Flash lite tamamen flashtan oluşan siteleri açamaz.)
5 Kat fazla uygulama deposu. Android Market vs. Ovi Store...
4 Kat daha fazla RAM.
1.2 GHZ işlemci.N8de ise sadece 680 MHZ.
4 Kat daha yüksek ekran çözünürlüğü: 720x1280 vs. 360x640
%80 daha büyük ekran : 4.65" vs. 3.5"
Super AMOLED vs. AMOLED ekran
İncelik : 8.9 mm vs. 12.9 mm
Video çözünürlüğü: 1080 p vs 720 p
İnç başına düşen pixel yoğunluğu: 316 PP vs 210 p (%50 daha keskin yazı resim video)
N8'in Nexusa karşı üstün özellikleri :
12 MP vs 5 MP (2.4 kat yüksek çözünürlüklü kamera)
BUKADAR!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?