Reşwan
Emekli Yönetici
Nokia Navifirm sunucuları kapatıldı, Peki nasıl indirebiliriz ? Nokia Firmware İndirme Adresi
Nokia Lumia serisi telefon kullanan uzman kullanıcılar bilirler, Nokia Lumia telefonlar için en iyi ve güncel firmware kaynağı Navifirm. Fakat bir sorun var. Navifirm ile son çıkan güncellemeleri içeren ROM dosyalarını kolayca bilgisayarınıza indirebiliyor ve Nokia Care Suite ile de en iyi ve güvenilir yoldan Lumia telefonlarınıza yükleyebiliyordunuz. Fakat Nokia bugün itibariyle Navifirm sunucularını dıştan gelen yetkisiz isteklere kapattı.
Diğer bir detay da şu anda Navifirm uygulaması ile daha önce eriştiğiniz içeriğe aynen erişebilmeniz. Yani daha önceden birkaç model arasında gezdiyseniz ve cihaz yazılımlarına baktıysanız bunları hala indirme şansınız var ama bunun dışında erişimler tamamen kapatıldı.
Bakalım bu kapatma geçici bir kapatma mı yoksa artık Navifirm sunucularını unutmak zorunda mı kalacağız. Umarız bir yolu bulunur çünkü bu kaynak birçok açıdan cihazlar için kurtarıcı olabiliyordu.
Şimdilik aşağıdaki vemiş olduğum linkten dosyalara erişebilirsiniz.
Daha önce verildiyse yönetici arkadaşlar konuyu kaldırabilirler, ben bulamadım.
Diğer bir detay da şu anda Navifirm uygulaması ile daha önce eriştiğiniz içeriğe aynen erişebilmeniz. Yani daha önceden birkaç model arasında gezdiyseniz ve cihaz yazılımlarına baktıysanız bunları hala indirme şansınız var ama bunun dışında erişimler tamamen kapatıldı.
Bakalım bu kapatma geçici bir kapatma mı yoksa artık Navifirm sunucularını unutmak zorunda mı kalacağız. Umarız bir yolu bulunur çünkü bu kaynak birçok açıdan cihazlar için kurtarıcı olabiliyordu.
Şimdilik aşağıdaki vemiş olduğum linkten dosyalara erişebilirsiniz.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Daha önce verildiyse yönetici arkadaşlar konuyu kaldırabilirler, ben bulamadım.