niye çünkü hiç bir telefonda kullanılmayan ve de tahminimce kullanılmayacak ucu açık tamamen geliştirilme odaklı bir telefon aynı zamanda da şık. yani basit kullanıcı ile süper kullanıcıların da kullanabileceği bir cihaz ki çevremde ki bir çok bayan kesimde de N9 var yani yalın hali bile harika olan bir cihaz varsın uygulama oyun kısıtlı gelsin sorun yok swpie tadında geçiniyoruz biz
tuşsuz tasarımı beni bitiriyor zaten
ha bir konuda en azından kendimce eminim ki kimse telefonuna 50 tane oyun uygulama -GEREKSİNİM- duyduğu için yüklemez işe yarayandan 5 tane olsun yeter gerisi göz boyamadır nitekim bazıları için bu üstünlük sebebi kabul edilir
son olarak jollaya gelirsek zaten resmi olarak böyle bir şey vermeleri imknansız ama bakın android resmi olarak mı verdi alın kurun dedi
muhteşem kullancılar halleder
symbianın kaynak kodları dağıtılmadığından yok.

Şimdi Android oyunları da meego üzerinde çalışıyor ya iyice tutuştu millet 
Ama nokia bu sisteme gereken önemi vermedi açık kaynak olması en güzel yanı bu sayede geliştiriciler bu sistem üzerinde duruyorlar ve bu güne kadar durdularda şimdi sıra jolla'nın sdk'ları yayınlamasına kaldı MeeGo ekibi (şimdiki jolla) geliştiricilerini desteksiz bırakamaz.Twett'tede söylendigi gibi gayri resmi destek saglanacaktır.bir cihaz üzerinde 3 sistem çalıştırmak büyük başarı bence kim ne derse desin 
evet tek avantajı bu. biz bu cihazla zaten bir tek bunu iyi yapabiliyoruz.Açık kod kaynaklı da olmasa çok kötü olurdu Allah'tan botloader kilitleri yok tek avantajı.
n950 bir geliştirici cihazıdır. n9 son kullanıcı cihazıdır.N9 zaten geliştirici cihazı normal kullanicilar da az olduğuna gore kotu değil.
arkadaşlar aklınızda nasıl N9 profili var bilmiyorum eminim böyle bitmemiş hatalar buglarla dolu desteği çekilmiş kararsız bir sürüm yada ne bileyim böyle karamsar düşünceler var dimi aslında hiç de öyle değil basit kullanıcıya bile hitap eden çok şık bir yapısı var N9 un. kullandıkça insan yenilikler ile karşılaşıyor medya paylaşımı bile çok şık N9 da. onun dışında bir çok şıklık katan detaylar var telefon çok ince ve zarif evet destek yok ama zaten 2 tane güncelleme ile çoğu bug ve sorun düzeldi geri kalanlar artık geliştiricilerin elinde. ki zaten alan memnun satan memnun kaçınız elinizde ki cihaza başka bir işletim sistemi yüklüyor veya kaçınız başka bir işletim sisteminin oyunlarını açabiliyor ? N9 son derece özgür ve güzel bir telefondur piyasada ki tüm telefonlardan ayrı bir yeri vardır bence..

uygulama desen işime yarayanlar kafidir