Nokia N8 Mod v1.1 [ 30Fps Video & %100 Resim Kalite Modu ]

Sponsorlu Bağlantılar

cenewar88

cenewar88

Üye
continous auto-focus seçeneği çıkmadı ayarlarda

damat_ferit_11

damat_ferit_11

Üye
arkadaşım telefona kurduk ama imzalama nasıl yapıcaz.
daha detaylı anlatabilirmisin....
senin kadar bilgim yokta...
şimdiden teşkkür ederim.

Uruloki

Uruloki

Üye
ben daha önce sonyericsson kullanıyordum N8 i alınca kamera o kadar da iyi değil benim için neden mi satio en az 3 mb lik foto çekiyor N8 1.5-2 mb arası geziyor ama bakalım şunu bi yükliyim denicem ne olcak

FeeLz

Üye
harika :)

cenewar88

cenewar88

Üye
bende hiçbir değişiklik yok. ayarlarda malum seçenek çıkmıyor da zaten

dkircali

Üye
Nokia shop tan aldığım n8 e yükledim "continous auto focus" seçeneği gelmedi ancak fotoğraf boyutları 1,6-1,7mb civarı yer kaplarken şu an 8,5-9mb yer kaplıyor. Acaba video 25 fps den 30 fps ye çıkıyormu yoksa aynı mı kalıyor? fps hızına hangi yazılımla bakabiliriz?

--edit--
şimdi baktım video 30 fps çekiyor.

Ediz Yiğit

Ediz Yiğit

Üye
    Konu Sahibi
bende hiçbir değişiklik yok. ayarlarda malum seçenek çıkmıyor da zaten

Seçenek bu yama ile çıkmıyor zaten o resimi diğer arkadaşım sonradan eklemiş normalde diğer resim kalite modu ve 30fps işe yarıyor.

dalgıç

Üye
bende n8 telefonuma imzalayıp yükledim bu yamayı,sonuç videoda önemli biçimde iyileştirme yapıyor,30 fps ye çıkması görüntüde kamerayı hareket ederken çekilen videonun eskisine nazaran net olmasını sağlıyor ve hareketlerdeki kesikliği önlüyor,yani olmazssa olmaz bir yama,,,ama videoda odaklanma gelmedi banada,halbuki olması gereklıydi,cünkü netteki örnek videolarında kamerayı çevirdiğin yere odaklanıyordu,,,acaba oda başka bır yamamı

cenewar88

cenewar88

Üye
bende n8 telefonuma imzalayıp yükledim bu yamayı,sonuç videoda önemli biçimde iyileştirme yapıyor,30 fps ye çıkması görüntüde kamerayı hareket ederken çekilen videonun eskisine nazaran net olmasını sağlıyor ve hareketlerdeki kesikliği önlüyor,yani olmazssa olmaz bir yama,,,ama videoda odaklanma gelmedi banada,halbuki olması gereklıydi,cünkü netteki örnek videolarında kamerayı çevirdiğin yere odaklanıyordu,,,acaba oda başka bır yamamı
evt ben de bu sorunun cevabını bekliyorum

Ediz Yiğit

Ediz Yiğit

Üye
    Konu Sahibi
Oto focus yaması için bu siteyi takip edin

dkircali

Üye
Oto focus yaması için bu siteyi takip edin

Verilen sitede "continous autofocus" eklentisinde halen bug olduğundan olayı dağıtmadığını belirtmiş.
şu adreste de N8 için 2 adet kamera modunu vermiş:oke:
biri %100 quality 11MB dosya boyutu 12MP ile çekimlerde ve 30fps video:aha:
diğeri %97 quality 4-5MB 12MP ile çekimlerde ve 30 fps video

en altta verilen link ise orjinal 25 fps modunu geri isteyenler için verilmiş, onun yerine bence format atın daha iyi.

başka bir modu yüklemeden önce bir önce yüklemiş olduğunuz modu kaldırmayı unutmayın!

cenewar88

cenewar88

Üye
anam walla artmış kalite, önceki kayıda baktım da bariz fark var. demek ben başta farkedemedim.

ungood20

ungood20

Üye
emeğinize sağlık bu %100 olunca donmalar oluyo micro illaki olur

Kamilan1

Üye
Arkadaslar demin okudum bu Hack aletin icinde birseyi yamultuyormus! Ilerde cam kullanilmaz hale getiriyormus!!!
Benden uyarmasi !

dkircali

Üye
Arkadaslar demin okudum bu Hack aletin icinde birseyi yamultuyormus! Ilerde cam kullanilmaz hale getiriyormus!!!
Benden uyarmasi !

Kaynak gösterirsen daha iyi olur.
İlk verilen modu silip %100 olanı yükledim, sistemde takılma, resetleme falan olmaya başladı. Moddan şüphe duyarken fark ettim ki sim karttan mış. Şu anda moddan kaynaklı bir sıkıntı gözükmüyor.

dalgıç

Üye
nokıa zaten yeni yazılımda kendisi 30 fps yapacak video çekimini,buna bağlı kamera performansını artıracak,ki hack la yapılan iyileştirmeyi kendisi yapacak yani,,ayrıca fps nin ve kamera performansının artmasının,ekranla ne alakası var anlamadım ???

dkircali

Üye
nokıa zaten yeni yazılımda kendisi 30 fps yapacak video çekimini,buna bağlı kamera performansını artıracak,ki hack la yapılan iyileştirmeyi kendisi yapacak yani

Yeni sürümde 30 fps olacak sözünü verselerde, fotoğraflar için %100 jpeg sıkıştırma kullanılmayacağını düşünüyorum. MMS veya facebook gibi foto upload işlemleri için boyut önemli bir olay ve çok büyük boyutlu fotoğraflar istenmiyor. Orjinal ayarlarla 1-2 MB tutan fotoğraflar mod ile minimum 7 mb oluyor, haliyle fotoğraf çekerken kayıt işlemi daha uzun sürüyor, hele bir de hafıza kartına fotoğrafları kaydediyorsanız daha da uzun.
Uzun lafın kısası; Nokia tarafından gelecek herhangi bir güncelleme ile kameradan hiçbir zaman %100 verim alınabileceğini düşünmüyorum.

ayrıca fps nin ve kamera performansının artmasının,ekranla ne alakası var anlamadım ???

ekrandan kastın
Ilerde cam kullanilmaz hale getiriyormus!!!
cam ise, camera anlamında kullanılmış olmalı.

By Y@VUZ

By Y@VUZ

Üye
Teşekkürler

venusutarit

venusutarit

Üye
ekrandan kastın

cam ise, camera anlamında kullanılmış olmalı.
Arkadaş cam derken bildiğin cam demek istedi yani telefonun ekranındaki cam
Sanki İngiltere'de Amerika'da yaşıyoruz burası Türkiye Kamera Kamera Kamera

Üst Alt