Bence n8 i izlemeye devam et,kullanıcılar yorum göndermeye başladı,wave almakta acele etme benceben wave alıcam gibi..galaxy s ye o kadar para veremem..iphone süper ama şarj olayı....
nokia bence artık bitti..işletim sistemi vb..zaten n8 çıkmadı ki kim ne biliyor?
n8 fiyat 1.500 lerde olucak wawe 800 wawe de benim istedigim herşey war süper amoled 1ghz işlemci bada os sistem yeter5mp kamera + flash süper tasarım incelik 1500 mah batarya multi touch e daha ne olsun
![]()

zaten yeni çıkan telefonların batarya olayına sadece samsung önem veriyor nokia 5800da bile 1320 mAh batarya kullanırken N8 gibi özellikleri iyi bi telefonda 1200 kullanıyorsa yazık hemde çok yazık...680 MHz işlemci 1200 mAh batarya üstelik 3D hızlandırıcıyla beraber 12MP kamerayla fotoğraf çekerken telefonun şarjını düşünemiyorum bilezaten yeni çıkan telefonların batarya olayına sadece samsung önem veriyor nokia 5800da bile 1320 mAh batarya kullanırken N8 gibi özellikleri iyi bi telefonda 1200 kullanıyorsa yazık hemde çok yazık...
usbden samsung star da şarj oluyor o hiçbişey değil benim dediğim 12MP kamera çalışırken baya şarj yiyordur

hep aynı sahne,hep aynı roller,,, hep aynı ; daha türkiyeye gelmemiş,kimsenin eline almadığı telefon için iddaalar...hatırlarsanız n97 içinde cok tartışıldı bu konular.yok nokia'nın amiral gemisi,yok nokia'nın devrimyaratacak makinası....eee...geldi gördük..ilk alanlardan biriydim..keşke almasaymışım..nokianın yaptığı cok üstün,hızlı bir telefonu varmı??? Yok...ben acıkcası n8 den öyle cok üstün bir performans beklemiyorum.buarada n8 de kullanılan flaşı, samsung nezaman kullanmış bi araştırın derim..nokia cooook arkalardan takip ediyor teknelojiyi..ben n-gage-n90-n95-5800-n97 kullanıyorum.şu an beşinide kullanıyorum.geçen gün iphone4 aldım..ve nokiaya verdiğim bu paralara üzüldüm açıkcası..resmen kandırılmışız o fiyatlarla..benim için önemli olan işlemci hızıdır..soruyorum size,,?bir telefonun işlemci hızı düşük olupda,şarzı cok gitse ne olur..???işlemcisi hızı cekeceğınız fotoğrafta bile büyük bir etkendir..artık telefonlarımız usb girişlerinden şarz oluyor öyle değilmi..? Yolculuğamı cıktınız,otobüste şarzınızmı bitti...her otobüste artık koltuk arkası tv si mevcut..usb girişleride var..tak şarz et..şarz bittiği zaman,heryerde şarz edersin,ama işlemci hızını arttıramazsın..o yüzden,bu makinalara bukadar para bağlanıyorsa,bence hızıda cok iyi olmalı.n8 in birtek artısı var diğer telefonlardan, oda usb on to go olması..12 mp kamera olmasıda beni pek cezbetmiyor..çükü telefon ilk alındığı 6 ay o kamerayı kullanıyorsun..ondan sonra kamerayı acan bile olmuyor.genelde bu böyledir..istisnalar da olabilir ama 100 kişiden 3 kişi...ben iphone4 ile internette izleyemediğim video yok..birde farkındaysanız,belediyeler olsun,özel şirketler olsun müsterilerinin kendilerine daha kolay erişebilmeleri için hep iphone için program ürettiriyorlar..nokia da birtek garanti bankası ve iş bankasının var..
fazla uzatmayım..söylenecek ve liste yapılacak olursa,nokia'nın diğer telefonlardan daha coook eksiği var..ben milyarlar verdim nokiaya..ve coğu sitede de nokia programcılığı adına cok yol katetmiş biriyim.işletim sistemini noktasına virgülüne kadar içine girmiş,kilitlerini kırmış biri olarak,nokiayı asla önermiyorum..en son tercih sizlerin tabikide...
n900'ü bunun içine katmıyorum..işte nokianın amiral gemisi o aslında ama oda burada satışa sunulmadı...
Bu düzeyli ve öğretici yorumlar için teşekkürlerSuper programci kirmis gecirmis arkadasim, birkac sorum olacak sana?
1- Cep telefonlari icin symbian mimarisi mi daha optimize bir isletim sistemidir yoksa linux ya da unix mi?
2- GPS+HARITAYI iphone'da kirip internetten bagimsiz olarak kullanabilir misin? Yani haritalari internetten yuklemeden direkt telefonuna kurup ucretsiz GPS kullanabiliyor musun?
3- Symbian isletim sistemini noktasi virgulune kadar bilen ve kirabilen birisi oldugunu iddia etmissin, menulerdeki bekleme isletim sisteminin yavasligindan midir yoksa programcinin tercihi midir? ispatli bir sekilde aciklar misin? Acaba diyorum sayacla alakali olabilir mi?
4- Eskiden 7.14 mhz amigalarin 33 mhz pcleri ve machintoshlari emule edebiliyor olmasini programcilik bilgine dayanarak biraz bilimsel dille, programci jargonunu kullanarak aciklayabilir misin? Belki her mhz hiz demek degil, her gorunen hiz da yavaslik demek degildir, aydinlarinirir...
5- 60fps render yapabilen bir telefonun yavas oldugunu iddia etmissin, hizlisi kac fps render yapar ve hangi telefondur?
6- Iphone 4 fiyati ile Nokia N8 fiyatini yazabilir misin buraya?
Son olarak Nokia N8'de usb mouse ve klavye kullaniyorum ben, bunun teknik olarak nasil mumkun oldugunu ve symbian'in icinde mi yoksa ek bir yazilimla mi bu ozelligin kazandirildigini ve son olarak mumkunse de programin ismini yazabilir misin? Belki programi kopyalar Nokia 5800'e yapistirir, Nokia 5800 ile de usb mouse kullaniriz el birligiyle.
Super programci kirmis gecirmis arkadasim, birkac sorum olacak sana?
1- Cep telefonlari icin symbian mimarisi mi daha optimize bir isletim sistemidir yoksa linux ya da unix mi?
2- GPS+HARITAYI iphone'da kirip internetten bagimsiz olarak kullanabilir misin? Yani haritalari internetten yuklemeden direkt telefonuna kurup ucretsiz GPS kullanabiliyor musun?
3- Symbian isletim sistemini noktasi virgulune kadar bilen ve kirabilen birisi oldugunu iddia etmissin, menulerdeki bekleme isletim sisteminin yavasligindan midir yoksa programcinin tercihi midir? ispatli bir sekilde aciklar misin? Acaba diyorum sayacla alakali olabilir mi?
4- Eskiden 7.14 mhz amigalarin 33 mhz pcleri ve 7.14 mhz machintoshlari emule edebiliyor olmasini programcilik bilgine dayanarak biraz bilimsel dille, programci jargonunu kullanarak aciklayabilir misin? Belki her mhz hiz demek degil, her gorunen hiz da yavaslik demek degildir, aydinlaniriz...
5- 60fps render yapabilen bir telefonun yavas oldugunu iddia etmissin, hizlisi kac fps render yapar ve hangi telefondur?
6- Iphone 4 fiyati ile Nokia N8 fiyatini yazabilir misin buraya?
Son olarak Nokia N8'de usb mouse ve klavye kullaniyorum ben, bunun teknik olarak nasil mumkun oldugunu ve symbian'in icinde mi yoksa ek bir yazilimla mi bu ozelligin kazandirildigini ve son olarak mumkunse de programin ismini yazabilir misin? Belki programi kopyalar Nokia 5800'e yapistirir, Nokia 5800 ile de usb mouse kullaniriz el birligiyle.
KOMİK...BEN İPHONE'CUYUM DEMEDİM..ARALARINDAKİ FARKI SÖYLEDİM..AMA BİR GERÇEK VARKİ,SAMSUNG DA,İPHONE'DE NOKİADAN COK ÜSTÜN İŞLETİM SİSTEMLERİNE SAHİPLER...GERÇEKLER NEDEN SENİ BUKADAR HIRÇINLAŞTIRDI ANLAMADIM...??? BU ARADA İPHON'A JB YAPTIKTAN SONRA,İSTEDİĞİNİ YÜKLERSİN..HEEEEE...BİRDE BENİM KİM OLDUĞUMA GELİRSEK ; YAPTIKLARI BAŞKA SİTELERE KONULUP BEN YAPTIM DİYEN ARKADAŞLARIN ÇALINTILARI DOLU EMEKLERE SAHİP BİRİYİM..GEÇEN BURADA ARKADAŞIN BİRİNİ UYARDIM BU KONUDA..SENİN KADAR TİLKİ OLMASAK DA KURT OLDUK..SENİN BENİM BURADA KONUŞMAMIZ YERSİZ..ÖZELLİKLERİ AŞAĞIDA İŞTE...ANLADIK,TEKNELOJİK VE SİSTEMETİK TERİMLER DAĞARCIĞIN YÜKSEK..SAYGILAR....

özgür usta takdir ettim seni sayende telefonumu seviyorum
bir sorum olacak. telefonumu ilk aldığımda 12 saat şarjda tuttum sonra elektrik gidince çıkardım mecburen. şarjı 1 günden biraz fazla gidiyor ancak. bunun sebebi malum olaymı yoksa normalmi? senin ne kadar gidiyor?
aklıma geldi de bi sorum daha var
gps kullanılıyor offline olarak ama arada bir nete bağlanmak istiyor. bunu iptal edemezmiyim?
kendiliğinden bağlanmış mı ne bilmiyorum, hangi program bağlanmış onu da anlamadım ama 10 mb 20 mb kullanıldı diye tcellden mesjalar alınca canımı sıktı durum. bi defa iznim olmadan katiyyen telefonun 3G kullanmasını istemiyorum. bi türlü iptal edemedim bunu. ben de 3g bağlantı noktasını sildim. ama bu da lazım olur belki. ne yapacam bana bi yol gösteriver
"Ustad ne yaptin sen ya" tabii, ne oldu agirina mi gitti..
Sordugum sorulara cevap veremedigin icin cevap vermedin sidik yaristirma kucuklugunden kactigin icin ya da kaale almadigin icin degil. Cevap vermissin hem de sayfa dolusu ama bos...
Sordugum hicbir soruya cevap vermemissin ustune bir de yalan bilgi veriyorsun, Nokia 5800 bile wifi uzerinden goruntulu gorusme yapiyorken sen bu teknoloji Iphone'da var N8'de yok demissin. Yuru git derler adama..
Hong Kong'tan istanbul'la otel lobisinin internetinden bedava goruntulu gorustum ailemle bir sene once, hala da gorusuyorum.. Sen 'kurt'um diye dolas ortalikta forumlara sana ait bilgi diye yalan yanlis bilgiler yaz.
Birseyi yok demeden once acaba var mi diye bir arastir once.. Buyuk tilki tavsiyesi..
Saygilar

brsvo üstad..sen benim foyamı ortaya cıkarttın...ben de N8'in...![]()