Telefon Tavsiyesi Nokia N8 mi ? Samsung Wave mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Noks

Noks

Üye
maddi imkanın warsa ben 1500 tl bastırırım ii telefon istiyorum diyorsan N8 ama param yok o kadar yarısını veririm bana yetecek özellik ve şıklık istiyorsan Samsung wave diyorum.

campsnac1

Üye
ben wave alıcam gibi..galaxy s ye o kadar para veremem..iphone süper ama şarj olayı :(....
nokia bence artık bitti..işletim sistemi vb..zaten n8 çıkmadı ki kim ne biliyor?

Esendağlı

Esendağlı

Üye
ben wave alıcam gibi..galaxy s ye o kadar para veremem..iphone süper ama şarj olayı :(....
nokia bence artık bitti..işletim sistemi vb..zaten n8 çıkmadı ki kim ne biliyor?
Bence n8 i izlemeye devam et,kullanıcılar yorum göndermeye başladı,wave almakta acele etme bence

ozggurr

ozggurr

Üye
n8 fiyat 1.500 lerde olucak wawe 800 wawe de benim istedigim herşey war süper amoled 1ghz işlemci bada os sistem yeter :) 5mp kamera + flash süper tasarım incelik 1500 mah batarya multi touch e daha ne olsun :D

usb o to go olayi buyuk bir olay, wave'de usb on to go varsa samsung al... yoksa kiyaslama..

o baskaaaa, N8 bambaska birsey...

N8 bildigin bilgisayar kivamina cok cok yaklasmis bir telefon olarak...

Onceki telefonlarimda hep derdim, ulan bunun nesi bilgisayar diye... Nokia N8 ile adamlar yapmis aga diyorum... Klavye sevenler icin de E7 cekinmeden alinabilecek bir alet bence...

Esendağlı

Esendağlı

Üye
N8...başka bir alet..hele Wave ile asla kıyaslanmaz bence

FeeLz

Üye
Kıyaslanacak gibi değil ki, N8 Kullanıcı yorumlarına göre çok iyi bir telefon türkiyeye tam olarak geldiğinde bir inceleyin ona göre karşılaştırın derim.Samsung Wave de küçümsenecek bir telefon asla değil ama N8'in tasarımı ve özellikleri Wave ye göre daha iyi.N8'deki ses kalitesi Wave ye göre daha iyidir ve diğer telefonlara göre de kendimce, çıkmadan bütün telefonlara kafa tuttuğuna göre bu telefon şu an da çok ileri seviyede bir telefon diye düşünüyorum.
Yani N8 :)

YumukluSucurta

YumukluSucurta

Üye
680 MHz işlemci 1200 mAh batarya üstelik 3D hızlandırıcıyla beraber 12MP kamerayla fotoğraf çekerken telefonun şarjını düşünemiyorum bile :bann: zaten yeni çıkan telefonların batarya olayına sadece samsung önem veriyor nokia 5800da bile 1320 mAh batarya kullanırken N8 gibi özellikleri iyi bi telefonda 1200 kullanıyorsa yazık hemde çok yazık...

ozggurr

ozggurr

Üye
680 MHz işlemci 1200 mAh batarya üstelik 3D hızlandırıcıyla beraber 12MP kamerayla fotoğraf çekerken telefonun şarjını düşünemiyorum bile :bann: zaten yeni çıkan telefonların batarya olayına sadece samsung önem veriyor nokia 5800da bile 1320 mAh batarya kullanırken N8 gibi özellikleri iyi bi telefonda 1200 kullanıyorsa yazık hemde çok yazık...

Bir aydir N8 kullaniyorum, bataryadan dolayi yariyolda kaldigim yok. Her usb kablosuna taktiginizda sarj olmaya basliyor zaten. Wifi/3G/Blouetooth vs ile cok ugrasan arkadaslarin da sagi solu usb kablosu doludur kanimca...

Gun icinde internette surf yapmak, saatlerce muzik dinlemek, 3G kullanmaya vakit var, uyumadan once telefonu sarja takmaya mi vakit yok?

Bazen sorun diye yazilanlari algilayamiyorum. Sarj sorunu yok N8'de.. Varsa diger butun telefonlar sorunlu...

Kaldi ki Nokia 5800'un sarji ile N8'in sarji hemen hemen ayni...

Telefon kutusunda, Arac sarj aleti de veriyorlar, aracla da sarj edersiniz...

Sarj sorunu varmis gibi yazip durmaya gerek yok artik...

YumukluSucurta

YumukluSucurta

Üye
usbden samsung star da şarj oluyor o hiçbişey değil benim dediğim 12MP kamera çalışırken baya şarj yiyordur

ozggurr

ozggurr

Üye
usbden samsung star da şarj oluyor o hiçbişey değil benim dediğim 12MP kamera çalışırken baya şarj yiyordur

Bizde N8 var... Yemiyor diyoruz... Hala yiyordur diyorsun ya helal olsun sana..

Oyle bir izlenim veriyorsun ki1500 Tl'ye Mars'a gonderilen robotlarin enerji modullerini versinler, ancak ihtiyaclari gorulecek sanki... Ben abartiyorum simdi ama sen abartmiyorsun degil mi, ben kullaniyorum sorun yok diyorum... sen vardir, vardir diyorsun ya o manada :D

Alinca huzurlu olacagin telefonu al kardesim, ben N8 kullaniyorum cok da memnunum. N8 alinca sen kesin huzursuz olacaksin icin rahat etmeyecek al gitsin samsung wave.. Bu tur telefonlar birbirlerinden cok cok farkli degildir zaten... Bir iki saniye ya da hizli ya daha yavastir, arayuz begenisi gorecelidir. Fiyat parayi vereni ilgilendirir...

Iciniz nasil rahat edecekse onu alin, en guzeli o...

kumuks

Üye
hep aynı sahne,hep aynı roller,,, hep aynı ; daha türkiyeye gelmemiş,kimsenin eline almadığı telefon için iddaalar...hatırlarsanız n97 içinde cok tartışıldı bu konular.yok nokia'nın amiral gemisi,yok nokia'nın devrimyaratacak makinası....eee...geldi gördük..ilk alanlardan biriydim..keşke almasaymışım..nokianın yaptığı cok üstün,hızlı bir telefonu varmı??? Yok...ben acıkcası n8 den öyle cok üstün bir performans beklemiyorum.buarada n8 de kullanılan flaşı, samsung nezaman kullanmış bi araştırın derim..nokia cooook arkalardan takip ediyor teknelojiyi..ben n-gage-n90-n95-5800-n97 kullanıyorum.şu an beşinide kullanıyorum.geçen gün iphone4 aldım..ve nokiaya verdiğim bu paralara üzüldüm açıkcası..resmen kandırılmışız o fiyatlarla..benim için önemli olan işlemci hızıdır..soruyorum size,,?bir telefonun işlemci hızı düşük olupda,şarzı cok gitse ne olur..???işlemcisi hızı cekeceğınız fotoğrafta bile büyük bir etkendir..artık telefonlarımız usb girişlerinden şarz oluyor öyle değilmi..? Yolculuğamı cıktınız,otobüste şarzınızmı bitti...her otobüste artık koltuk arkası tv si mevcut..usb girişleride var..tak şarz et..şarz bittiği zaman,heryerde şarz edersin,ama işlemci hızını arttıramazsın..o yüzden,bu makinalara bukadar para bağlanıyorsa,bence hızıda cok iyi olmalı.n8 in birtek artısı var diğer telefonlardan, oda usb on to go olması..12 mp kamera olmasıda beni pek cezbetmiyor..çükü telefon ilk alındığı 6 ay o kamerayı kullanıyorsun..ondan sonra kamerayı acan bile olmuyor.genelde bu böyledir..istisnalar da olabilir ama 100 kişiden 3 kişi...ben iphone4 ile internette izleyemediğim video yok..birde farkındaysanız,belediyeler olsun,özel şirketler olsun müsterilerinin kendilerine daha kolay erişebilmeleri için hep iphone için program ürettiriyorlar..nokia da birtek garanti bankası ve iş bankasının var..
fazla uzatmayım..söylenecek ve liste yapılacak olursa,nokia'nın diğer telefonlardan daha coook eksiği var..ben milyarlar verdim nokiaya..ve coğu sitede de nokia programcılığı adına cok yol katetmiş biriyim.işletim sistemini noktasına virgülüne kadar içine girmiş,kilitlerini kırmış biri olarak,nokiayı asla önermiyorum..en son tercih sizlerin tabikide...
n900'ü bunun içine katmıyorum..işte nokianın amiral gemisi o aslında ama oda burada satışa sunulmadı...

ozggurr

ozggurr

Üye
hep aynı sahne,hep aynı roller,,, hep aynı ; daha türkiyeye gelmemiş,kimsenin eline almadığı telefon için iddaalar...hatırlarsanız n97 içinde cok tartışıldı bu konular.yok nokia'nın amiral gemisi,yok nokia'nın devrimyaratacak makinası....eee...geldi gördük..ilk alanlardan biriydim..keşke almasaymışım..nokianın yaptığı cok üstün,hızlı bir telefonu varmı??? Yok...ben acıkcası n8 den öyle cok üstün bir performans beklemiyorum.buarada n8 de kullanılan flaşı, samsung nezaman kullanmış bi araştırın derim..nokia cooook arkalardan takip ediyor teknelojiyi..ben n-gage-n90-n95-5800-n97 kullanıyorum.şu an beşinide kullanıyorum.geçen gün iphone4 aldım..ve nokiaya verdiğim bu paralara üzüldüm açıkcası..resmen kandırılmışız o fiyatlarla..benim için önemli olan işlemci hızıdır..soruyorum size,,?bir telefonun işlemci hızı düşük olupda,şarzı cok gitse ne olur..???işlemcisi hızı cekeceğınız fotoğrafta bile büyük bir etkendir..artık telefonlarımız usb girişlerinden şarz oluyor öyle değilmi..? Yolculuğamı cıktınız,otobüste şarzınızmı bitti...her otobüste artık koltuk arkası tv si mevcut..usb girişleride var..tak şarz et..şarz bittiği zaman,heryerde şarz edersin,ama işlemci hızını arttıramazsın..o yüzden,bu makinalara bukadar para bağlanıyorsa,bence hızıda cok iyi olmalı.n8 in birtek artısı var diğer telefonlardan, oda usb on to go olması..12 mp kamera olmasıda beni pek cezbetmiyor..çükü telefon ilk alındığı 6 ay o kamerayı kullanıyorsun..ondan sonra kamerayı acan bile olmuyor.genelde bu böyledir..istisnalar da olabilir ama 100 kişiden 3 kişi...ben iphone4 ile internette izleyemediğim video yok..birde farkındaysanız,belediyeler olsun,özel şirketler olsun müsterilerinin kendilerine daha kolay erişebilmeleri için hep iphone için program ürettiriyorlar..nokia da birtek garanti bankası ve iş bankasının var..
fazla uzatmayım..söylenecek ve liste yapılacak olursa,nokia'nın diğer telefonlardan daha coook eksiği var..ben milyarlar verdim nokiaya..ve coğu sitede de nokia programcılığı adına cok yol katetmiş biriyim.işletim sistemini noktasına virgülüne kadar içine girmiş,kilitlerini kırmış biri olarak,nokiayı asla önermiyorum..en son tercih sizlerin tabikide...
n900'ü bunun içine katmıyorum..işte nokianın amiral gemisi o aslında ama oda burada satışa sunulmadı...

Super programci kirmis gecirmis arkadasim, birkac sorum olacak sana?

1- Cep telefonlari icin symbian mimarisi mi daha optimize bir isletim sistemidir yoksa linux ya da unix mi?
2- GPS+HARITAYI iphone'da kirip internetten bagimsiz olarak kullanabilir misin? Yani haritalari internetten yuklemeden direkt telefonuna kurup ucretsiz GPS kullanabiliyor musun?

3- Symbian isletim sistemini noktasi virgulune kadar bilen ve kirabilen birisi oldugunu iddia etmissin, menulerdeki bekleme isletim sisteminin yavasligindan midir yoksa programcinin tercihi midir? ispatli bir sekilde aciklar misin? Acaba diyorum sayacla alakali olabilir mi?

4- Eskiden 7.14 mhz amigalarin 33 mhz pcleri ve 7.14 mhz machintoshlari emule edebiliyor olmasini programcilik bilgine dayanarak biraz bilimsel dille, programci jargonunu kullanarak aciklayabilir misin? Belki her mhz hiz demek degil, her gorunen hiz da yavaslik demek degildir, aydinlaniriz...

5- 60fps render yapabilen bir telefonun yavas oldugunu iddia etmissin, hizlisi kac fps render yapar ve hangi telefondur?

6- Iphone 4 fiyati ile Nokia N8 fiyatini yazabilir misin buraya?

Son olarak Nokia N8'de usb mouse ve klavye kullaniyorum ben, bunun teknik olarak nasil mumkun oldugunu ve symbian'in icinde mi yoksa ek bir yazilimla mi bu ozelligin kazandirildigini ve son olarak mumkunse de programin ismini yazabilir misin? Belki programi kopyalar Nokia 5800'e yapistirir, Nokia 5800 ile de usb mouse kullaniriz el birligiyle.

Esendağlı

Esendağlı

Üye

1- Cep telefonlari icin symbian mimarisi mi daha optimize bir isletim sistemidir yoksa linux ya da unix mi?
2- GPS+HARITAYI iphone'da kirip internetten bagimsiz olarak kullanabilir misin? Yani haritalari internetten yuklemeden direkt telefonuna kurup ucretsiz GPS kullanabiliyor musun?

3- Symbian isletim sistemini noktasi virgulune kadar bilen ve kirabilen birisi oldugunu iddia etmissin, menulerdeki bekleme isletim sisteminin yavasligindan midir yoksa programcinin tercihi midir? ispatli bir sekilde aciklar misin? Acaba diyorum sayacla alakali olabilir mi?

4- Eskiden 7.14 mhz amigalarin 33 mhz pcleri ve machintoshlari emule edebiliyor olmasini programcilik bilgine dayanarak biraz bilimsel dille, programci jargonunu kullanarak aciklayabilir misin? Belki her mhz hiz demek degil, her gorunen hiz da yavaslik demek degildir, aydinlarinirir...

5- 60fps render yapabilen bir telefonun yavas oldugunu iddia etmissin, hizlisi kac fps render yapar ve hangi telefondur?

Son olarak Nokia N8'de usb mouse ve klavye kullaniyorum ben, bunun teknik olarak nasil mumkun oldugunu ve symbian'in icinde mi yoksa ek bir yazilimla mi bu ozelligin kazandirildigini ve son olarak mumkunse de programin ismini yazabilir misin? Belki programi kopyalar Nokia 5800'e yapistirir, Nokia 5800 ile de usb mouse kullaniriz el birligiyle.
Bu düzeyli ve öğretici yorumlar için teşekkürler

kumuks

Üye

4- Eskiden 7.14 mhz amigalarin 33 mhz pcleri ve 7.14 mhz machintoshlari emule edebiliyor olmasini programcilik bilgine dayanarak biraz bilimsel dille, programci jargonunu kullanarak aciklayabilir misin? Belki her mhz hiz demek degil, her gorunen hiz da yavaslik demek degildir, aydinlaniriz...

ÜSTAD NE YAPTIN SEN YA...BUKADAR FANATİK NOKİA'CI İLK DEFA GÖRÜYORUM..YARANA TUZ BASTIK GALİBA..AFEDERSİN AMA BİZ BURADA s...dik YARIŞTIRMAK İÇİN BULUNMUYORUZ..NEDEN BUKADAR HIRS YAPTIN ANLAYAMADIM :) KOMİK...BEN İPHONE'CUYUM DEMEDİM..ARALARINDAKİ FARKI SÖYLEDİM..AMA BİR GERÇEK VARKİ,SAMSUNG DA,İPHONE'DE NOKİADAN COK ÜSTÜN İŞLETİM SİSTEMLERİNE SAHİPLER...GERÇEKLER NEDEN SENİ BUKADAR HIRÇINLAŞTIRDI ANLAMADIM...??? BU ARADA İPHON'A JB YAPTIKTAN SONRA,İSTEDİĞİNİ YÜKLERSİN..HEEEEE...BİRDE BENİM KİM OLDUĞUMA GELİRSEK ; YAPTIKLARI BAŞKA SİTELERE KONULUP BEN YAPTIM DİYEN ARKADAŞLARIN ÇALINTILARI DOLU EMEKLERE SAHİP BİRİYİM..GEÇEN BURADA ARKADAŞIN BİRİNİ UYARDIM BU KONUDA..SENİN KADAR TİLKİ OLMASAK DA KURT OLDUK..SENİN BENİM BURADA KONUŞMAMIZ YERSİZ..ÖZELLİKLERİ AŞAĞIDA İŞTE...ANLADIK,TEKNELOJİK VE SİSTEMETİK TERİMLER DAĞARCIĞIN YÜKSEK..SAYGILAR....

BİRDE DEMİŞTİMYA,NOKİA BİZİ KANDIRIYOR DİYE ARKADAŞLAR..BUYRUN..İSPADI; Nokia N8 bir telefonda bulunan en büyük lense sahip. 12 MP kamera, Xenon flash, 25fps 720p video. Buna karşın 5 MP kamera, 720p 30 fps video. Kağıt üzerinde kazanan açıkça N8 ama bakın gerçek fotoğraflar neyi gösteriyor:
Nokia N8 ile ilgili birkaç ayrıntı daha: N8 12MP fotoğrafları 4:3 oranına sahip. 9 MP fotoğraflar ise popüler 16:9 oranında fotoğraf sunuyor. 12MP fotoğraflar 4000×3000 piksel, 9MP ise 4000 x 2248. Bir anlamda sadece kesilmiş versiyonu.

Nokia N8’de olup iPhone 4’de olmayan özellikler:

• 12 MP kamera, Yüz tanıma teknolojisi
  • Gülücük yakalama modu, AMOLED ekran
  • Bluetooth 3, Hafıza kartı desteği
  • Java ve Flash desteği
  • FM Radyo ve FM verici
iPhone 4’de olup Nokia N8’de olmayan özellikler:

• Temas odaklı netleme, MicroSIM kart
  • Retina Display, Yüksek çözünürlüklü ekran
  • Jiroskop destekli hareket algılayıcı
  • Wi-Fi üzerinden görüntülü görüşme
  • İki kamera ile de görüntülü görüşme
  • Çift mikrofon ile gürültü azaltıcı
Apple iPhone 4 özellikleri:

• 58.6 x 115.2 x 9.3 mm boyutlarında, 137 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 14 saat konuşma, 300 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
  • 16777216 renkli, 640 x 960 px ekran
  • 16 GB / 32 GB dahili hafıza
  • 5 MP kamera, Otomatik netleme
  • 3G teknolojisi, Görüntülü görüşme
  • HD video kaydı, Multi-touch
Nokia N8 özellikleri:

• 59.1 x 113.5 x 12.9 mm boyutlarında, 135 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 12.5 saat konuşma, 390 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
  • 16777216 renkli, 360 x 640 px ekran
  • 16 GB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
  • 12 MP kamera, Otomatik netleme
  • 3G teknolojisi, Görüntülü görüşme
  • Kablosuz bağlantı, GPS desteği, FM Radyo
  • Multi Touch dokunmatik ekran

--------------- Ekleme ---------------

Nokia N8 ile ilgili eksik kalan izlenimlerimize burada değineceğiz.
N8 her ne kadar tek hoparlöre sahipse de ses şiddeti de ses kalitesi de iyi. Titreşim de rahatsız etmiyor. Konuşmalar sırasında da ses kalitesine diyecek lafımız yok.
En basit şekilde ifade edersek en hızlı Symbianlı telefon N8’dir. Sony Ericsson Vivaz’ı da alt eden N8, Symbian dünyasında önemli bir adım. Peki marketteki en hızlı telefon N8 mi? Ne yazık ki hayır. Örneğin iPhone 3GS ve iPhone 4 daha hızlı. Bu kişisel bir yorum olsa da tüm modelleri kullandığımda bu hisse kapıldım.Tabii ki birçok Android modeli de N8’den daha hızlı. Aynı şekilde Bada telefonlar da. Android 3.0’ın çok daha hızlı olacağını düşünürsek Nokia, Symbian üzerinde çok çalışmalı. ( Belki de Symbian’dan vazgeçmek daha akıllı bir seçim olur )

Nokia, N8’in multimedya yönüne vurgu yapıyor ki bu yönü iyi ama çok da etkileyici değil. 720p video oynatma çok yaygın bir özellik. Allah’tan doğrudan Divx desteği var. Kamera MP yüksek ama fotoğraflar MPe göre çok da iyi değil. Video kaydı Vivaz ve Milestone ile karşılaştırılabilecek düzeyde.
Olumsuzluklar arasında web tarayıcı ve video oynatmayı da ekleyelim. Bu ekran video oynatmak için normal ama etkileyici değil.

Nokia N97/X6 kullanmış biri olarak şunu da söyleyeyim. N8 beni çok etkilese de bazı kötü huyları miras edinmiş. Hala eski ara yüzle boğuşuyoruz. Masaüstü widgetleri hiç de bilgilendirici değil bunun sonucunda kullanışlı değil. Yani Twitter ve Facebook widgetleri sadece bir satır. Artılar ise fotoğraf/video düzenleyicisi, USB OTG, HDMI. Mail istemcisi de geliştirilmişse de öyle büyüleyici olmamış.
N8 ile ilgili önemli bir gelişme de Nokia’nın strateji değiştirmesi. Nokia artık parça parça güncelleştirme yapacak. Yani yeni firmware beklemeden N8’in bir ya da birkaç yönü güncelleştirilebilecek. Örneğin ilk değişiklikler kasımda olacak. Tüm bir firmware ise seneye şubat ya da martta olacak.

Nokia N8 kesinlikle her kuruşuna değecek bir telefon. Bunda Nokia’nın cihazı uygun bir fiyattan sunmasının etkisi büyük. N97 çıkış fiyatıyla benzer bir fiyat biçilseydi pahalı olurdu. N8’in başta alternatifi Galaxy S’dir. İki ay önce çıkan bu model N8 ile birçok ortak yöne ve farklılıklara sahip. Tabii Motorola ve HTC modellerini de unutmamak gerek. Nokia’nın büyük satışlar yapacağını tahmin etmek zor değil.
Sonuç olarak Symbian kullanıcıları için çok iyi bir cihaz N8. Hayal kırıklığı yaşamayacaklarına eminiz. Son teknoloji bir ürün isteyenler bizce N9’u beklemeliler. N8, Nokia ve Symbian için bir devrim olsa da Androidli rakipleri çok daha güçlü. MeeGo işletim sistemi Android, Bada ve iOS’un en güzel yanlarını bir araya getirmeyi planlıyor. S^3 ise hala eski arayüzle devam ediyor.
Nokia N8 başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde mevcut ( olmayanlar bu ay içinde N8’e kavuşacaklar.) Fiyatı 900 TL civarında. Türkiye’ye geliş tarihi ve fiyatı hakkında bir bilgimiz yok.
(ALINTI)

linkinparkmm

linkinparkmm

Üye
wawe bada os yeter

ozggurr

ozggurr

Üye
"Ustad ne yaptin sen ya" tabii, ne oldu agirina mi gitti..

Sordugum sorulara cevap veremedigin icin cevap vermedin kucuklugunden kactigin icin ya da kaale almadigin icin degil. Cevap vermissin hem de sayfa dolusu ama bos...

Sordugum hicbir soruya cevap vermemissin ustune bir de yalan bilgi veriyorsun, Nokia 5800 bile wifi uzerinden goruntulu gorusme yapiyorken sen bu teknoloji Iphone'da var N8'de yok demissin. Yuru git derler adama..

Hong Kong'tan istanbul'la otel lobisinin internetinden bedava goruntulu gorustum ailemle bir sene once, hala da gorusuyorum.. Sen 'kurt'um diye dolas ortalikta forumlara sana ait bilgi diye yalan yanlis bilgiler yaz.

Birseyi yok demeden once acaba var mi diye bir arastir once.. Buyuk tilki tavsiyesi..

Saygilar

cenewar88

cenewar88

Üye
özgür usta takdir ettim seni sayende telefonumu seviyorum :)
bir sorum olacak. telefonumu ilk aldığımda 12 saat şarjda tuttum sonra elektrik gidince çıkardım mecburen. şarjı 1 günden biraz fazla gidiyor ancak. bunun sebebi malum olaymı yoksa normalmi? senin ne kadar gidiyor?
aklıma geldi de bi sorum daha var :)
gps kullanılıyor offline olarak ama arada bir nete bağlanmak istiyor. bunu iptal edemezmiyim?
kendiliğinden bağlanmış mı ne bilmiyorum, hangi program bağlanmış onu da anlamadım ama 10 mb 20 mb kullanıldı diye tcellden mesjalar alınca canımı sıktı durum. bi defa iznim olmadan katiyyen telefonun 3G kullanmasını istemiyorum. bi türlü iptal edemedim bunu. ben de 3g bağlantı noktasını sildim. ama bu da lazım olur belki. ne yapacam bana bi yol gösteriver

ozggurr

ozggurr

Üye
özgür usta takdir ettim seni sayende telefonumu seviyorum :)
bir sorum olacak. telefonumu ilk aldığımda 12 saat şarjda tuttum sonra elektrik gidince çıkardım mecburen. şarjı 1 günden biraz fazla gidiyor ancak. bunun sebebi malum olaymı yoksa normalmi? senin ne kadar gidiyor?
aklıma geldi de bi sorum daha var :)
gps kullanılıyor offline olarak ama arada bir nete bağlanmak istiyor. bunu iptal edemezmiyim?
kendiliğinden bağlanmış mı ne bilmiyorum, hangi program bağlanmış onu da anlamadım ama 10 mb 20 mb kullanıldı diye tcellden mesjalar alınca canımı sıktı durum. bi defa iznim olmadan katiyyen telefonun 3G kullanmasını istemiyorum. bi türlü iptal edemedim bunu. ben de 3g bağlantı noktasını sildim. ama bu da lazım olur belki. ne yapacam bana bi yol gösteriver

Nokia N8 telefonunun bataryasini diger telefonlar gibi 12 saat vs sarj etmene gerek yok. Ilk sarj olayi gereksiz bir uygulama, kendi kullanim klavuzunda var bu. Telefonu yeni aldigin icin muhtemelen surekli kurcaliyorsundur o yuzden pili cabuk tuketiyorsundur.

GPRS baglantisi kullanan uygulamalar genelde anaekrandaki interneti kullanan kisayollardir.. Ana ekranda Options'a tiklayip ofline modu seciver. Boylece gun icerisinde e-mail, facebook, haberler vs sizden habersiz guncellenip faturayi sisiremez.

Baska yapman gereken olayi menu>>settings>>connectivity>>settings>>Data use in home network secenegini "WLAN only" olarak ayarlamak..

GPS aciliyor ise (GPRS degil) haritayi kullaniyorsunuz demektir. Tavsiyem Ovi suit ile ulke haritasini telefona indirmeniz ve Ovi Maps uygulamasini da offline modda kullanmaniz.
harita>>ayarlar>>internet>>Connection>> "offline" olarak secin
Network destination>> "Wefi internet" olarak ayarlayin..

Wefi olmazsa olmaz bir uygulamadir. Onu muhakkak kurun ve default baglanti noktasi olarak ayarlayin.
Boylece internet baglantisi gerektiginde wireless internet noktalari kullanilmaya calisacaktir ve GPRS devreye girmeyecektir.

Umarim isinize yarar.

kumuks

Üye
"Ustad ne yaptin sen ya" tabii, ne oldu agirina mi gitti..

Sordugum sorulara cevap veremedigin icin cevap vermedin sidik yaristirma kucuklugunden kactigin icin ya da kaale almadigin icin degil. Cevap vermissin hem de sayfa dolusu ama bos...

Sordugum hicbir soruya cevap vermemissin ustune bir de yalan bilgi veriyorsun, Nokia 5800 bile wifi uzerinden goruntulu gorusme yapiyorken sen bu teknoloji Iphone'da var N8'de yok demissin. Yuru git derler adama..

Hong Kong'tan istanbul'la otel lobisinin internetinden bedava goruntulu gorustum ailemle bir sene once, hala da gorusuyorum.. Sen 'kurt'um diye dolas ortalikta forumlara sana ait bilgi diye yalan yanlis bilgiler yaz.

Birseyi yok demeden once acaba var mi diye bir arastir once.. Buyuk tilki tavsiyesi..

Saygilar

brsvo üstad..sen benim foyamı ortaya cıkarttın...ben de N8'in... :bye2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...