Nokıa n79 yazılım ve donanım sorunları destek

Sponsorlu Bağlantılar

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
mmm o zaman sorun tuşlarda değil çünkü ses çıkarıyor demişsin format vs hafıza kartıda denedim diyorsun onceki sürümde bu yoktu güncellemede oldu demiştin bu kullandığımız sürümde bu sorunu çözmüşlerdi ama bence güncelleme yaparken sorun oluştu sende ondan kaynaklı bir sorun olabilir bence yazılımı tekrar yüklerler birde senden ricam tel hack limiydi vede serviste tel ne işlem uyguladıklarını yazarsan sevinirim.

Emre-45

Emre-45

Üye
Arkadaşlar belirttiğim sorunu çözdüm sonunda :) Biraz yakın tutmak gerekiyormuş :) 3 metreden çeker demişlerdi bana da :) Meğer 1 metrede bile zor çekiyormuş :ehe Ama çok iyi bi özellik çok hoşuma gitti :naughty:

jeki01

jeki01

Üye
Arkadaşlar belirttiğim sorunu çözdüm sonunda :) Biraz yakın tutmak gerekiyormuş :) 3 metreden çeker demişlerdi bana da :) Meğer 1 metrede bile zor çekiyormuş :ehe Ama çok iyi bi özellik çok hoşuma gitti :naughty:

gözün aydın.
nasıl yaptın?
3 metrede cekiyor fm verici benim N79 ama. :ehe

Emre-45

Emre-45

Üye
El radyosundan 1 metrede çekiyor :ehe Arabada daha denemedim . Onuda akam dener yazarım :islik..Herkese yardımlarından dolayı teşekkürlerr :bye2:

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar fm verici bazı ülkelerdeki yasal sorunlardan dolayı (buna türkiyede dehil) fazla mesafe içinde izinsiz yayın yapmanın yasak olduğundan dolayı malesef telefonumuzdaki vericin gücü mili watt seviyelerinde yani çok düşük güçte bu yüzden vericimiz kullanılan bölgeyede bağlı olmak şartı ile çekim mesafesi değişiyor mesela benim telefon arabanın içinde her yerden çok rahat çekiyor hatta arabadan inip 3-4 metre uzaklaşsam dahi çekiyor bazende çekmiyor tabi. Nokia bu yüzden her ülkeye özel üretemicencen dolayı diğer ülkelerin yasal kurallarınıda göz önünde bulundurarak ancak bu kadarını yapabilir.
FM yayını yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar var öncelikle mümkün olduğu kadar antene yakın olalım daha sonra telefonun fm yayın modülatör kısmı gövdenin ortasında olduğu için telefonun özellikle orta kısmını kapatmayın zaten düşük güçte verici var içinde elle kapatsanız dahi etkilenir bundan yayının kötü olduğu zamanlarda telefonun pozisyonunu değiştirin yataysa dikey dikeyse yatay konuma alın göreceksiniz seste bir farklılık olacaktır. Son olarakta eko ayarlarınızdan düşük frekans yani bass kısmı leritlerini ortadan yukarı çıkmayın çünkü yayında bass sinyalini aşırı artırmak yayının kalitesini direkt anlaşılaşak düzeyde bozar o yüzden bass kısmı ortada tizz kısmı yani yüksek frekans olanı en son iki şerit onu biraz orta çubuktan yukarı çıkarabilirsiniz kulak zevkinize göre tabi tiz sesi yükseltmek yayın kalitesine o kadar da çok etkilemez vede önemli noktalardan biri müzik çalarda iken ayarlardan bas güçlendirici ve stereo genişletmeyi kapalı konuma getirin deiğim gibi bass olayı yayın kalitesini önemli ölçüde bozar. Eğerki müzikte bass istiyorsanız bunu radyonuzun üzerindeki bass ayarlarını yükselterek yapınız.
Umarım yardımcı olmuştur bu bilgiler. :oke:

--------------- Ekleme ---------------

PC SUİTE BAĞLANTI HATASI ÇÖZÜMÜ :heyo:

Arkadaşlar sorun bendede vardı yeni çözdüm olayı sizlerle paylaşim hemen :naughty:
öncelikle telefon aşağıdaki belirteceğim yere kadar bilg. takılı olmasın taki artık takın diyene kadar. İlk yapmamız gereken telefonla gelen dvd içinden ovi suiteyi kurun sonra pc suite programını tamamen bilgisayarınızdan kaldırın bundan sonra program ekle-kaldırdan PC Connectivity Solution programını kaldırın ve dvd içinden tekrar sadece o programı kurun bilgisayarınıza. Sonra bir reset atın bilg açılınca ovi suiteyi başlatın üst köşede telefona bağlanmak için kutucuk var ona tıklayın bağlantı menüsü açılacak ordan bağlantı tipini kablo olarak seçtikten sonra (kablo ile bağlanmanızı öneririm çünkü hem en sağlam ve hızlı iletişim kablo ile olur.) ileri deyin ve size telefonunuzu bilgisayara takmanızı isteyecek işte şimdi telefonu bağlayın burada dikkat etmeniz gereken telefon usb bağlantı ayarlarında bağlandığında her zaman sor seçiniz bence daha pratik oluyor usb kablosunu bağladığınızda telefon ekranından gelen seçeneklerden PC SUİTE modunu secerek tamam deyin (yeni donanım bulduğu için işlem yapıyor) ve yaklaşık 30 saniye gibi bir süre bekleyin ve göreceksiniz ki telefonunuzun modeli ekranda artık bağlanmış diye belirecek işlem tamamdır. :oke:
Bu işlemden sonra eğer PC SUİTE kullanmak isteyen arkadaşlar telefonun kablosunu tekrar söküp PC SUİTE prog. kursunlar bilgisayara reset attıktan sonra programı başlatsınlar sol tarafta tel bağlamak için tıklayın yazan yere tıklayıp aynı yükardaki anlattığım gibi kablo seçeneğini seçip ileri deyin telefonunuzu bilgisayara takmanızı isteyecek işte şimdi telefonu bağlayın PC SUİTE seçeneğini telefondan seçin ve ok deyin birazcık bekledikten sonra telefonunuzun artık eskisi gibi bağlandığını göreceksiniz ve saatin yanındaki bağlantı iconu da artık gözükecek işte bu kadar :oke:

Herkese sorunsuz günler dileğiyle ...

fenomen5756

fenomen5756

Üye
mmm o zaman sorun tuşlarda değil çünkü ses çıkarıyor demişsin format vs hafıza kartıda denedim diyorsun onceki sürümde bu yoktu güncellemede oldu demiştin bu kullandığımız sürümde bu sorunu çözmüşlerdi ama bence güncelleme yaparken sorun oluştu sende ondan kaynaklı bir sorun olabilir bence yazılımı tekrar yüklerler birde senden ricam tel hack limiydi vede serviste tel ne işlem uyguladıklarını yazarsan sevinirim.

Telefonu servise gönderdim. sorunun güncellemede olduğunu sanmıyorum.. herşeyi tam yaptım yardıda falan kesilmedi..e donunca tlfnu kaptma tuiuna uzun basınca kapanıyo, tuş kilidi de oluyo ama diğer işlevler olmuyo, aslında tuş takımı sesleri var ama işte galiba ekran donuyor.SADECE MESAJLARDA !

telefonu servise göndermemin sebebi hem açılacaksa garanyi kapsamında açılsın, hem 3 defa aynı sorundan alırlarsa iade varmış(bunu da sormuş olayım ?? doğrumu :))
hemde acelem yok yedek tlfn var, hemde fazladan ücret ödemeye gerek yok, yapsınlar, işleri ne :)

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
3 aynı arızada degişim var diye biliyorum daha iyi bilen arkadaslar yazar. Telefonun sorununa nasıl bir çözüm uygulanacağını da merak ettim telefonu alınca onu ve hacklimiydi onuda yazarsan iyi olur inşallah çok uğraştırmazlar seni.

fenomen5756

fenomen5756

Üye
3 aynı arızada degişim var diye biliyorum daha iyi bilen arkadaslar yazar. Telefonun sorununa nasıl bir çözüm uygulanacağını da merak ettim telefonu alınca onu ve hacklimiydi onuda yazarsan iyi olur inşallah çok uğraştırmazlar seni.

telefon hackli değildi .. yani hiç uğraşmadım o tür işlerle.. olduğu gibi kullandım.
bi de 3 kez bu sorundan içeri girse, farklı bi model veremezler heralde, bu model üretilmiyor uzun zamandır. para iadesi oluyormuş, doğrumudur acaba

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
aynı model yoksa eşdeğer bir model onuda beğenmezsen para iade olur diye düşünüyorum. Ama sen neden bu kadar 3 arıza olayı üstünde durdun anlamadım benimde ekran değişti tıkır tır işliyor nazar değmesin bir kere tamir gördü diye hep bozulacak değil ya ama elektronikte hiçbişeyin garantisi olmaz şans işi bu son olarak telefona uygulanan işlem neymiş onuda bidahine beklerim sıkma canını yaparlar.

fenomen5756

fenomen5756

Üye
:))) canımı sıkmıyorum ya . :) ama öyle bişey olursa heralde diğer modelleri almam.beğenmem

--------------- Ekleme ---------------

yapılan işlemi de yazacam inş. tşk.'ler...

jeki01

jeki01

Üye
N79 iyi bir telefon ama elektronik eşya sonuçta
ne zaman ne olaçağı bilinmez.
herkese tavsiye ederim N79'u.

Emre-45

Emre-45

Üye
Arkadaşlar arabadayken hala şu fm verici yi yapamadım.Çekmiyor...Telde 101.1 i ayarladıyasam el radyosunda 10.4.1 de falan çıkmıstı..Belki sorun radyodadır.Ama ford tourneo arabada yapamadım.Çok deniyorum ama olmuyor.

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
El radyolarında frekans kayma sorunu genelde oluyor. Çekme işine gelincede ben kendi arabamda özellikle çekme işini iyice test ettim ve sonuç : 1-Arabanın içinde her yerden problemsiz çekiyor. 2- Çekme mesafesini test ettim 10 metreye kadar çekiyor (telefonu yere bırakıp arabada dinledim) 10 metreden sonrada hışırtılar başlıyor ve 2-3 metre sonra da tamamen gitmeye başlıyor Not : Bu mesafe kullanılan frekans ve çevre faktörleri durumuna göre değişiklik gösterir. 3- Arabada eğer çekmiyorsa 88,0 Mhz den başlayarak 108,0 Mhz'e kadar frekansları tek tek olmasa bile (vaktin varsa tek tek tavsiyem) 2-3 frekans atlatarak (hem telefondan hemde aynı anda radyodan) manuel arama modunda elle arama yaparak bulunduğun bölgedeki en temiz frekansı (sana göre olan) deneme yöntemi ile bulmalısın.
Tamam telefondaki verici o kadarda güçlü değil ama 1 metre mesafeye yayın yapacak kadarda dandirik değil çekme problemi tamamen bulunduğun ortama bağlı olarak değişir. Bu dediklerimide uygularsan muhakkak sana uygun bir frekans bulacağına inanıyorum. Belki olabilir düşüncesiyle de deneme yapmadan önce telefonun şarjı tam olsun. Sorunsuz günler dileğiyle.

castirtroy

Üye
çin malı n97 ben kullanıyorum dokunmatiği olmak üzere gerçekten interneti olsun mükemmel yapılmış ancak bazı şeyleri çözemedim java çalıştırıyor ama temaları nasıldeğiştireceğimi bulamadım yok sanki beyere saklamışlar ve internette uygun temayıda bulamadım bu konuda sorun yaşadım ama telefon diğer özellikleriyle çok güzel

fenomen5756

fenomen5756

Üye

Telefon servisten geldi, Tamir Açıklamasında

"Mekanik parçalar değiştirilerek onarım yapılmıştır.
Telefona Güncel Yazılım Yüklenmiştir.
Telefonunuzun enerji kalibrasyonları yapılmıştır.
Yazılım güncelleme ayar genel bakım yapılmıştır.
Cihaz son testlerden başarıyla geçmiştir. "
gibi maddeler yazmışlar..
CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER...Başka bi sorunda görüşmek üzere :)

batudinho39

batudinho39

Üye
abi benim telde real football 08 avrupa şampiyonası vb bazı sis dosyalarda güncelleme hatası veriyor lütfen yardım et tel hackli ama çalışmıyor bır el atarsan sevinirim

yamtar1956

Üye
programları yüklediğimizde resimlerde yükleniyor onları silebiliyormuyuz ve nasıl

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
abi benim telde real football 08 avrupa şampiyonası vb bazı sis dosyalarda güncelleme hatası veriyor lütfen yardım et tel hackli ama çalışmıyor bır el atarsan sevinirim
Kısa zamanda yükleyip bi bakarım ama ders falan biraz uzayabilir ama bi deneme yaparım.

TaZZzZ

TaZZzZ

Üye
benim n79 da radyo dinlerken arada bi duruyo ses vermiyo sonra devam ediyo...
1-2 ay öncesine kadar normaldi sonradan yapmaya başladı sanki arada telefon bi bekleme moduna fln geçiyo gibi
bazen çok yapıyo bazen az yapıyo böle bi garip... ama sonuç olarak kesik kesik geliyo ses radyo dinlerken...

Üst Alt