Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 hafta önce n79 aldım. yıllardır bir sony ericsson kullanıcısıyım (g705 hakkında olumsuz şeyler öğrendiğimden ondan vazgeçtim) çok iyi olduğunu duydum diye pek istemeden aldım bu tlf i. ancak inanın hiç memnun kalmadım. sebeplerinden birkaçını söyleyeyim. tlfin sistemi symbian olduğundan bi kere bilgisayar gibi donuyor sürekli ve se ye göre çok çok yavaş (bunu alırken satan adam söylemişti de bu kadar olacağını ummamıştım). ayrıca youtube vs gibi video sitelerine giriş yapıyor demişler. evet doğru ancak video açılmadıktan sonra bunun bir anlamı yok (garibim desteklemiyor!!!) bir de kamerası gerçekten se'nin yerini tutamaz 5 mp olmasına sakın aldanmayın gece çekimi diye bişey zaten yok vga dan daha beter (diğer tlf im se w810i ydi). zaten nokia nın menüsünün karmaşıklığı hep ortada (se tercih etmemin en öenmlş sebeplerindn biriydi bu). son olarak yaptığınız işlemden geri tuşuna basarak çıkamıyorsunuz, menüye dönünce o girdiğiniz kısımda hala çalışıyor ibaresi var ve bu çok sinir bozucu (illa çıkış yapmanız gerekiyor yoksa siz geri döndüğünüzde işlemi bitirmiyor) yani unutsanız arka planda sürekli çalışıyor. adobe reader programı yüklü ancak mail inize gelen bir pdf dosyasını açamıyorsunuz. bence çok saçma. tek hoşuma giden yönü ise çektiğiniz videoları kaliteli gösteriyor yani kare kare değil kamerayla çekilmiş gibi net gösteriyor. kısacası bu paranın kesinlikle karşılığı değil bence..
taryıcı olarak operamini veya skyfire kullanabilirsin. internet tamamen sorunsuz oluyor... nokia menüsüne ben bayılıyorum, hiç karışık değil, alışık olmadığınız için size karışık gelmiş olabilir, saygı duyuyorum. bana göre de nokia dışındaki tüm telefonların menüsü karışık.
ben n79umdan çok ama çok memnunum. fiyat-performans karşılaştırması yaparsak, kesinlikle tekgeçerim...
arabana navigasyon cihazı alma,
otobüste giderken sıkılmamak için mp3-mp4-divx çalar alma,
hatıralar için 5mp fotoğraf makinesi alma,
radyo alma,
video kamera alma,
internete girmek, ofis uygulamalarını kullanmak (*.doc,*.xls,*.ppt,*.pdf) veya oyun oynamak (N-Gage var) için bilgisayar hiç alma
vs. vs....
hiç bişeye ihtiyacın yok. hepsi tek pakette...
ha bi de telefonla konuşabiliyor ve mesaj yazabiliyosun.
öyle bi özelliği de var bu aletin.
ben n79uma telefon demiyorum, o benim elim-kolum- herşeyim.
s60 sayesinde kurabileceğin bir sürü extra programda cabası. onları burada anlatmama gerek yok, merak eden araştırı bulur. (özellikle iş yerine veya sinemaya gittiğimde
kendi kendine [baz istasyonuna göre algılıyor, başta 1 kere ayarlamak ,seçmek lazım] titreşime-sessize geçmesi, eve geldiğimde yükses sese geçmesini sağlayan programa hastayım, ha bir de hareket sensörü sayesinde, günde ne kadar yürüdüğümü, ne kadar kalori harcadığımı hesaplamasına bayılıyorum)
herkese şiddetle tavsiye ediyorum. hiç düşünmeyin, ALIN....!