Nokia Morph Concept Geleceğin Cep Telefonu Teknolojisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Morph Concept Geleceğin Cep Telefonu Teknolojisi

Arkadaşlar forumda alakalı sadece iki konu var ikiside kilitli ve sadece yorumdan ibaret ilk defa görsel olarak ben paylaşmış oluyorum o yüzden sorun olmaz herhalde...

Videoda kullanılan bayan karakter dikkat ederseniz fotoğraftaki bayanın ta kendisi :)

Neyse sizi yakın gelecek ile başbaşa bırakayım söze gerek yok!

Videoyu izleyin tüyleriniz ürperecek!
;)

Not: Bu cihaz piyasaya eğer 5 sene gibi bir zamanda çıkacak olursa kesinleşirse eğer yeni çıkan başka hiç bir cihaza özenmem N9 falan bana N8 imi değiştirtemez bunu 5 sene beklemeye değer çünkü N8 'de beni bu şartlar dahilinde o zaman kadar idare eder...

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Abbaaoow bu ne be :)

--------------- Ekleme ---------------

Nokia ve Microsoft harikası konusundaki fotograflara benziyo ekran tipi falan

--------------- Ekleme ---------------

bu da var... Şu an üretilmiş bir tane var galiba, forumda tanıtılıyor falan diyor adam :) New York Modern Art Müzesinde sergileniyormuş :D

ayasin

Üye
yok artık eğer nokia böyle birşey yaptıysa veya yapmaya çalışıyorsa söylenecek söz yok :D

suat1111

suat1111

Üye
2 senedir internette bu video gördüm daha evvel

venusutarit

venusutarit

Üye
Bende görmüştüm hemde Samsung olarak
demekki üzerinde oyun oynanmış
Ayrıca bunu yapsa yapsa zaten Samsung yapar

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
Bir telefonda en sevmediğim şey tozdur sonunda bundan kurtuluyoruz galiba.

NanoTeknoloji hakikaten insanlığı çok ileri taşıyacak şu an kurumsal bilim ve teknoloji alanında büyük işler başarıyor ma inanıyorum ki çok değil 10 sene sonra falan toplumsal alanda herkesin ulaşabileceği bir teknoloji olacak ve heryerde hayatımıza girecek. Sağlığımızı bile NanoTeknoloji yönetecek.

Geçmişten bir pencere açıp ileri bakacak olursak neredeeeeeeeen nereye:

• Konuşmalarımızı o an bulunduğumuz evden kimin evine duyurmak istiyorsak bunu sağlayan ve gerçekten insanlık için büyük gelişme olan Telefon teknolojsi
  • Sesi çok uzaklara taşıyabilen Radyo frekansı teknolojisi
  • Sesi ve görüntüyü ikisini bir arada çok uzaklara taşıyabilen yine bir devir olan Televizyon frekansı teknolojisi
  • Sesi ve görüntüyü dünyanın öbür ucuna çok çok net ses ve görüntü ile taşıyabilen Uydu teknolojisi
  • Ve çığır açan insanları kablolardan ve sabit kalmaktan kurtaran inanılmaz gibi gelsede küçücük bir kutu gibi görünen çağın mucizesi kocaman antenli taş gibi CEP TELEFONU teknolojisi
  • İçine görsellik katılmış olan yine aynı özelliklerde fakat çevirdiğimiz numaraları gösterebilen iki satır ekranı olan ekranlı Cep telefonu teknolojisi
  • Ekranı biraz daha büyütülmüş yine aynı donanımda Cep telefonu teknolojisi
  • Artık insanların daha rahat bir iletişim yapabilmesi amacıyla taşıması kolay o kocaman anteni içine gizlenmiş içine eğlence ve oyun katılmış olan antensiz diye tabir edilen kibar Cep telefonu teknolojisi
  • İlerleyen teknolojininde yardımıyla insanların en yakın dostu ve ihtiyacı olmayı başarmış günlük hayatın vazgeçilmezi olan cep telefonlarının ekranlarında daha da ileri gidilmiş ve renkli ekranlı cep telefonları çıkmıştır. Radyo teknolojiside eklenince bunlar cep telefonlarının geleceğinde büyük bir adım olmuştur çünkü hem renkli ekran hem oyunlar hem radyo onları daha eğlenceli kılmıştır.
  • Bir gün gelir ve çok büyük bir gelişme olarak görülür; kameralar artık cep telefonların üzerinde mevcuttur. Kameralı telefonlar şıklığın ve lüksün bir simgesi olmuştur artık gittiğiniz her yerde şipşak fotoğraf ve video çekebilmek hayatı çok daha kolay ve eğlenceli yapmıştır. Gördüğünüz muhteşem bir anı kaçırmadan yakalamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bunun yanında telefonunuz artık radyonun yanında müziklerinizi de dinleyebileceğiniz kapasiteye ulaşmıştır. Hatta istediğiniz resmi veya müziği diğer aynı özelliklerdeki telefona sahip arkadaşına yollayabileceğiniz kızılötesi denen kablosuz veri gönderme teknolojiside cep telefonlarının vazgeçilmezi olmuştur.
  • Geliştiriciler bir süre sonra kameraları megapiksel kaliteye ulaştırmayı başardığı gibi bu telefonların ekranı da büyümüş olup aynı zamanda daha kaliteli görüntü verecek şekilde ekranlarında pikselleri arttırılmıştır. Telefonlara artık çeşit çeşit programlar yazılmaktadır.Aynı zamanda yine çok büyük gerekli bir teknoloji konumunda olan kablosuz veri gönderme teknolojisinin geliştirilmiş hali olan daha uzağa veri göndermeyi mümkün kılan bluetooth denen teknolojide telefonlarda yerini almıştır. Tüm bu özellikler telefonun hafızasına sığamayacağı için bu telefonlara hafıza kartı takabilme ihtiyacını da yanında getirmiştir. Hafıza kartı yuvasına takılan kartlar depolama alanını 64mb -128mb-256-512mb mb gibi çok büyük kapasiteye ulaştırmıştır. Eski kameralı telefonların lüksü artık basitlik olarak anılmaktadır.
  • Cep telefonlarının kameraları artık kendisini aşmış olup 2mp-3mp gibi çok net fotoğraflar çekmeye imkan tanıyan boyutlara ulaşmıştır. Müzik oynatıcıları çok net sesler verebilmekte, hoparlörleri çok güçlü olmakta, ekran çözünürlükleri 320x240 ve biraz daha yukarılara ulaşmayı başarmış ekran boyutu ise 2.8'' - 3'' lere çıkmış olup bluetooth artık klasik bir donanım olup kızılötesi telefonlardan çıkartılmıştır. Yazılımlarıda bir sürü özelliği içinde barındırmakta telefonlara özel sürüsüyle ve eskiye oranla daha kaliteli program yazılmakta, hafıza kartlarıda artık GB boyutlara ulaşmıştır. 2GB-4gb kartlar en büyük microSD lerdir ve pahalıdır.
  • Telefonlardaki gelişme onlardan mini bilgisayar olarak bahsettirmeye başlamıştır. Çok büyük bir teknolojik gelişme telefonlardaki yerini almıştır ve onlara mükemmel bir özgürlük kazandırmıştır. Wireless isimli kablosuz internet teknolojisi telefonlara yerleştirilmiştir. Böylelikle operatöre bağımlı kalmadan telefonun ulaşabileceği mesafedeki açık bir ağa bağlanarak telefonda internet devri başlamıştır. Yine çığır açan görüntülü görüşme özelliği ile telefonlar artık 2g den 3g ye geçmiştir. Bununla birlikte üreticilerde telefonlarına eskisinden daha fazla yazılımsal destek vermektedir artık. Güncellemelerin yanısıra kullanıcıları çok mutlu ederek neredeyse tüm üreticiler bir program mağazasını kullanıcılara ücretsiz olarak sunmuştur. Bu da insanları orada burada uygulama aramaktan kurtarmıştır. Hafıza kartı desteği 8gb - 16gb lara çıkmıştır. Ve kamera kalitesi 5mp- 8mp gibi dev boyutlara ulaşmıştır. Ekran çözünürlükleri 480x640 gibi boyutlara uşalmış olup 3.2'' - 3.5'' genişliğe erişmiştir.
  • Teknoloji her alanda ilerlediği gibi telefonlarda da hız kesmeden devam eder ve cep telefonlarında yine bir çığır açılır. Artık cep telefonları dokunmatik olmuştur. Evet telefonların ekranlarına dokunabilirsiniz artık. 480x360 - 640x360 ve daha üstü büyük çözünürlükte ekranları 3.5'' - 4'' boyutlarda üretilmektedir. Kimisinde ise çok harika bir özellik olan çift dokunma algılama kabiliyeti vardır. Bu telefonlarda sensörde vardır. Yani yaptığınız hareketi algılayıp ona göre ekranlarını döndürebilmekte ve uygulamalardaki özellikleride buna göre uygulamayabilmektedirler. Uygulama mağazası denen kolaylık artık telefon seçiminde bile önemli olmaya başlamıştır. Ve telefonun işletim sistemi çok önemli bir hal almıştır. Telefon dünyası 3'e 4'e ayrılmıştır adeta çünkü şu an dünyadaki telefon piyasasını neredeyse işletim sistemleri yönetir hale gelmişltir. Tabiki herkes kendi ihtiyacına yada alışkanlıklarına göre telefon seçmektedir. Yazılımların kalitesi inanılmaz derecede artmış olup bir oyunun boyutu 200mb' lara bile ulaşmıştır. Kamera konusunda telefonlar artık neredeyse dijital kameraları bile geçmiş olup 12- 15mp'lere ulaşmıştır. 50 gb hafızaları bilgisayarları bile kıskandırmaya başlamıştır cep telefonları. Uydu bağlantısı ile navigasyon, televizyon seyretme, ve daha bir çok donanım ile telefonlar neredeyse her ihtiyacımı karşılayabilecek dereceye ulaşmışlardır.
Şimdi ise kendi kendini temizleyebilen, kendi kendini şarj edebilen, katlanabilen bükülebilen, ister iki boyutlu ister 3 boyutlu forma girebilen, çevre şartlarını algılayabilen neredeyse bizimle konuşan ki o da olacaktır nanoteknolojili telefonların 10 sene içinde üretilebileceğinden bahsediyoruz....
Neredeeeeeeen nereye........

one2one2

one2one2

Üye
hayal gucunu zorlamislar ama bu bence biz bu teknolojiyi gormeyiz :)

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
    Konu Sahibi
hayal gucunu zorlamislar ama bu bence biz bu teknolojiyi gormeyiz :)
en fazla 10-15 sene içinde bu ve bunun gibi nanoteknolojinin nimetleri hayatımıza girmiş olacaktır ben inanıyorum hatta 20 sene sonra marsa taşınıyor bile olabiliriz :kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt