Haber iOS 11.3 ile birlikte hangi yenilikler gelecek?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
iOS 11.3 ile birlikte hangi yenilikler gelecek?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

iOS işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan iOS 11.3 ile birlikte performans sorunu çözülüyor. Ayrıca, Apple, iOS 11.3 ile birlikte gelecek olan yenilikleri web sitesi üzerinden duyurdu.


iOS 11 Performans sorunu çözülüyor
Geliştiricilerin kullanımına sunulan iOS 11.3, test sonuçları ortaya çıktı. Yayınlanan GeekBench skorlarında performansın net bir şekilde arttığı görülebiliyor.

Tek çekirdek sonucu 1306’dan 1510’a yükselmiş. Tüm çekirdeklerin kullanıldığı testte ise aradaki makas daha da açılıyor. 2247 olan çoklu çekirdek skoru, 11.3 sürümüyle birlikte 1621’e çıkıyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Yeni animoji karakterleri
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

iPhone X ile birlikte ortaya çıkan animoji, TrueDepth kamera teknolojisi sayesinde yüz ifadenizi algılayarak 3 boyutlu emojiler yollamanızı sağlıyor.

iOS 11.3 ile birlikte 4 yeni animoji daha geliyor. Bunlar aslan, ayı, ejderha ve kurukafa. Bu 4 animoji ile birlikte iPhone X kullanıcılarının kullanabileceği toplamda 16 tane animojisi olmuş olacak.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Augmented Reality, Türkçesi ile “Artırılmış Gerçeklik” teknolojisi de iOS 11 ile önem kazanan konulardan birisi olmuştu. iOS 11.3 ile birlikte işletim sisteminin AR teknolojilerinde daha da ileriye gidiliyor.

iOS 11.3 ile birlikte gelen ARKit 1.5 sürümü ile birlikte masa ve sandalye gibi yatay yüzeylerin yanı sıra artık duvarlar veya kapılar gibi dikey yüzeylerde algılanabilecek.

Aynı zamanda yeni ARKit’in yuvarlak masa gibi düzensiz şekile sahip öğeleri artık daha iyi algılayabildiğini belirteyim.

Öte yandan, AR konusunda gelen diğer bir özellik ise 2 boyutlu öğeler. Levhalar, posterler veya sanat eserleri artık ARKit tarafından algılanabilecek. Kullanıcı, 2 boyutlu öğeleri kamerasında okutarak onları interaktif halde görebilecek.

Örneğin bir müzedeki sanat eserinin posterini okutarak, o eserin 3 boyutlu halinitelefonunuzda görebilecek ve deneyimleyebileceksiniz.

Son olarak ARKit için kameranın %50 daha iyi çözünürlük sunacağını ve otomatik netleme desteğine sahip olacağını belirteyim.

Batarya ve performans
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

iOS 11.3 ile birlikte Ayarlar uygulamasında bulunan Pil sekmesine yeni bilgilerekleniyor. Kullanıcılar, pil sekmesi altında pilin sağlık durumunu ve pili servisegötürüp götürmemeleri hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

Bu özelliğin, sadece iPhone 6 ve sonrasında olacağını belirteyim.

Aynı zamanda anlık kapanmaları ve cihazın kullanım süresini uzatmak amacıyla pil ömrünün düştüğü durumlarda işlemci hızını düşüren güç yönetimi sistemi de, kapatılabilir hale geliyor.

Ticari sohbet özelliği
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

iOS 11.3’ün ön plana çıkan bir diğer özelliği ise ticari sohbet. Business Chat adı altında sunulan bu özellik, müşterilerin ilgili kuruma gitmesine veya aramasınagerek kalmaksızın sadece mesajlaşarak o kurum ile iletişim kurmasına olanaktanıyor.

11.3 ile birlikte Beta olarak çıkışını gerçekleştirecek bu özellik başlangıçta Wells Fargo, Hilton, Lowe’s, Discover ve başka bir takım şirketler tarafından desteklenecek.

Müşteri dilerse ilgili kurum ile mesajlaşarak otel rezervasyonunu Apple Payaracılığıyla yapabilecek. Yada Lowe’s ile mesajlaşarak beğendiği bir sandalyeyi satın alabilecek.

Özelliğin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ve gelirse hangi şirketler tarafından destekleneceği ise şimdilik belli değil.

Özelliğin vurgulanan yanlarından bir tanesi de Apple’ın müşterinin iletişim bilgilerini ilgili şirketlere iletmiyor oluşu.

Sağlık kayıtları
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

iOS 11.3 ile birlikte gelen bir diğer göze çarpan özellik ise sağlık kayıtları.

Tüketiciler, gittikleri hastaneler ve kliniklerdeki muayene sonuçlarını, tetkikleri ve haklarında gerçekleştirilen birçok tıbbi raporu Sağlık uygulaması üzerinden görebilme imkanına sahip olacak.

Bu özelliğinde başlangıç için ABD’de bulunan pilot hastaneler ve kliniklerde uygulanmaya başlayacağını, Türkiye için henüz tahmini çıkış tarihinin bulunmadığını belirteyim.

Ufak yenilikler
Öne çarpan bu 5 ana yeniliğin yanı sıra bazı ufak yeniliklerde, iOS 11.3’de karşımıza çıkacak.

Bu yeniliklerden bazıları;

–> Apple Music klip desteğine kavuşacak. Kullanıcılar, reklamlara maruzkalmaksızın diledikleri müzik klipini izleme imkanına sahip olacak.

–> Haberler uygulamasına eklenen Video sekmesi sayesinde artık günün önemli videolarına daha kolay ulaşabileceksiniz.

–> HomeKit uygulama doğrulama sistemi sayesinde geliştiriciler hali hazırda çıkarttıkları aksesuarlarına güvenlik ve gizlilikten feragat etmeksizin HomeKit desteği ekleyebilecek.

–> Gelişmiş mobil lokasyon (AML) sistemi desteklendi. Bu sistem ile birlikte AML’nin desteklendiği ülkelerde acil aramalarınızda konum bilginiz otomatik olarak güvenlik servislerine gönderiliyor.

iOS 11.3 ne zaman çıkacak?
Birçok yeni özelliği bünyesinde barındıran Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 11.3 için çıkış tarihi verildi.

Apple tarafından şimdlik açıklanan çıkış tarihi, Bahar 2018. İşletim sisteminin betası ise bugünden itibaren Apple geliştiricileri için indirilebilir durumda.

iOS 11.3’ün destekleyeceği cihazlar;

iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, 12.9 inç iPad Pro, 2. nesil 12.9 inç iPad Pro, 1. nesil 10.5 inç iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2 ve iPod Touch 6. nesil.





 

Ekli dosyalar



denisjr

denisjr

Üye
İphone’a bayılıyorum. 7 kullanıyorum ipod ve apple watch 3 kullanıyorum. Fakat şu güncellemeleri beni benden alıyor. 5s te sorun yaşadım 6 da sorun yaşadım bu black 7 de de sıkıntı yaşarsam yani 3. yü kaldıramam artık. Çok üzüyor beni direkt samsunga dönerim diye plan bile yaptım.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
vedat1966

vedat1966

Üye
Apple yada Samsung yada Miui güncelleme konusunda aralarında çok fark kalmadı. Hepsinde sorun var. Miui formunu da takip ediyorum. O kadar çok sorun varki.

Iphone 6S hala 10.x.x'de
Note 2 Yunos'ta
Note 4 Nemesis v3 port Note 7'de


SM-N930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
denisjr

denisjr

Üye
Samsung bile bozdu apple ile yarışacak diye. Note 8 i beni benden aldı gel gelelim ekranı düştümü bitti yani. İphone x satışları bile geri çekti 6000-7000 telefon mu olur. Büyük ihtimal çin ikisininde önüne geçecek gibi xiaomi yada meizu dan atak bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
715
TheNightMare.
ANIL
Cevap
1
Görüntüleme
264
TheNightMare.
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
632
TheNightMare.


Üst Alt