Nokia Lumia 920 Video Ses Kayıt Özellikleri ve Kalitesi (1 channel (mono) 96 Kbps)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920 Video Ses Kayıt Özellikleri ve Kalitesi (1 channel (mono) 96 Kbps)
[video=youtube;z7AvFi08yNk]http://www.youtube.com/watch?v=z7AvFi08yNk[/video]

Arkadaşlar bu video, Kanadalı elemanın çektiği ilk test videolarından.. Bu videonun ses özelliklerine baktığımda video ses kaydı stereo ve 192Kbps görünüyordu. Bundan önce Nokia'nın cihaz özelliklerinde yazdığı mono ses kaydı internette tartışılmış, cihaz da 3 mikrofon var nasıl mono kaydeder gibi laflar edilmişti.. Youtube videolarına da bakıp, cihaz stereo kaydediyor da birleşti çoğu kişi (ben de dahil).

Fakat, aynı elemanın SkyDrive üzerine yüklediği aynı videodaki ses kayıt özellikleri tamamen farklı..

Burada youtube üzerindeki ses kayıt özellikleri görünüyor..

Burada da cihazın gerçek ses kayıt özellikleri..

Videodaki renk ve keskinlik probleminden sonra (bu videoda da bariz şekilde belli oluyor) belki onun kadar can sıkıcı olmasa, ya da bir hata olarak görülmese de, böyle üst düzey bir amiral gemisinde mono ses kaydı can sıkıcı bir şey..

Cihazın üzerinde birden fazla mikrofon olduğu biliniyor. Akıllara gelen soru ise, acaba Nokia kamera da olduğu gibi, bununla da ilgili bir güncelleme yayınlayıp, ses kaydını stereo ya yükseltebilir mi?

m542tf

m542tf

Üye
ses kayıt bana hiç gerekmiyor bu yüzden problem yok hiç kaydetmesede olur o derece yani.

ecel54

ecel54

Üye
skydrive atılırken kalite düşürülmüş olabilir, video özellikleri 1080p'mi?

komando04

komando04

Üye
kesınlıkle dusurulmustur

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi
skydrive atılırken kalite düşürülmüş olabilir, video özellikleri 1080p'mi?

elemanın iki videosu da 720p.. yalnız video kalitesini düşürsede stereo çekiyorsa, yine stereo çeker.. video kalitesini düşürmesi, sesi stereo dan mono yapmaz. (paylaşım kalitesine düşürüp 3gpp yapmadığı sürece..) sadece video çözünürlüğü değişir.

ecel54

ecel54

Üye
elemanın iki videosu da 720p.. yalnız video kalitesini düşürsede stereo çekiyorsa, yine stereo çeker.. video kalitesini düşürmesi, sesi stereo dan mono yapmaz. (paylaşım kalitesine düşürüp 3gpp yapmadığı sürece..) sadece video çözünürlüğü değişir.

bellimi olur belki düşürür sonuçta 196 kbps'den 96 Kbps'ye düşüş var

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi

bellimi olur belki düşürür sonuçta 196 kbps'den 96 Kbps'ye düşüş var

telefon 96 kbps yi aşmıyor ve tek kanal kayıt alıyor. youtube üzerinde görünen değer o. demek istediğim bu, youtube değeri gerçek değil. üstelik bir sıkıştırma varsa bunu yapan yotube.. aynı video youtube da 6mb, skydrive da 30 mb.

Benim N8 de AAC stereo 128kbps çekiyor mesela. Bu değer 720p yapmışsın ya da çöznünürlüğü değiştirmişsin değişmez. mp4 olduğu sürece ses kalitesi aynı kalır.

ecel54

ecel54

Üye
telefon 96 kbps yi aşmıyor ve tek kanal kayıt alıyor. youtube üzerinde görünen değer o. demek istediğim bu, youtube değeri gerçek değil. üstelik bir sıkıştırma varsa bunu yapan yotube.. aynı video youtube da 6mb, skydrive da 30 mb.

Benim N8 de AAC stereo 128kbps çekiyor mesela. Bu değer 720p yapmışsın ya da çöznünürlüğü değiştirmişsin değişmez. mp4 olduğu sürece ses kalitesi aynı kalır.

nasıl aynı kalır. upload ederken 128 kbps'yi 64 yaparsa aynımı olur. ben değiştirilmiştir demiyorum ama 96kbps bana az geldi

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi

nasıl aynı kalır. upload ederken 128 kbps'yi 64 yaparsa aynımı olur. ben değiştirilmiştir demiyorum ama 96kbps bana az geldi

sıkıntı orda zaten, az yani bir de mono.:) ki donanımsal olarak stereo ses desteği sağlayabilir.. artık bir ileride bir güncelleme ile kalite arttırımına giderler mi göreceğiz..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ses kaydı stereo olması lazım.
Sıkıntı yok :nono:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt