Açıkcası ben videoda "multitasking" göremedim.
Benim için multitasking,
-bir uygulama yüklerken yükleme ekranını arka plana atıyorsam arkada yükleme devam edecek.
-tarayıcıyla bir sayfa açmaya çalışırken arka plana atıp mesajımı yazdığımda tarayıcıdaki sayfaya dönünce sayfa tekrar başlamamalı, veya benim arka plana attığım yerde kalmış olmamalı, yüklenmesi tamamlanana kadar devam etmeli.
-Alt menülerin en altındayken bile menüyü arka plana atıp tekrar açtığımda aynı alt menüden, kaldığım şekilde devam etmeliyim. Bana oraya en yakın apk yı çalıştırıp tekrar menüleri açtırmamalı
-bir kartvizit veya not düzenlerken bunu arka plana atmışsam tekrar açtığımda hangi harfte hangi bölümde kalmışsam aynısından devam etmeliyim, tekrar düzenlemek zorunda kalmamalıyım.
-oyuna girerken arkaplana atmışsam geri döndüğümde bana en yakın yerden(ki bazı sistemler oyunlarda resume menüsü olmayan yerlerin çoğunda oyunu sıfırdan açmak zorunda kalıyor :S) değil bıraktığım yerden devam etmeli.
-bluetoothla dosya yollarken arkaplanda müzik dinleyip, aynı anda arkadaşımla internetimi paylaşıp kendimde internette gezip müzik indirirken, gelen mesaja yazdığım cevabın içine tarayıcıdan kopyaladığım yazıyı ekleyebilmeliyim.
-beni kandırmaya değil işini yapmaya çalışacak. "yaa bak multitasking yapamıyorum ama 5 saniyede tekrar açıcam uygulamayı, az bekle sen, işlemciyi zıplatıp açıyorum hemencik" dememeli.
Bunların mantığına uymuyorsa ben o işleme "multitasking" demem, anca "recent app" derim.