Nokia Lumia 820 3g Ayar Sorunu ?

Sponsorlu Bağlantılar

cineko1

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 820 3g Ayar Sorunu ?
Arkadaşlar Lumia 820 telefonumun bazen pil gitmesin diye 3g ayarını 2g yapıyorum. Yukarda H harfi yerine E harfi geliyor. Buraya kadar normal. Ama bazen 2g'deyken tekrar 3g ayarına dönüş yaptığımda cihaz 2g hızında bağlanmaya devam ediyor. Yani yukarda H yazması gerekirken E harfi görünmeye devam ediyor ve internet hızıda haliyle 2g ayarında kalıyor. Telefonu açıp kapadığımda bu sorun çözlüyor fakat yuakrda dediklerimi yaptığımda aynı sorun tekrarlanıyor. Varmıdır bunun bir çözümü ?

ERKAN1907KAYA

ERKAN1907KAYA

Üye
bende 820 kullanıoyurm. telefonunda hiçbir problem yok onu belirteyim. birde şunu dene, 2g de iken, ilk önce, AYARLAR>ŞEBEKE>VERİ BAĞLANTISI(KAPAT) VE VERİ DOLAŞIM SEÇENEKLER (KAPAT). daha sonra masa üstünden bi kontrol et internetinin gidip gitmediğini, daha sonra aynı işlemleri yap. yapmadan önce tabiki 3 gyi seç. daha sonra gerisini aç. telefonunu açıp kapamadan 3g ye çevirmiş olursun.
ama şöyle bir durum var, 3g yani +H çekmesi için bulunduğun yer de önemli. ben 3g kullanıyorum. yollara gittiğimde otomatik 2g oluyor daha sonra düzeliyor 3 g oluyor. bazende 2 g dekalıyor, sana yazdığımı yaptığımda düzeliyor. bu durum operatörle alakalı bir durum demişti bu konuda bilgili arkadaşlar.
ayrıca 3g telefonun şarjını çok etkileyeceğini sanmıyorum. başka ayarları var telin, şarjını korumak için.

cineko1

Üye
    Konu Sahibi
bende 820 kullanıoyurm. telefonunda hiçbir problem yok onu belirteyim. birde şunu dene, 2g de iken, ilk önce, AYARLAR>ŞEBEKE>VERİ BAĞLANTISI(KAPAT) VE VERİ DOLAŞIM SEÇENEKLER (KAPAT). daha sonra masa üstünden bi kontrol et internetinin gidip gitmediğini, daha sonra aynı işlemleri yap. yapmadan önce tabiki 3 gyi seç. daha sonra gerisini aç. telefonunu açıp kapamadan 3g ye çevirmiş olursun.
ama şöyle bir durum var, 3g yani +H çekmesi için bulunduğun yer de önemli. ben 3g kullanıyorum. yollara gittiğimde otomatik 2g oluyor daha sonra düzeliyor 3 g oluyor. bazende 2 g dekalıyor, sana yazdığımı yaptığımda düzeliyor. bu durum operatörle alakalı bir durum demişti bu konuda bilgili arkadaşlar.
ayrıca 3g telefonun şarjını çok etkileyeceğini sanmıyorum. başka ayarları var telin, şarjını korumak için.

teşekkürler hocam dediğiniz gibi bağlantıyı kapatıp 3 gye alınca sorun çözüldü. Size sormak istediğim bir soru daha var. Ayarlar>Hakkında kısmından İS Sürümüne baktığımda 8.0.10.211.204 olduğunu görüyorum. Amber güncellemesi daha gelmedi. Bu normalmi. Size güncelleme bildirimi geldimi ?

ERKAN1907KAYA

ERKAN1907KAYA

Üye
ben aynen ayarlar bölümünden telefon güncellemesini kontrol edip güncellemesini yaptım. senin bu mesajından sonra da kontrol ettim, tel güncel diyor benimkisi. IS sürümümüzde seninle aynı. bu konuda detaylı bilgim yok. ama bu amber güncellemesi çoğu arkadaşa hep problem çıkarttı bildiğim. telefonun ısınması ve belirgin şekilde şarjın çok kısa sürede bitmesi gibi. bu konuda bilgisi olan başka arkadaşlar bize yardımcı olursa sevinirim.

Üst Alt