Nokia Firmware Cleaner v3.0 BETA 1 - Kolay Kullanım Kılavuzu [Bileşen Portlama Dahil]

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
N76 hakkında bilgim yok :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: LeoFrankLy


salkin

salkin

Üye
cok ugrastım yemedı dostum

----------Eklendi @ 15:46:50 ---------- Yazıldı @ 15:32:15 ----------

sta repack yapıyorum ya fw paketleyıcıyle bu yazılımı flash etmeyın yazıyor .
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Nokia Core Editor ile dene.
 
savas_yal

savas_yal

Üye
çok teşekkürler faydalı bilgi ben bilmiyordum
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
:rica:
 
ANIL

ANIL

Admin


Nokia Firmware Cleaner ile herhangi bir FW içerisinden bileşen silebilir veya portlayabilirsiniz.

NFC (Nokia Firmware Cleaner) Nedir?

NFC, bir FW içerisindeki dahili bileşenleri silmek üzere tasarlanmıştır. NFC'yi kullanarak FW'nizden boş alan elde edebilir ve bu boş alana kendi istediğiniz modları uygulayabilirsiniz. NFC'nin diğer bir özelliği ise, bir FW içerisindeki uygulamayı portlamayı sağlar. Yani bri FW içerisindeki bileşeni başka bir FW içerisine gömebilirsiniz.

NFC v3.0 BETA 1 ile Adım Adım Bileşen Silme

Adım 1) indirme linkini kullanarak NFC'yi bilgisayarımıza indirelim.
Adım 2) NFC arşivini Yerel Disk (C) sürücüsüne kopyalayalım ve ardından arşive sağ tıklayıp "Klasöre Çıkart" a tıklayalım.
Adım 3) Nokia FW Cleaner 3.0 beta 1 klasöründeki "Nokia FW Cleaner 3.0 beta 1.exe" dosyasını çalıştıralım. Karşımıza aşağıdaki pencere gelecek:



Bu pencerede kırmızı ile işaretlenen [...] butonuna tıklayıp, FW'mizin Rofs2 dizinini seçmemiz gerekiyor. Seçtikten sonra "Tamam" a tıklayın.

Adım 4)
NFC ana penceresi karşınıza çıkacak. Eğer doğru konumu seçtiyseniz, bu pencerede bir çok bileşen seçilmiş olacaktır. Eğer bileşenlerin hiçbiri seçili değilse NFC'yi kapatıp tekrar açarak doğru Rofs2 konumunu seçmeniz gerekmektedir.



Adım 5) Silinmesini istediğimiz bileşenlere işaret koyuyoruz. Önceden işaretli gelen bileşenlerin tümünün işaretini kaldırmak için Tümünü Seç'e önce işaret koyuyoruz, sonra işaretini kaldırıyoruz. Böylece bileşen seçimlerini kaldırmış oluyoruz. Ardından teker teker bileşenleri seçiyoruz.

Adım 6) Seçimlerimizi tamamladıktan sonra "Firmware klasörü" yazan kısımdan [+] düğmesine tıklıyoruz. Bu, seçtiğimiz modların dosya adreslerinin listesini oluşturacaktır. Dosya listesinin hazır olduğunu NFC penceresinin sağ bölmesindeki "List Ready" yazısından anlayabiliriz. Ne kadar alan kazanacağınızı görmek için "Hesapla" butonunu kullanabilirsiniz. Hesapla butonunu kullandıktan sonra 0 MB yazıyorsa, ilgili bileşen mevcut değil anlamına gelmektedir.

Adım 7)

Alternatif 1: Bileşenleri silmek için

Bileşenleri silmek için az önce [+] butonuna bastığımız kısımdan [X] butonuna tıklıyoruz. Yapacağımız işlemin geri dönüşü yoktur. Bu butona bastığımızda herhangi bir soru sormadan işlem başlatılır, program kısa süreliğine kilitlenir. Ardından "Yapıldı!" şeklinde bir pencere gelir. Bu silme işleminin tamamlandığını gösterir.

Alternatif 2: Bileşenleri portlamak için

Birden çok bileşeni portlamak yerine portlamak istediğimiz bileşenlerden sadece birinde işaret bırakıyoruz. Ardından tekrar pencerenin alt kısmından [+] butonuna basıyoruz. Sonra sağ bölmedeki "Show list" butonuna basıyoruz. Karşımıza yeni bir küçük pencere çıkıyor. Bu pencereyi daha da büyütüyoruz, böylece dosya yollarının tümünü görebiliyoruz. Bundan sonra bu dosyaları aynı klasörleri oluşturarak, yeni bir dizine kopyalıyoruz. Yani, ..\ROFS2\sys\bin\Drawing.exe dosyasını kopyalıyoruz. Başka bir yerde sırasıyla yeni ROFS2, sys, bin klasörleri oluşturuyoruz. Ardından "bin" klasörünün içine kopyaladığımız dosyayı yapıştırıyoruz. Bu işlemi diğer dosyalar içinde gerçekleştiriyoruz. En sonunda portlanmış bileşeni elde etmiş oluyoruz. Bu bileşeni başka bir FW içerisine kopyalayıp-yapıştırabilirsiniz. Unutmayın, başka bir FW içine bileşen atarken sistem klasörlerinin olduğu dizine kopyalayıp-yapıştırıyoruz. Başka bir deyişle, "sys" klasörümüzü, diğer FW içindeki "sys" klasörünün olduğu konuma yapıştırıyoruz. Diğer klasörler içinde aynı durum geçerli.

Adım 8) Son olarak düzenlediğiniz FW'yi NFE (Nokia Firmware Editor) kullanıyorsanız, Repack yapın. Yeni Rofs2 dosyanız artık hazır!

hocam bende orjinal belle dosyasından bu program ile dosyaları siliyorum yalnız rofs3 dosyasında 0 mb oluyor hepsini seçsemde. sildiğim halde flash atmayın yazısı çıkıyor. rofs2 ve core dosyalarını siliyorum ve flash attığım zaman nokia yazısında kalıyor telefon
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rofs3 dosyasında sadece temalar var. O yüzden 0 mb oluyor.

Telefonun açılmayıp sadece NOKIA yazısında kalıyorsa sorun olmuştur Rofs'larda.
 
ANIL

ANIL

Admin
bazı programları sildim program ile flash attım bu seferde ajanda açılmıyor ne olabilir? beta versiyondan olabilir mi?
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Herşey olabilir. Sildiğin programlar etki yapıyor olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: LeoFrankLy
ANIL

ANIL

Admin
Herşey olabilir. Sildiğin programlar etki yapıyor olabilir.

nası anlayacağım hangisinin etki yaptığını? sildikten sonra ajanda dosyalarına bakıyorum hiç bir eksik yok ama açılmıyor.
 
LeoFrankLy

LeoFrankLy

Üye
Ya ben bununla silince bişeyleri telefonu açtığımda sistem hatası yazıyor bunu nasıl önleyebilirim? birde Ev erkanı eklemek istiyorum oratsu orange gibi atıyorum fw ye ama flash atınca gözükmüyor ev ekranı temalarında sorun nedir? yardımcı olurmusunuz
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Orjinal FW'de yapıyorsan Core, Rofs2, Rofs3 için silme işlemlerini tekrarlamalısın. Sistem hatası ancak bu şekilde giderilebilir.
 
bilall07

bilall07

Üye
ben bu programla siliyorum fakat telefonu açtığımda ushelp gibi sildigim programlar böyle oluyor . Bilen biri yardım ederse çok yardımcı olmuş olur.
 

haii10

Üye
Teşekkürler peki n95 8gb de yapabilirmiyiz ben yeni vrsiyonu attım (v35) tekrar cfw yapıp atmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum...
 
lolsensin

lolsensin

Üye
Yahu Program Görmüyor Rofs2 yi ?
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yahu Program Görmüyor Rofs2 yi ?

Rofs2 dizinini seçerken yanlış yapıyorsun. Mesela ben Rofs2'yi böyle seçiyorum:

J:\Mobil Yönetim\Sistem Modifikasyon\Symbian\CFW için Yardımcı PC Programları\Nokia Firmware Editor v0.3 Türkçe\RM-588_51.0.002_PRD.ROFS2\ROFS2


Yani, ROFS2 klasörünü seçmen gerekiyor.
 
Cz_PopCoZYY

Cz_PopCoZYY

Üye
Çok teşekkür ederim rofs klasörünü ayrı bi klasöre açmadığım için yapamıyordum senin yazını okuduktan sonra oldu...:oke:
 
k10t

k10t

Üye
c5-03 fw lerini dizini doğru göstermeme rağmen bulamıyor yada açmıyor
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
resource, private gibi klasörlerin olduğu konumu göstereceksin.
 
k10t

k10t

Üye
resource, private gibi klasörlerin olduğu konumu göstereceksin.

Sağol oldu birde fw de bu programı kullandıktan sonra telefonda ikonları kalıyor onu nasıl yapıcağız :)

- - - Eklendi - - -

resource, private gibi klasörlerin olduğu konumu göstereceksin.

Sağol oldu birde fw de bu programı kullandıktan sonra telefonda ikonları kalıyor onu nasıl yapıcağız :)

- - - Eklendi - - -

resource, private gibi klasörlerin olduğu konumu göstereceksin.

Sağol oldu birde fw de bu programı kullandıktan sonra telefonda ikonları kalıyor onu nasıl yapıcağız :)
 


Üst Alt