Nokia E71 Türkçe Karakter Sorunu !!!

Sponsorlu Bağlantılar

darkcraze01

Üye
    Konu Sahibi
Nokia E71 Türkçe Karakter Sorunu !!!
arkadaşlar bu sadece benim telefonumda olan bir sorun mu yoksa genel bir problem mi bilmiyorum o yuzden paylaşmak istedim.

telefonu aldığım günden beri mesajlaşırken ı ğ ş ü (ki genellikle ı harfini kullanıyorum) gibi türkçe harfleri kullanırken belli bir harften sonra (yaklaşık 5 10 harf) mesaj yazımı inanılmaz derecede yavaşlıyor.

sırf bu yüzden telefonu servise götürdüm o zaman problem mesaj yazımında sanıyordum. adamlar formatlayıp vermişler telefonu bana. daha sonradan böyle bir sorun olduğunu anladım.

sizce ne yapmalıyım. sorun telefonumun sorunu mu yoksa bu telefonların türkçe karakterle bir problemi mi var. ?

ayaz2010

Üye
ya kardeş bendede e71 var bende aynı sorunu yaşıyorum sanırım bu telefondan kaynaklanıyor yani hepsi aynı....

musanpa

Üye
valla bende e63 kullanmaktayım ama bende böyle bir sorun yok fakat bu sorunu yaşayan çok arkadaş gördüm sanırım tek çözüm yazma dilini ingilizce yapıp işlev tuşuna basarak türkçe karakterleri kullanmak fakat ı harfi için yapacak bişey yok maalesef..

lanetlea

lanetlea

Üye
e 71 kullanıyorum aynı sorunu bende yasadım, telefoncular yada tamırcıler vs. hıc bısey yapamıyolar buna. siz telefonunuzun mesaj dilini ingilizce yapacaksanız arkadaslar sorununuz o zaman cozulur rahat rahat yazarsını, hızlanır..

tılsım_18

Üye
mesaj dılı nerden nasıl degısıyor yardım lutfen

cosmosmad

Üye
Araçlar+ayarlar+genel+kişiselleştirme+dil

Telefon dili türkçe
yazma dili türkçe
Metin tahmini açık yaparsanız sorunsuz kullanabilirsiniz.

baypipo35

Üye
arkadaşım.bende de aynı sorun var.öncelikle tel.nu nerden aldın?turcellden alınan tel.larda sorun yok.çünkü tamamen turcele özel hazırlanan tel.oldukları için.diğer mağazalarda ise malesef aynı sorun var.sol alt 1. veya 2. tuşlarla karekterleri halledebiliyosun..

DiscoInferno89

DiscoInferno89

Üye
Cihaz yazılımını güncelleyin . Bizde aldık e71 sms falan her yere her karakteri yazabiliyoruz. Turkcellden almadık. Ama e63 e71 de giderimesi zor olan tek problem java oyun veya uygulamalara i ğ ü ı harflerini yazmak.. mesela sis uzantılı msn programında sorununuz olmaz ama java bir msn programına ı i ğ ü ç yazmak telefonuun metin düzenleyicisi acılmaz ise imkansız...

ilker_75

Üye
arkadaşlar nebde de N 71 var ve bende türkçe karakter sorununu yazma dilini ingilizce yaparak hallettim. Yazma dilini kolay değiştirmek için e alt soldaki tuşa basılı tutun ve ara çubuğuna basın ve yazma dilini kolay ca değiştirin...

boraates

Üye
arkadaslar ben işyerimde kablosuz internete giremiyorum internet ismi rüyapetrol ama ü yerine kare cıkıyo sifredede ü harfi oldugundan sifre yanlıs yada wlan agı bulunamadı dıyo kare niye cıkıyo yada ü yerine baska tusamı basıcam bilen varmı cvp yazarsanız sevinirim

Üst Alt