Gom Player Altyazı Türkçe Harf Sorunu Çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Gom Player Altyazı Türkçe Harf Sorunu Çözümü
GOM Player’da yaşanan altyazı Türkçe harf sorununun çözümü merak edilmektedir. Gom Player altyazı Türkçe harf sorunu için gerekli çözüm.

Eğer bilgisayardan film izliyorsanız yada video izlemek istiyorsanız aklınıza ilk gelen video programlarından biridir.Gom player kullanışlı bir video izleme programıdır.Birçok özelliği vardır ve kullanımı kolaydır.Tabi bazı durumlarda Gom player içinde bazı hatalar olabiliyor.Bu hatalardan biride Türkçe harf sorunudur.Film yada video izlerken eklediğiniz alt yazıda “ü ğ ı ç ö İ” gibi harflerde sorunlar yaşayabilir ve farklı semboller karşınıza çıkabilir.Gom Player altyazıları size gösterirken belli bir karakter set kullanır ve bunu Windows tabanından alır ve bu sorun ile dediğimiz gibi “ü ğ ı ç ö İ” gibi karakterler görüntülenmez onların yerine farklı semboller çıkabilir.

Altyazı Türkçe Harf Sorunu şu şekilde çözülür:
arialgomplayer‘nda 4 adet font dosyası mevcuttur. Bunları bilgisayarınızda masaüstüne çıkarın. Daha sonra “C:/Windows/Fonts” klasörü içine taşıyın.
Gom Player’ı açın ve üzerindeyken “Preferences (ayarlar)” a tıklayın. Burada “subtitle (altyazı)” ayar sekmesine tıklayın. Font kısmında “Arial Tur for Sebit” altyazısını seçin. Ayarları kapatın.

Bundan böyle böyle bir sorun yaşamayacaksınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Eren Değerli ve Buğra
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk: bilgi için
 


Üst Alt