Nokia E63 QWERTZ Klavye

Sponsorlu Bağlantılar

yusher

yusher

Üye
    Konu Sahibi
Nokia E63 QWERTZ Klavye
Evet yanlış okumadınız :vur Nokia E63'ü kontratsız almama rağmen içi Turkcell reklamlarıyla dolu. Ben de product code'u değiştirerek yeni versiyonu yükledim. Ama telefonumun klavye düzeni QWERTZ oldu. Bu sorunla karşılaşan veya bir şekilde çözümünü bilenler yardım edebilir mi?
Eski product code : 0581516
Yeni product code : 0568705

Kyeniay

Üye
Herkese selam. Ben kontratli e63 aldim tcell reklamlari bende de var fakat klavye sorunun hakkinda yardimci olamiycam. bu telefona dogru durust progran yuklenmiyo. .Sis uzantili programlari acmiyo genelde de iyi programlarim hepsi .sis uzantili. iyi bir mp3 calar bulamadim bulup yukledigim programlarda ise ses gelmiyo. Bu .sis uzantili dosyalarla ne yapicam bilemiyorum. .avi ve .mpeg oynatamiyorum sadece 3gp. Yardimci olabilecek birileri varmi bu konularda?

breakthru

Üye
Ben de QWERTZ klavye probleminin çözümünü merak ediyorum arkadaşlar. Sorun sanırım yüklediğimiz Türkçe dil içeren firmware'lerin Almanya'dan alınan telefonlar için olması. Türkiye'den Turkcell'e özelleştirilmemiş bir E63 almış birisi varsa ürün kodunu yazabilir mi?

yusher

yusher

Üye
    Konu Sahibi
öle bi e63 yok :S

breakthru

Üye
Evet yokmuş :/

Neyse şu an birkaç gün için TCell ürün kodu için v200 çıkar mı diye bekleyecem, çıkmazsa mecburen teknik servis ve eski yazılımı yükletme yoluna gidecem... Arada şans eseri birşeye rastlarsam haberdar ederim ben de...

yusher

yusher

Üye
    Konu Sahibi
turkcell için değil de turkiye için çıksa çok iyi olur. ben kontratsız aldım içinde turkcell reklamları olsun istemiyorum ki zaten turkcell de kullanmıyorum ..

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar benim E63'ümün şu anki düzgün çalışan firmware'inin ürün kodu: 569906
Navifirm'de RM-437 CTR EURO-F Ruby (569906) olarak geçiyor. Telefonu ilk açtığımda benimki de Ruby firmware'i yüklenmiş gibi gözüküyordu, Ruby'nin varsayılan koyu renkli teması aktifti. Navifirm'de yeni firmware her ürün kodu için ikişer tane gözükürken bundan bir tane gözüküyor ama EURO-F için Ultramarine (568840) ve Midnight Black (582446) kodları da var ama ben yine de denenmiş ve KVK tarafından Ultramarine telefon olmasına rağmen yüklenmiş olan 569906'yı önereceğim Ruby için olmasına rağmen...

ALINTIDIR. akşam eve geçince ben de deneyeceğim.

--------------- Ekleme ---------------

denedim çalışıyor :)

csknky

Üye
Bende denedim calişti :)

tony_x

Üye
arkadaşlar ben de flash atarken elektrikler kesildi şimdi e63üm hiç açılmıo napcamı bilmiorum :S sadece siyah erkran çıkıo beklio kapanıo :S pcde de gözükmüo ki dead flash yapayım olmuo napcam? :S

opuldunuzz

Üye
ya arkadslar benimde e 63 kampanyali turcellden aldim ama bir defa guncellettim vido felan aldim alali ieyemiyom internetten tekrr yine guncellettim budefada klayye y yerine z yaziyo ayrica bu kodlardan bahsediyorsunuz onu nasil goruyorsunuz ne zapmam lazim pisman oldum ya aldima

tlhkytz

Üye
merhaba, klavyede z basıyorum y çıkıyor, y basıyorum z çıkıyor.ayrıntılı ve basamaklı bir yönlendirme yapabilecek varmı? memnun olurum vaRSA.

canikli1

Üye
alla hbelasını verdin bu e63 ün diyorum çünkü insanı delir tir yok mu bi çözüm ya y ye basıyorum z yazıyor ve diğer tuşlarında da çakallıklar mevcut

BreakRules

Üye
Turkcell reklamına maruz kalan arkadaşlar bende kurtuldum klavye v.s sorunu da yok ama yavaş geliyor bana. Reklamlı ama hızlı bi telefon için eski sürümü yükleyeceğim.

ft20

Üye
allah razı olsun bu versiyonu deneyipte bizi önerenden su anda firmware ediyorum ins sorun cozulur

xxantihackersxx

Üye
Eyvallah hocam.

bugraugur

Üye
qwertz sorununa bende çözüm bulmaya çalışıyorum fakat nafile. Etkili ve açık anlatımlı bir çözüme ihtiyacım var. Yapabilen olursa ne alaa

loverman41

loverman41

Üye
NOKIA E63 RM-437
0569906 EURO-F Ruby
0568840 EURO-F Ultramarine
0582446 EURO-F Midnight Black
0581516 Turkcell TR Ultramarine
ürün kodunu 568840 yapıp pc suitten yükseltme yapın sorun çözülmesse eğer en yakındaki teknik servise gidip 5 TL karşılığında Türkçe qwerty klavyeli sürümü paket olarak tekrar yüklesinler başka çözümü yoktur bende e61 imde aynısı yaşamıştım telefoncuda yükledik tuşlar farklı telefon türkçe dene yanıl dene yanıl bulduk sonunda.) e61 pek bilinmeyen kullanılmayan telefon olduğu için uzun sürdü bulmamız ama e63 yaygın bir telefon olduğu için tam çalışan sürümü bilir telefoncular 5 tl karşılığında temiz yükleme yaptırabilirsiniz ve garanti bozulurmu demeyin yazılımsal bozukluklar garantiyi etkilemez diye biliyorum çünkü yeni yazılımla giderebilirsin mantığından .teşekkürler.)

sevgiesenler

Üye
Evet Nokia E63
500 vers.0569906 EURO-F Ruby ile klavye sorunsuz türkçe oluyor ..

Üst Alt