Nokia C7 Hard Format Atmayın Dikkat !! Ovi gelmiyor+Garanti dışı kalıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xem

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C7 Hard Format Atmayın Dikkat !! Ovi gelmiyor+Garanti dışı kalıyor
Merhaba arkadaşlar,

26/11/2010 tarihinde Forum İstanbul Nokia Shop'tan 900 TL verip aldım. Garantili ve cepkaskolu. 1 ay kullandım. Sonra müziklerin kütüphaneden silinmediğini farkettim.

27/12/2010 Nokia Call center 337 17 17 aradım. Çözemediler ve format atmam söylendi. Forumlardan bakındım ve format attım. Atmaz olaydım. Meğer hard format ile Ovi mağaza ve haritalar silinip yüklenemiyormuş. Kendim çözmeye çalıştım olmadı. Forumlara bakındım avrupada da aynı sorundan muzdarip yüzlerce insan var.

Tekrar Nokia call center aradım Cevahir Nokia Shop yönlendirildim. Yaklaşık 4-5 saat uğraştılar. En az 3-4 kez formatlanıp yeniden yüklendi ama olmadı. 10/01/2011 KVK Beşikataş'a bıraktım. 2-3 saatte ancak sürer 1-2 günde alırsınız ancak sorun çözülmezse Kartal'a gidecek 1 haftayı bulur dendi. 3 gündür haber almak için uğraşıyorum.

Tekrar Call Center aradım. Çözülemzse ne yapacığımı sordum. Bana "Hard format atmışsınız cihazınız yazılım için garanti dışı kalmıştır" Yapılacak birşey yok dendi.

KVK gelince çözülmemiş ise (ümitsizim) Tüketici Masasına şikayette bulunmayı düşünüyorum.

Kısaca "NOKIA C7 HARD FORMAT ATMAYIN OVİ GİDİYOR + GARANTİ DIŞI BIRAKILIYOR"

sh0ck

sh0ck

Üye
Oncelikle gecmis olsun arkadasim... Herseye tamamda.. Format atmanin garanti disi braktgni ilkkez duyuyorum...

boyle bsey imkansiz. .. Hic olmassa Nsu ile yazilimi yuklerdin geri.. Alakasiz bir durum soz konusu..

Kaldiki oviyi geri yuklemek icin bu bolumde cozumler var.. keske baksaydin...

emreartuc

emreartuc

Üye
yazılımsal olaylar garanti dışı kalmıyor diye biliyorum ben n8 e flash yapıyordum usbyi çektim tel kapandı açılmadı kvk 2 güne yolladı telefoncu yazılımsal olunca hemen yükler geri yollarlar donanıma zarar vermez dedi

elektronikmüh

elektronikmüh

Üye
garanti dışı kalmaz.

webgezgin

Üye
eyvah bende hard format atmıştım telefonun kilit kodunu bilmiyordum 12345 denedim 1234 denedim olmayınca bastım hard formatı eğer garanti dışı kaldıysa yandık desene :ağlarım:
üstelik işede yaramadı:hmmm hala kilit kodunu kabul etmiyor:off: bu c7 lerin kilit kodu farklı olabilirmi bilen varmı arkadaşlar.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Hard Format telefonu devre dışı bırakmaz... Eğer telefon bir zarar görürse devre dışı kalır, yoksa hiç bir şey olmaz. Telefona hard format atmışsın, ovi store-haritalar silinmiş, yani yazılımı bozmussun, evet garanti dışı bırakırlar... Fakat o kadar konu açtım kendin telefonu tekrar flashlasaydın düzeltirdin, hard format normalde garanti dışı bırakmaz... Telefona yazılımına donanımına zarar vermeden garantisine bir şey olmaz...
http://www.maxicep.com/symbian-3-de...ayi-kurtarma-n8-__resimli-anlatim-441267.html konusu altında ovi mağaza(ve harita)yı nasıl geri yükleneceğini anlattım, üstüne sabit konu.. en başta...
N8 üzerinden anlattım ama C7 için tek farkı Product code'u ve oluşturacağın RM klasörü... Yorumları da okursan anlarsın zaten... her şey gayet açık...

--------------- Ekleme ---------------

Eger telefonu Flashlarsan telefon garanti dışı kalmaz, ama Flashlamada bir hata yaparsan ve cihaz ölürse yine garanti dışı kalır( Dead Phone USB Flashing ile duzeltebilirsin ama bu da teknik servis tarafından anlaşabilen bir durum...) O yüzden her ayrıntısını dikkatle oku ve yap... Ve en önemlisi Risk senin... Hata yaparsan bana suç atma, doğru yapan ve başarılı olan bir çok kişi var... :oke:

--------------- Ekleme ---------------

Hem koca bir mantıksızlık var... Madem garanti dışı kalacak kardeşim, ekleme yahu :D Kaldır o özelliği, o da var yani :D Var o kombinasyon özellik, ben de yaparım, yasaksa zararlıysa kaldır yani :oke:

xem

Üye
    Konu Sahibi
Tekrar selam arkadaşlar. Cuma günü telefona mesaj geldi ve hazır olduğu bildirildi. Gidip aldım C7 mi. Garanti ile ilgili bir konu olmadı, herhengi bir bedel talep edilmedi. Sorun çözülmüş, ovi mağaza ve haritalar geri gelmiş. Fabrika ayarlarına dönmüş telefon. Kaldığım yerden devam..
TheORCUN senin emek verip yazdıkarını geç farkettim yoksa eminim servise gitmesine gerek kalmazdı.
Yorumlar için teşekkürler.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Tekrar selam arkadaşlar. Cuma günü telefona mesaj geldi ve hazır olduğu bildirildi. Gidip aldım C7 mi. Garanti ile ilgili bir konu olmadı, herhengi bir bedel talep edilmedi. Sorun çözülmüş, ovi mağaza ve haritalar geri gelmiş. Fabrika ayarlarına dönmüş telefon. Kaldığım yerden devam..
TheORCUN senin emek verip yazdıkarını geç farkettim yoksa eminim servise gitmesine gerek kalmazdı.
Yorumlar için teşekkürler.

O kadar eminim ki Servis o telefonu benimkinden belki biraz daha farklı olarak flashladı. Ama aynı işlemi yaptı sonuçta. Telefon bu işlem sonrası da düzelmeseydi(ki o kadarı da biraz zor :D) Garanti dışı bırakmakta haklı olurlardı. Ama telefonun boyle bi durumda garanti dışı kalmaması gerektiğini geç de olsa anlamış gibiler :oke:

webgezgin

Üye
bende c7 ye hard format atmıştım bir çok uygulama silinmişti phoenix in son sürümü (Phoenix_Service_Software_2010.24.3.43250) ile geri getirdim herşeyi orjinal oldu yalnız resetleme düzelmedi o zaman cıhazmı sorunlu oluyor.?

SilentOne

SilentOne

Üye
hard format hayatta garanti dısında kalmaz yaw

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt