Nokia C7 GPS ayarları

Konu Sahibi
Nokia C7 GPS ayarları
Arkadaşlar kendime bir C7 aldım fakat bu GPS olayını çözemedim. GPS ayarlarının nasıl olması gerektiğini ve neler yapmam gerektiğini bilen bir arkadaş bana ayarların nasıl olması gerektiğini anlatabilir mi?

Konu Sahibi
Yardım eden olmadı ama sorunumu çözdüm, yapamayan arkadaşlar varsa diye anlatmak istedim

ilk önce nokia ovi suite programını bilgisayara kuruyoruz ve telefonumuzu ovi suite bağlıyoruz
haritalar sekmesinden türkiye haritasını telefonumuza indiriyoruz (yaklaşık 75mb)
ardından menu-ayarlar-uygulama ayarları-konumlama-konumlama yöntemleri kısmında sadece tümleşik gps'i seçiyoruz.

işlem bu kadar basit herkese kolay gelsin

Not: Uyduya ilk bağlanış uzun sürüyor. Kapalı alanlarda denemeniz tavsiye edilmez.

Tepkiler: absolut06

exxor

Üye
haritaların çoğu eksik maalesef. mesala uşak haritası yok ve ben uşaklıyım

Ayarları bu şekil yağtıgımız zaman herhangi bir ücreti oluyor mu acaba ?

Bugün GPS kullanmaya çalıştım fakat bağlantı yok gerekçesiyle bağlanmadı.dışarda oldugum için wlan kullanamadım. Telefon yerel şebeke üzerinden bağlanıyordu. Ücretli olacağından iptal ettim.

haritalar çok faydalı çok işime yarıyo ankaradayım göstermediği yer yok

haritaya girdiğim zaman gene direk vodafone'a bağlandı, pek bişey almıyor ama her girdiğimde alıyor..Günlük 50 kuruştan fazla tutuyor..Her girmem de 3-5 Krş alıyor devamlı

Arkadaşim ayarlardan/uygulama ayarları/konumlama/konumlama yöntemlerı/ buradan Yardımlı gps & Tümleşik gps yi sec digerlerinı boş bırak...
Sonra acık alana cık ve haritayi ac biraz bekledıkten sonra bulcaktır konumunu sonra rahat bir şekilde kullanabılırsın

ugur_s

Üye
yha ben internete giremi om yeni aldım daha nokia c7 internete girince web işlem gercekleştirilemedi diyor yardım ltfn

longway

Üye
C7 İle hiç bir şekilde gps bulmuyor ...

Hard format attım menü+kamera+ses kısma+ açma tuşu şeklinde..
açtığımda hiçbir harita yok tu yaZılım güncellemelerini yaptım..
En güncel harita yı yükledim.... sokakda bomboş alan apartman falan vs yok...
uydu bekleniyor... 30 dk bekledim ama hiç bir şey yok..

çevrim içi modda ... yeri buluyor ama şuraya git dediğimde gps bekleniyor diyor çevrim içi moddaykende gps bulmuyor....

ayarlar / uygulama ayarları /konumlama / konumlama yöntemleri / bluetooth harici hepsi açık .... bulmuyor

her şekil denedim çevrim içi çevrim dışı .....

Garmini kurdum doğru şekilde kurulumda hiç bir problem yok.... garminde aynı şekilde gps bulmuyor bundada denemediğim yöntem kalmadı......

bundan önce 5800 vardı o anında rota hesaplardı gps bulurdu ...
Bir şeye dikkat ettim haritaları açtığımda 5800 da sağ üstte uydu simgesi belirir di... c7 de bu simge yok....
c7 lerin hepsinde bu simge yok mu... ???? c 7 kullanıcıları yanıtlarsa
bu sorunu nasıl giderebilirim

nokia destek hattını aradım haritalar 3.06 yı kur dedi onuda yaptım yinede yok....

Bi yardım lütfen

dekor67

Üye
kardeş yeni haritalar sorunlu bende de çevrimdısı harita yuklu ama lanet telefon yınede ınternete baglanıyor

ben de güncelledim cihazı. Gayet çalışıyor. İnternete bağlanmasında bir sıkıntı yok . araştırırsanız bulursunuz forumda ücretsiz dışarıda da gps kullanabiliyorsunuz. Ayrıca GPS bağlanınca saatin orada uydu işareti çıkıyor. Bende sadece konumumu buldurtamıyorum onuda bilen varsa iyi olur ..

merhaba aynı sorun bendede var çözümünü buldunuzmu ?

konum buluyor fakat gps sinyali kayıp diyor rota ilerlemiyor hız göstergesi çalışmıyor -- km yazıyor

bende c7 var ve anna yukluyken bi navi programı vardı (sygıc aura) gps baglantısı yaparak memlekete varıs saatine kadar soyluyordu belle ye gectim program calısmadı eger calısmıs olsaydı program on numara anna kullanıcıları varsa hala bu programı tavsiye ederim.

ben haritayı bi açtım bir mesaj geldi kullanımınız 50 kb ı geçmiştir ve 5 tl ile ücretlendirilmiştir diyo yha

sorunun çözümü ben yanıtlayım arkadaşlar çok uğraştım ve sonunda çözdüm:
C7-00 nokia telefonumuz belle işletim sistemi adı altında anlatıcam.
öncelikle :
menü/ayarlar/ bağlantı / mobil veri kullanımına izin ver / kendi ülken kendi bölgem / olcak
ağ hedeflerinden de / internet içerisinde kullandığınız hattın internet isminin bulunduğundan emin olun
--------------
menu/ayarlar/uygulama ayarları/konumlama/konumlama yöntemleri/ ("yardımlı gps ve tümleşik gps") seçili olcak diğerlerini kaldırın.
daha sonra geri gelin/ sunucu ayarları / supl.nokia.com üzerine tıklayın yanlız ana şebekede seceneği /hayır / olcak
----------
haritalara girin : yatık 3 çizgiye dokunun / ayarlar / genel / bağlantı / çevirim dışı / olcak
şebeke hedefi /internet / olcak
-----------
son olarak da MOBİL VERİ AÇIK YAPIN BEDAVA GPS HAZIR EVDE BİLE ÇEKME İHTİMALİ OLUYO ÇOK KATLI BİNALAR HARİÇ )​