Haber Nokia, Ayrılabilir Telefon / Laptop hibrid Patenti Aldı!

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Nokia, Ayrılabilir Telefon / Laptop hibrid Patenti Aldı!


Nokia, Ayrılabilir Telefon / Laptop hibrid Patenti Aldı! - MaxiCep

Finlandiya merkezli Nokia, mobil cihaz iş kolunu satmış olsa da inovasyonlarına devam ediyor.

Finlandiya merkezli telefon üreticisi Nokia, 2008 yılından itibaren başlayan çöküşünü neticesinde Cihazlar ve Servisler iş kolunu Microsoft‘a satmıştı. Bu satışın ardından 2016 yılına kadar telefon üretemeyecek açıklanan Nokia yeni teknolojiler geliştirerek patent zenginliğini artırmaya devam ediyor.

http://www.maxicep.com/resim/nokia-patent-2.jpg

Son dönemde değişen teknolojik ihtiyaçlar çerçevesinde mobilite artsa da insanlar her işlemi yapabilecekleri ve konforlu cihazlara ihtiyaç duyuyor. Bu konuda hibrid tabletler bir nebze olsun ihtiyacı görse de taşınabilirlik açısından dezavantaja sahip. Bu konuda bir çalışma yapan Nokia ise telefon ve Laptop karışımı ayrılabilir iki parçalı bir melez cihaz için patent başvurusunu onaylattı.

Evde, işyerinde veya seyahat halindeyken kolay kullanım ve üst düzey kullanıcı deneyimi yaşatmak için tasarlanan Nokia’nın Telefon-laptop karışımı hibrid cihazı, telefon kullanım modundayken de laptop deneyimlerini ve özelliklerini destekleyecek şekilde tasarlanmış.

http://www.maxicep.com/resim/nokia-patent-1.jpg

Nokia CEO’su Rajeev Suri’nin yakın gelecekte telefon üretmeseler de bu sektörde var olmaya devam edeceklerini açıklamasından sonra Nokia’nın ilk Android tableti Nokia N1 gün yüzüne çıkmıştı. Bu patentini yeni bşr Nokia cihazın mı kullanılacağı ya da Lisans patentleme yöntemiyle mi satılacağı bilinmiyor.
 


Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Tamam.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk: haber için
 
Parende_N

Parende_N

Üye
Nokianın bu işe girmesi şuan beni çok mutlu etti :) Ah birde imkan olsa da symbian gibi bir yapı tablete taşınsa...
 
scorpion11

scorpion11

Üye
Jolla ile ilişkileri geliştirmesi lazım:oke:
 
98farom98

98farom98

Üye
Haber için :tşk:
 
ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
Hadi NOKIA, topla tüm gücünü dön şu piyasaya ve piyasanın anasını ağlat, bizde yine eski günlerine döndüğünü görelim, görelim de seni küçük görenlere, seni hiçe sayanlara verecek cevabımız olsun
Hangi işletim sistemini kullanırsa kullansın, ben yine NOKIA'yı tercih ederim, ne de olsa 'CONNECTING PEOPLE' yani :oke:
Paylaşım için teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: killlerman, Aybin.Kilic, 98farom98 ve 1 kişi daha


Üst Alt