Nokia Asha 501 de MeeGo esintileri

Sponsorlu Bağlantılar

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
ben alırsam samsung alırım çünkü açık ara en iyi android cihazlarını samsung yapıyor ama ondan önce sailfish ne yapacak ona bakacağım ayrıca nokia stephen elop'tan kurtulabilir ballmer yerine en güçlü ceo adayı olarak görülüyor ms için. Nokia için kurtuluş yolu olabilir.
Bakalım Elop giderse değişen bir iey olur mu :eller:

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ben alırsam samsung alırım çünkü açık ara en iyi android cihazlarını samsung yapıyor ama ondan önce sailfish ne yapacak ona bakacağım ayrıca nokia stephen elop'tan kurtulabilir ballmer yerine en güçlü ceo adayı olarak görülüyor ms için. Nokia için kurtuluş yolu olabilir.
Hani öyle birşey olsa varya :D

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye

yakinda microsoft nokia'yi satin alir. microsoft bu anlasmalari bosuna yapmiyor. microsoft hangi sirketle anlasmaya girse ya o sirketi satin aliyor yada belli bir yuzdesini satin aliyor. dell, yahoo(bing'i gelistirdikten sonra satti), skype... sirada nokia var. gerci alsin nokia'yi bu sekilde devam edecegine microsoftla tekrar rekabete girecektir muhtemelen.

adam kahin :ehe

pRime.

pRime.

Üye
Boylece satin almayla asha ve j2me telefon serisi de son bulmus oluyor.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
asha'yı sanmıyorum microsoft kısa vadede rafa koysun. suanda en çok satan nokia cihazları asha serisinde.

- - - Eklendi - - -

Boylece satin almayla asha ve j2me telefon serisi de son bulmus oluyor.

#direnMeeGo #direnSymbian #direnAshaOS :kop:

kısa vadede dediğim gibi microsoft'da vazgeçmeyecektir. asha'dan. en azından üretmese bile microsoft birkaç yıl destek verecektir Asha'ya. yeni kurulan bir işletim sistemi ki; asha 501 daha yeni geldi ülkemize, 360 lira fiyatı var.

pRime.

pRime.

Üye
Symbian ve meego Magazalari da sanirim kapanacak. Cunku ms satin aldi.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Nokia markasının tamamını satın almayan Microsoft, hala firmanın isim ve ticari haklarını Finli şirkete bıraktı. Yapılan anlaşma gereği 10 yıl içerisinde akıllı telefon pazarında olmayacak olan Nokia, giriş seviyesine telefon çıkarmaya devam edebilecek. Bu tip ürünlerde Nokia logolarını görebiliriz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra Nokia'yı akıllı telefon pazarında göremeyeceğiz. Tabi en az 10 yıl boyunca. Büyük ihtimalle 10 yılın sonunda da Nokia adını bu pazarda görmek zor olacaktır.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
Symbian ve meego Magazalari da sanirim kapanacak. Cunku ms satin aldi.

ama şu var mağazalarda satılan/satın alınan uygulamalar olduğu için hemen kapatma olmaz bence. olursa da microsoft'un ayıbı olur. neticede halen milyonlarca kişi symbian, binlerce kişi de meego ve maemo kullanıyor.

- - - Eklendi - - -

[ENGİN];6464911' Alıntı:
Nokia markasının tamamını satın almayan Microsoft, hala firmanın isim ve ticari haklarını Finli şirkete bıraktı. Yapılan anlaşma gereği 10 yıl içerisinde akıllı telefon pazarında olmayacak olan Nokia, giriş seviyesine telefon çıkarmaya devam edebilecek. Bu tip ürünlerde Nokia logolarını görebiliriz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra Nokia'yı akıllı telefon pazarında göremeyeceğiz. Tabi en az 10 yıl boyunca. Büyük ihtimalle 10 yılın sonunda da Nokia adını bu pazarda görmek zor olacaktır.

ashaos'lu cihazları çıkartmaya devam edecek gibi anladım ben nokia için.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Aynen alt segment cihazlarını çıkarmaya devam edecek.üst segmentte zaten cihaz üretemez ms önünü kesti nokianin ali cengiz oyunmarıyla

pRime.

pRime.

Üye

ama şu var mağazalarda satılan/satın alınan uygulamalar olduğu için hemen kapatma olmaz bence. olursa da microsoft'un ayıbı olur. neticede halen milyonlarca kişi symbian, binlerce kişi de meego ve maemo kullanıyor.

- - - Eklendi - - -

ashaos'lu cihazları çıkartmaya devam edecek gibi anladım ben nokia için.

onlar yanlış yazmış. endgadget'tan alıntı:
If you thought it was only the Windows Phone component of the phone business, you'd be wrong: Microsoft will also take into ownership Nokia's range of feature phones.
yani üretilecekse bile microsoft üretecek ashaları.
şimdi nokianın basın bildirisine bakıp bu işi daha da açığa kavuşturacağım. tmo'da yazanlara göre yorum yapıyordum.

- - - Eklendi - - -

Bu da basın bildirisinden.
Under the terms of the agreement, Microsoft will acquire substantially all of Nokia's Devices and Services business, including the Mobile Phones and Smart Devices business units as well as an industry-leading design team, operations including all Nokia Devices & Services-related production facilities, Devices & Services-related sales and marketing activities, and related support functions.
Nokia'nın ürün ve hizmetleriyle alakalı olan her şey satın alınıyor. Çalışanlar bile.

- - - Eklendi - - -

Microsoft is also acquiring Nokia's Mobile Phones business unit, which serves hundreds of millions of customers worldwide, and had sales of 53.7 million units in the second quarter of 2013. Microsoft will acquire the Asha brand and will license the Nokia brand for use with current Nokia mobile phone products.
burada direk yazmış. yalnızca şöyle bir şey denmiş, nokia microsoft'a nokia adını lisanslama hakkı vermiş. yani cihazlar nokia olarak devam edebilir ancak ms altında.

scorpion11

scorpion11

Üye
    Konu Sahibi
[video=youtube;sVF-E5OFYSs]http://www.youtube.com/watch?v=sVF-E5OFYSs[/video]

Üst Alt