Nokia 808 PureView’in kamerası gerçekten 41 megapiksel mi?

Sponsorlu Bağlantılar

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bi yazilimla o kadar cozunurluk artisi imkansiz. pureview donanimim ismi degil mi zaten

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
arkadaş purewiew yazılım olsa her telefona çıkar telefonun adı özellikle prewiew diye geçmez bu bi donanım örneğin otofocussuz bi telefona nasıl yazılımla otofocus atamıyosan bunuda sonradan yapamazsın ;)

polat_karaduman

polat_karaduman

Üye
harika yapmışlar valla

Otuz

Üye
    Konu Sahibi
az kaldı kardeşler biraz sabır

Otuz

Üye
    Konu Sahibi
bunun bize ne zaman geleceğinden haberi olan varmı hollandadaki akrabam su koyuverdi mecburen burda bekleyecem:((

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
41 olayı gerçek değil ama kameranın güzel olduğu bi gerçek 41 olması için bikere hayvan gibi bir lens olması gerekir kii kamera ortada... ama gerçekten güzel...

abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
bu kamera lensinden ziyade yazılımlada alakalı. Çünkü nokia bunu açıklarken sadece kendi mühendislerinin geliştirdiği bir algoritma kullandıklarını açıklamıştı. Bu algoritmada yazılımın içindedir. Tabiki donanım olarak kamera sensorude bunun önemli bir parçası. Yazılımsal kısmı N8 e portlanirsa nasıl olur acaba?

---------- Eklendi @ 10:05:33 ---------- Yazıldı @ 09:59:46 ----------

bu kamera lensinden ziyade yazılımlada alakalı. Çünkü nokia bunu açıklarken sadece kendi mühendislerinin geliştirdiği bir algoritma kullandıklarını açıklamıştı. Bu algoritmada yazılımın içindedir. Tabiki donanım olarak kamera sensorude bunun önemli bir parçası. Yazılımsal kısmı N8 e portlanirsa nasıl olur acaba?

ayrıca kameranın 8mp ve 5 mp olduğunü biliyoruz ama purewiev moduna geçince fotoğraf ayrıntılarında 39 mp gibi bir görüntü boyutu gördüm yayınlanan bir fotoğrafta. Yani 5 mp lik bir kamera sensor ve yazılım yardımıyla bu çözünürlüğe ulaşıyor.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
hayır hocam sensör 41 megapixellik nokia açıklamıştı sensör 5 mp falan değil 5 ve 8 mp de çok ayrıntılı çekim yapıyor

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

---------- Eklendi @ 10:05:33 ---------- Yazıldı @ 09:59:46 ----------

ayrıca kameranın 8mp ve 5 mp olduğunü biliyoruz ama purewiev moduna geçince fotoğraf ayrıntılarında 39 mp gibi bir görüntü boyutu gördüm yayınlanan bir fotoğrafta. Yani 5 mp lik bir kamera sensor ve yazılım yardımıyla bu çözünürlüğe ulaşıyor.

n8 e portlanabilir çünkü lumia serisine n8 kamerasıyla entegre edilecekmiş lensi kullanmadan

punisher123

punisher123

Üye
İnsanların anlaması Niye bu kadar zor anlamıyorum,Kameranın sensörü 41 megapixel,Allah aşkına yazılımla bi resmi nasıl 5ten 41e çıkartcaksınız,Bi açın Photoshopu,5mplik bi fotoyu 41mpye çıkartın,Görün fotodaki bozulmayı,Ama 808in çektiği resimlerde böyle bi bozulma varmı? yok,Gayet iyi çekiyor,Lütfen anlayın şunu,Sensör 41 megapixel,ve 2012de yaşıyoruz,Artık bu çözünürlüklere ulaşmak imkansız değil..

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
abi lens olmasa da sensör kullanılır gene

abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
İnsanların anlaması Niye bu kadar zor anlamıyorum,Kameranın sensörü 41 megapixel,Allah aşkına yazılımla bi resmi nasıl 5ten 41e çıkartcaksınız,Bi açın Photoshopu,5mplik bi fotoyu 41mpye çıkartın,Görün fotodaki bozulmayı,Ama 808in çektiği resimlerde böyle bi bozulma varmı? yok,Gayet iyi çekiyor,Lütfen anlayın şunu,Sensör 41 megapixel,ve 2012de yaşıyoruz,Artık bu çözünürlüklere ulaşmak imkansız değil..

N8 ile çektiğim resmi fotoshopta 41 mp boyutuna çevirdim ve hiçbir bozulma olmadığı gibi ayrıntı güçlendi. Foto boyutu 13 mb oldu. Mobil olmasam görüntüyü paylaşırdim.

---------- Eklendi @ 11:12:23 ---------- Yazıldı @ 11:09:02 ----------

papakudioflu arkadaşın da dediği gibi bu habere göre N8 e port söz konusu zaten nokia yeni modellere de yapacakmış yazılımla. Çünkü zaten N8 kamerası güçlü bir kamera güçlü bi lens.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ama içinde o sensör yok o sensörde özel bir nasa teknolojisi kullanılıyor.. Şu forumda Ali abinin her lafına imzamı atarım ama purewiewin n8 e portlanması imkansız.

abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
sensor olmadan olmaz tabi o donanımin konusu ama nokia bir yazılım algoritmasindan bahsediyor ve bunu ilerideki modellerde kullanacağını söylüyor. N8 sensor olarak 808 gibi değil ama bu yazılım portlanabilirse 12 mp de pürüzsuz çok daha net fotoğraf oluşturabilir. Çünkü kamerada kullanılan yazılımlar da çok büyük bir etkiye sahip. Mesela yüz tanıma donanım değil bir yazılımdir. Çekim modları donanım değil bir yazılımdir bunun gibi N8 içinde sadece yazılım kısmı alınabilirse gayet güzel olabilir

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
çekim modu portlanır nokia onu yazılım güncellemeyle 2.nesillere de verecek sanırım fp1 de bekliyorduk ama gelmedi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
öncelikle bir yanlışımı düzelteyim sensör yerine lens yazmışım kusura bakmayın konuya gelince pureview lensin degişik piksellerinden aldıgı görüntüyü işleyerek kalite kaybı yasamadan görüntü oluşturan yazılım sensörde bu sistemin yardımcısı pekala 12mp n8 kamerası ile kullanılabilir bu sistem 808 gibi bir sonuç vermese de piyasada 808den sonraki en kaliteli resimleri çekicegi kesin fakat n8e portlanırsa ram ve işlemci ayrıca gpu desteklermi onu bilemem

---------- Eklendi @ 12:26:23 ---------- Yazıldı @ 12:24:22 ----------

sonuçta çekilen resmi işleyecek ekrana getirecek bir donanım gerekiyor

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
yani abi ben n8 in raminin ve işlemcisinin tartıcağını sanmıyorum hadi işlemci overclock olsa ram yetmez gene

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yani abi ben n8 in raminin ve işlemcisinin tartıcağını sanmıyorum hadi işlemci overclock olsa ram yetmez gene

o yüzden portlansa bile reset sorunu oluşabilir ama kaynak kodları nokianın elinde oldugu için nokia bunu n8e göre optimize edip yayınlayabilir

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye

o yüzden portlansa bile reset sorunu oluşabilir ama kaynak kodları nokianın elinde oldugu için nokia bunu n8e göre optimize edip yayınlayabilir
Senin tahmin yorum ve duyumların hiç boş çıkmıyor,inşallah öyle birşey yaparlar.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
yayınlayabilir ama yayınlamaz.. N8 de yavaş yavaş miladını dolduruyor.. Hem düşünsene abi n8 in kamerasına alışanın ilk tercihi 808 olacak adam yeni telefonunun satışllarını neden tıkasınki?

Üst Alt