bu kamera lensinden ziyade yazılımlada alakalı. Çünkü nokia bunu açıklarken sadece kendi mühendislerinin geliştirdiği bir algoritma kullandıklarını açıklamıştı. Bu algoritmada yazılımın içindedir. Tabiki donanım olarak kamera sensorude bunun önemli bir parçası. Yazılımsal kısmı N8 e portlanirsa nasıl olur acaba?
bu kamera lensinden ziyade yazılımlada alakalı. Çünkü nokia bunu açıklarken sadece kendi mühendislerinin geliştirdiği bir algoritma kullandıklarını açıklamıştı. Bu algoritmada yazılımın içindedir. Tabiki donanım olarak kamera sensorude bunun önemli bir parçası. Yazılımsal kısmı N8 e portlanirsa nasıl olur acaba?
---------- Eklendi @ 10:05:33 ---------- Yazıldı @ 09:59:46 ----------
ayrıca kameranın 8mp ve 5 mp olduğunü biliyoruz ama purewiev moduna geçince fotoğraf ayrıntılarında 39 mp gibi bir görüntü boyutu gördüm yayınlanan bir fotoğrafta. Yani 5 mp lik bir kamera sensor ve yazılım yardımıyla bu çözünürlüğe ulaşıyor.
İnsanların anlaması Niye bu kadar zor anlamıyorum,Kameranın sensörü 41 megapixel,Allah aşkına yazılımla bi resmi nasıl 5ten 41e çıkartcaksınız,Bi açın Photoshopu,5mplik bi fotoyu 41mpye çıkartın,Görün fotodaki bozulmayı,Ama 808in çektiği resimlerde böyle bi bozulma varmı? yok,Gayet iyi çekiyor,Lütfen anlayın şunu,Sensör 41 megapixel,ve 2012de yaşıyoruz,Artık bu çözünürlüklere ulaşmak imkansız değil..
yani abi ben n8 in raminin ve işlemcisinin tartıcağını sanmıyorum hadi işlemci overclock olsa ram yetmez gene
Senin tahmin yorum ve duyumların hiç boş çıkmıyor,inşallah öyle birşey yaparlar.
o yüzden portlansa bile reset sorunu oluşabilir ama kaynak kodları nokianın elinde oldugu için nokia bunu n8e göre optimize edip yayınlayabilir