Nokia 701 FP1 - CFW ustaları bir el atın çözelim bu paradoksu ???

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
upload et hakan bir bakalım açarız belki

belco2

belco2

Üye

ben sana sonuna kadar katılıyorum. Ben de böyle demiştim bir konuda madness bana c ye kaydoluyo ddi. swupdate dosyasını açmak gerekli ama bunun için piyasada program yok. dosyası hex editör ile açtım epoc falan yazıyo. bakmak Isteyen olursa upload edebilirim

epoc olarak roma çıkartır sadece romda çalışır telefon bilgisayar gibi ayrılmıştır dörde C D E Z

hakan_710

hakan_710

Üye
bu linkten ota update deki dosyaları indirip bakabilirsiniz

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
ya telefonu belle li aldım hiç birşey tüklemedenhackli bile değildi telefon üzerinden ota (3g ile) güncelleştirdim 27 mb yazlım güncellemesi yüklendi fp1 oldu sonra hard format attım fp1 ile gelen şeyler silinmedi örnek normal bellede mesaj baloncukları gelen gri giden siyah iken Fp1 de gelen mavi giden siyah hard attığım halde gitmediler bu renk baloncuklarının yolu z resource mesaaging içinde png dosyaları ota ile z içene yazılmış dediğiniz gibi olsa efeckt klasörü z de efekt açama kapama kalkmış buda z ile alakalı video player seçenekler tuşu kalkmış mplayer da z de olan bir uygulama seçenekler menüsü tasarımı değişmiş buda z de olan bir uygulama ota ile gelen c nasıl dersiniz hakanın dediği gibi inen 27 mb lık swupdrage uzantılı dosya ile z de değişiklik yapılabiliyor telefon üzerinden bunu normal sis sisx yükleyici değil de sistemin kendi yükleyicisi çalıştırıyor bu swuprage paketlerini bizde yapabilirsek eğer serfika muhabbeti yoksa bizde telelfon üzerinden z de değişiklik yaptırabilriisiz yazılım güncelleme indirdiği 27 mb lık güncelleme dosyasını nere indriiyor c ye bellekliyor snra kuruluma yazlım güncellemeleri geçiyor ve z ye kuruluyor yanı bu swuprage paketleri z üzerinde değişiklik yapıyor
Ben ilk kez gordum ve duydum onceden oyle biliyordum o yuzden oyle dedim ozur dilerim.

hakan_710

hakan_710

Üye
deneme amaçlı olarak dün gece downgrade yapip pr1.0 yükleyip otadan güncelledim ve romu güncelledigini gördüm. swupd uzantıli dosya bir şekilde romu güncelliyor.

- - - Eklendi - - -

bu arada şuan anna kullanıyorum. Bekle de html5test sitesine girdiğimde herhangi bir sonuç alamazken anna ile 108 puan olduğunu gördüm. Ayrıca anna da veya pr1.0 da müzikçalarda stereo genişletme ve şarkı bilgileri düzenleme varken belle de yok. bir de en çok ekrandaki menü tuşunun yokluğu güçlük yaşattı. (sürekli menü tuşuna kuvvet uygulamak hiç bana göre değil) hala anna kullanan var ise hemen belle ye geçsin hayatını yaşasın :) son olarak bu nokia ne yapmaya çalışıyo hiç anlam veremedim eski sürümde olan özellikleri bir sürümde alıyo sonraki gelen sürümde ekliyo...

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
evet demek istediğim bu telefon kendide roma dosya yazdırabiliyor ama bunu çözebilmek önemli önce paketi düzenlememiz gerek ve açabilmeliyiz sonra telefona nasıl yükleyeceğiz inen dosyaları nereye atmalıyız ki otodan güncelleme işlemini başlatmalıyız sorular sorular aklımıda uçurdular ...

Nokianın ne yapmak istediğini daha kimse çözmüş değil asıl en büyük paradoks o zaten

Asıl güzel olan bir haberde okumuştum sanırım 2013 yılında nokia tüm fw araçlarını yayınlayacaktı şuan cfw düzenlemek illegal o zaman sistemi tamamen açık yapacak legal olacak o zaman free free

hakan_710

hakan_710

Üye
dosyalar private içerisinde 102072c4 klasörüne kaydediliyor ve yeniden başlatıldığında devreye girerek güncellemeye başlıyor.

belco2

belco2

Üye
Symbian Belle sdk v.1.0

Carbide cpp v3.2

Qt sdk v1.2.1

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
qt creator en temizi hepsi içinde ama bunlar uygulama yazmak için benim beklediğim ve istediğim nokiaın kullandığı fw düzenleme araçları ve projeleri

doctorrr

doctorrr

Üye
qt creator en temizi hepsi içinde ama bunlar uygulama yazmak için benim beklediğim ve istediğim nokiaın kullandığı fw düzenleme araçları ve projeleri
symbiana destek kesilince nokia sanki kaynak kodlarını yayınlanlayacakmış gibi :hmmm

TheMadness

TheMadness

Üye
installserver var önceden. Core imajlardan oluşur. .img dosyalarından.

- - - Eklendi - - -

Ve nokiacookerın sitesinde belirtilmiş; sadece rofs img diye

- - - Eklendi - - -

aslında sadece core değil hepsi image dosyalarından oluşur ;)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt