Nokia 6280..kullanan Birisi Olarak Değerlendirdim...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

teomanonur

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 6280..kullanan Birisi Olarak Değerlendirdim...
Öncelikle telefonu alalı 1 hafta oldu ve herşeyiyle değerlendirme imkanı buldum...Öncelikle değerlendimemi aktarayım...Telefon symbian desteklemiyor ve ben uzun zamandır symbian kullanan birisi olarak bunun sıkıntısını çekiyorum ... Sesi ve görüntü kalitesi gerçekten iyi yani flaşı zifiri karanlıkta bile insanı tatmin ediyor..Sanırım işlemcisi düşük çünkü en yüksek kalitede 25 fotoğraf çektikten sonra görüntülere girmek geri çıkmak falan insanı uyuz ediyor çünkü yavaş. mesela galeride 13. fotoğrafı siliyorsunuz fotoğraf silindikten sonra ekran bidaha 1. fotoğrafa dönüyor ve 14. fotoğraftan devam etmek için tekrar kağnı gibi ilerlemek durumunda kalıyorsunuz..videosu tatminkar ama en kaliteli formatta çektiğinizde çok yer kaplıyor...web browserı tatmin edici değil örnek olarak yonjaya giriyorum resimler açık olmasına rağmen resimleri göstermiyor ve mesajları okumanıza izin vermiyor ve tekrar ana sayfasına dönüyor...tipi allah için güzel ve insana keşke symbianlı olsa dedirtecek türden...kızak kısmı oynasıda sağlam açılıp kapanırken zippo çakmakların kapak açılırken çıkardığı sese benzer bir ses çıkartıyor bu da hoş...Henüz telefona msn yüklemedim ve sanırım jaza tabanlı çalışan browser programlar varmış bunlardanda yüklemedim bu konuda da bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum ama bir opera 8.0 ya da bir agile msn kalitesini bulamayacağımı şimdiden belirtmem gerekir..alacak arkadaşlar eğer telefon kullanmak istiyorlarsa ve nokia olması önemliyse bu telefonu alabilirler ama yok işlevsellik hızlılık diyorsanız kullanmama rağmen çokta tavsiye etmem bilgilerinize...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ben de 6280 almayı düşünüyorum. Biraz aydınlatıcı oldu benim için, teşekkürler.

Telefondaki yavaşlık telefon hafızasının azlığından kaynaklanıyor, hafıza kartı da hemen hemen dolunca çok yavaşlıyor. Ama bu sorun yüksek boyutta bir hafıza kartı alarak çözülebilir. Zaten telefon hafızası az olduğu için telefonu alanların çoğu yeni bir hafıza kartı alıyorlar. Bahsini ettiğin galeri sorunu bildiğim kadarıyla her telefonda var. 6670, 7610, 6600 ve diğer birkaç modelde bu benim dikkatimi çekti. Web browser sorunu program yükleyerek aşılabilir. Ama MSN zevkini Symbian gibi vermez, orası doğru. İdare edeceğiz ne yapalım.

gknky

gknky

Üye
saol kardeş baya güzel yazmışsın bende 6600 verip almayı düşünüorm takas.
6280 le N70 güzel durur beraber

padme

padme

Üye
Merhaba.ben NOKIA 6680 kullaniyorum.onceleri bende biraz hafiza azligi sorunu cekmistim ama simdi kendimce problemleri cozdum ve telefonumu cok seviyorum.onceleri sabit hafiza az geliyordu,bende 256lik bir kart aldim.fakat sorunu cozmedi.neden mi cunku hafiza kartinida calistiracak bir sabit hafiza olmasi gerekiyor.bende oncelikle siteden bir sikistirma programi indirdim ve az kullandigim oyun ve programlari sikistirdim.tabii bu arada hafiza kartina yukluyorum program ve oyunlari.ve sonucta bayagi bir yer acildi. 256 lik hafiza kartim yerine icindeki dusuk hafizali karti kullanmak telefonumu daha hizlandiriyor.256 ligi mp3 icin kullaniyorum.ozetle gerekli programlar icin dusuk hafiza kartlarini oneriyorum,boylece telefonumda hizli calisiyor.yuksek hafizayida az kullandigim islerde kullaniyorum.bu arada bir n70 im de var ama o hala yavas ve beni cildirtiyor.birde sabit hafizasi daha fazla olmasina ragmen beni daha cok ugrastiriyor.onunla sadece konusuyorum

padme

padme

Üye
yazmayi unuttum.birde turbo msn cok hos ve tatminkar.
p.s.kusura bakmayin metin uzerinde dogrudan duzeltme yapamiyorum bugun.onun icin hizli mesajlarla boluk porcuk idare ediyorum.

teomanonur

Üye
    Konu Sahibi
turbo msn güzel olabilir ancak sanırım sadece symbian'a hitap ediyor yanlışmıyım..?Ayrıca arkadaşlar şunu aktarayım tabiki yavaşlığın hafızayla ilgisi var ama bu esas olarak telefonun işlemcisiyle ilgili...Çünkü şu an hafıza kartında 30 mb tlf hafızasındada 4 mb yer var yani aslında 3 fotoğrafta olsa tlfon açarken zorlanıyor.Ayrıca telefonda fly mode var ancak bunun içinde simkartın telefondan çıkarılması gerekliyor yani simkart içindeyken telefonun şebekeyle ilgisini kesemiyoruz...Ha alırken bilmiyordum çok önemli bir ayrıntıda ön kamerası...Ön kamerası tamamen hikaye hatta süs çünkü sadece görüşme esnasında kullanılabiliyor ve bu sistem türkiyede kullanıma geçene kadar çok daha iyi modeller çıkar diye düşünüyorum...Şunuda söyleyeyim bu da çok önemli bir ayrıntı : Telefonun şarj olayı tam bir sorun çünkü artık yeni nokialarda bildiğimiz hızlı şarj cihazının yanında küçük bir de aparat veriyorlar şarj cihazını bu aparata takıyorsunuz o aparatıda tlfona takıyorsunuz.Yani anlatmak istediğim şu eğer telefonun şarjı saçma bi zamanda bitmişse ve yanınızda o aparat yoksa şarj cihazı bulsanız bile telefonu şarj edemiyorsunuz...ayrıca şarj süresi uzun bekleme yada şarjın dayanma süreside az gibi geldi bilginize.

padme

padme

Üye
bunlar 6680 icin mi
Acikcasi turbo msn nin sadece symbian icin kullanildigini bilmiyordum.ben 9500 ve 6680 de kullandigim icin sadece programin guzel oldugunu soylemek istedim.Ya aslinda su on kamera konusunda haklisin.Alirken uzak doguda coktandir kullanildigini gordugum bir seyin ehhh artik turkiyeyede gelir dusuncesindeydim.Ama malesef olmadi.Ayni dag basinda bana denilen bir lafi aklima getirdi."telefon var mi diye sordugumda bana telefon var ama hat yok "diye cevap vermislerdi.benim telefonda o misal oldu simdi :)Sarj isine gelince 6680 hic fena sayilmaz .o kadar konusmama ragmen 5-6 gunde bir sarj ediyorum.Ama tabii bluetooth acilinca is degisiyor.Hizli sarj guzelmis hakikaten onceden buna benzer seyler vardi piyasada ama telefona zarar verir korkusuyla pek kullanmadik.simdi orijinal paketten cikmasi cok guzel.

Zero

Zero

Üye
S40 serisi için En ideal tarayıcı "Opera Mini", Hatta Symbian telefondada çok tasarruflu olduğu için kulandım,
Nedeni: "Verilerin işlemden geçirilip telefona gelmesi"
Bu şekilde yaklaşık 10 kat tasarruf sağlanıyor.. Örneğin bir sitenin anasayfası 250 KB veri transferi ile açılıyorsa "Opera mini" ile bu miktar yaklaşık 25 Kb'ta düşüyor..

teomanonur

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(Zero &#064; May 10 2006, 06&#58;17 PM) [post=331884]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
S40 serisi için En ideal tarayıcı "Opera Mini", Hatta Symbian telefondada çok tasarruflu olduğu için kulandım,
Nedeni: "Verilerin işlemden geçirilip telefona gelmesi"
Bu şekilde yaklaşık 10 kat tasarruf sağlanıyor.. Örneğin bir sitenin anasayfası 250 KB veri transferi ile açılıyorsa "Opera mini" ile bu miktar yaklaşık 25 Kb&#39;ta düşüyor..
[/b][/quote]

opera mini güzeldir yalnız sis uzantılı değil mi yani symbianlar için java tabanlı çalışıp çalışmadığını bilmiyorum çalışıyorsa programı indirebileceğim link verirmisin sitedeki s 40 dosyalar bölümünde göremedim.

free

free

Üye
cepten girerek indirmiştim ben k700e onu vereyim
mini.opera.com

Shadowman07

Shadowman07

Üye
pek beğenmediğim bi cihaz..

kaan1212

Üye
teşekkürler sağol

willrock

willrock

Üye
beyler bn bi 6280 kullanıcısıyım telefonumdan çok memnunum ama symbian olmaması üzüye beni biraz ama kamerası güzel video çekim n73 ten daha İyi n73 video çözünürlüğü çok düşük 176* çeki yo ama 6280 640* çekio

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
değerlendirme için saol

JrSparrow

JrSparrow

Üye
bende 6280 var 1gb lik hafıza kartı aldım en yüksek kalitede 1500 foto çekio en düşükte 5000 tane çekio msn yükledim vede mükemmel ;)

çlkş54

Üye
harika bi telefon tavsiye ederim.. ;) aynısı bende kullanıyorum hiç bir sorunu yok

Quaresma | 7

Quaresma | 7

Üye
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt