Nokia 603 Açılmıyor. Yazılım Güncellerken 4.adımda bağlantı koptu. YARDIM !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

batuay

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 603 Açılmıyor. Yazılım Güncellerken 4.adımda bağlantı koptu. YARDIM !!!
Arkadaşlar ben 2 saat önce güncelleme yapayım dedim. Bi baktım 4.adım Bağlantı koptu. !!1!1! Telefon kapalı. Ve açılmıyor. 2 saat içinde hayatımın rekorunu kırdım. Öyle çok yazı okudum ki. Hepsini denedim. Herşeyi yaptım. Hard format at dediler, şu şu tuşa bas, ülke seçimi gelene kadar basılı tut diyolardı yaptım. Fakat küçük bir titreşimin dışında hiçbir şey olmadı.
Flash at diyolardı. yükledim programları usb ye bağladım telefon kapalı olduğu için bilgisayar telefonu tanımadı.

Sizden yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Bu arada birkaç satır daha yazayım. Servise gitmek 1. tercihim fakat yakınlarda yetkili servis maalesef yok. Diyelim ki gittim. garanti belgesi soruyorlar mı? Garanti belgesi elimde değil.

Cevap veren, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim

sLeepLe

sLeepLe

Üye
navifirm indir 1.7 plus olsun son yüklediğin yani yüklerken bağlıtının koptuğu yazılımı ordan indir phonixle telefona yüklemen lazım dead phone seçeneğini seçip telefon kapalı olsada program telefonu görür ve yazılımı yükler benimde başıma gelmişti hallettim ben

StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye
Dostum Az Sonra Link Atcam .

asigsasi

asigsasi

Üye
artık garanti belgesi sormuyorlar telefonu alınca garantisini başlattığın zaman yeterli oluyor ben 2 telefon gönderdim garantiye telefonu vermek yeterli oluyor

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ölü flash atman gerekir

StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye
Öncelikle gerekli iki programı indirip bilgisayarınıza kurun.
Bunlar (gerekli dosyaları indirmek için) Navifirm ve (flashı telefona atmak için) Phoenix'tir.(Navifirm kurulum halidir direk açın).

Güncel Linkler:
NaviFirm+ 1.7
Phoenix Service Software 2012.24.000.48366

Yeni sürüm kontrolü

Artık programlarınız hazır ve işleme geçiyoruz.

1- Öncelikle Navifirm+ 1.7 programını açıyorsunuz.
*Server: Nokia Care Suite seçili olacak.
*Products: Nokia 603 için (RM-779) Nokia 700 için (RM-670) Nokia 701 için (RM-774) seçiyorsunuz.
*Releases: 112.10.1404 (son belle feature pack1 sürümü bu) çift tıklayarak seçiyorsunuz.
*Variants: Insert Text Here kısmına Product Code (Ürün Kodunuzu) yazarak işinizikolaylaştırabilirsiniz.
Bu kısımdan
Nokia 603 için beyaz ise: russian_tr_white (059K2W4) yine alttaki 17 dosyalı seçmenizi öneririm.
Nokia 603 için siyah ise: russian_tr_black (059K2S1) adında 2 tane flash var üsttekinde 9 alttakinde 17 dosya var (Daha çok dosyalı olan flashların son sürüm yayınlanan flashlar olduğunu düşünüyorum). Files kısmından tüm dosyaları seçebilir yada kendi dilediklerinizi seçebilirsiniz (Zaten kendiliğinden seçili olan dosyalar olmassa olmaz kesinlikle gerekli olan dosyalardır). Ben dün alttaki russian_tr_black (059K2S1) 17 dosyanın tamanını seçip indirdim ve kurdum.

Dosyaları seçtikten sonra alt kısmından:
Save to: bu kısıma dosyaları kayıt edeceğiniz yeri seçiyorsunuz (Phoenix ile flashı telefona kurarken bu dosyalar C:/Program Files/Nokia/Phoenix/Products/'Telefon Tür Kodunuz(RM-779,RM-670 veya RM-774)' klasörü içinde bulunmak zorunda (dikkat edin 'Telefon Tür KoduKlasörüz' içinde 'Ürün Kodu Klasörünüz' olmasın dosyalar yani mesela RM-779 klasörü içinde 059K2S1 klasörü olmayacak direk indirdiğiniz dosyalar olacak) yoksa Phoenix ile yüklerken dosya bulunamadı gibi hatalar alırsınız). İsterseniz dilediğiniz bir yere indirin oradan gerekli dizine atıp yükleyin.

***Dosyalar indikten ve gerekli dizine attıkdan sonra artık flashı telefona yüklemek için telefonu usb ile bilgisayara bağlayın.***
***Rehberinizi ve diğer önemli bilgi ve belgelerinizi Nokia Suit ile güncellemenizi ve hafıza kartınızıda telefondan çıkartmanızı öneririm.***

BURAYA KADAR YAP SONRASINI BENİM YAZMAM GEREK

Phoenix Yazılımı Yükledikten Sonra Programı Açıcaksın.
Sonra Yukarda FİLE yazan yere Tıkla Sonra OPEN PRODUCT a Tıkla RM-779 U bul çift Tıkla
Şimdi yine yukarıdan Flashing ve oradan Firmware Update'yi seçiyorsunuz (Navifirm ile indirdiğinizdosyaları dediğim dizine attığınız için program firmware update dediğinizde direk flash dosyalarını seçmiş olarak açılacak) ve Product Code, SW Version, Vaint kısımları ayarlı değilse gerekli dosyaları seçmeniz gerekecek. Artık son olarak Refurbish butonunu tıklıyorsunuz ve kurulum başlıyor.

İşlemler basit ve kesindir. Eğer bu anlatımlar ışığında yapmakta en ufak şüphe yada tereddütünüz olursa hiç bulaşmayın sorumlu olmak istemem. Bunlar yazılımsal işlemlerdir ve herkes yapamayabilir.

İŞTE BU KADAR . NORMALDE BU KADAR YARDIM ETMEZDİM PEK ANLAMAM BU İŞLERDEN AMA 603 KULLANDIĞIN İÇİN İÇİMDEN GELDİ :D

u_cosar

u_cosar

Üye
Tek çare dead flash bunu forumda ara yaparsın çok basit

batuay

Üye
    Konu Sahibi
navifirm indir 1.7 plus olsun son yüklediğin yani yüklerken bağlıtının koptuğu yazılımı ordan indir phonixle telefona yüklemen lazım dead phone seçeneğini seçip telefon kapalı olsada program telefonu görür ve yazılımı yükler benimde başıma gelmişti hallettim ben
Dostum bi dk deniyorum şimdi.
artık garanti belgesi sormuyorlar telefonu alınca garantisini başlattığın zaman yeterli oluyor ben 2 telefon gönderdim garantiye telefonu vermek yeterli oluyor
Krdeş nası gönderdin. telefonla aradın onlar mı gelip aldı. yoksa yetkili servisin olduğu yere gittin. telefonu öyle mi verdin. Kusura bakma pek bilmiyorum.

StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye
yukarda yazdiklarimi yaparak telefonu kurtarabilirsin :d

asigsasi

asigsasi

Üye
telefonu aldığım bayiye götürdüm verdim onlar gönderdi 10 gün içinde telefon geldi

batuay

Üye
    Konu Sahibi
yukarda yazdiklarimi yaparak telefonu kurtarabilirsin :d
Eyv. kardeşim. Bu yazıyı okumuştum ama bilgisayarın açık olmayan bi telefonu algılamayacağını düşünerek sonunu getirmedim. Şimdi yapcam.

StaLKeR-190E

StaLKeR-190E

Üye
Normal Anlatımda Telefon açıkken Anlatım yapılmış Ben biraz değiştirdim

batuay

Üye
    Konu Sahibi

Krdeş BU kısımda Sıkıntı yaşıyorum. Dosyaları gerekli dizine kurdum Fakat yinede otomatik doldurmuyor. Kendim yapmak için 3 nokta ya tıklayınca da bi hata çıkıyor ardından boş bi pencere açılıyor. yardımlarını bekliyorum...

- - - Eklendi - - -

Kardeş Tamam Flashı başlattım Şu çıktı. Hiç bişey anlamadm. [/URL][/IMG]

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
usb yi telden sök bataryayı çıkar usb'yı tekrar takıp ardından bataryayı takar takmaz power güç tuşuna basıp pc ekranındakı ok tıkla

batuay

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Hepinize Tek Tek Teşekkür Ederim. Gerçekten çok sağolun. Allah razı olsun. Sizin için yapacağım bişey varsa lütfen söyleyin.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
hallettin sonunda yani sevindik.ne isteği paylaşım yaptık sadece :D

batuay

Üye
    Konu Sahibi
Yalnız bi sorun daha var. Telefonda türkçe dili yok. Onu nasıl yapacağım.

sLeepLe

sLeepLe

Üye
pcye tak nokia suitten yazılımı tekrar yükle de :D ya da naviden türkçe sürümü indir aynı şekilde telefonu flaşla :)

batuay

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımı Tekrar Yükle Dedim Fakat Hala İngilizce. Naviden nası türkçe dosyaları buluyoruz.

sLeepLe

sLeepLe

Üye
Orda aşağılara indikçe turkey yazması lazım ayrıca yazılımı tekrar yükle diyince nasıl ingilizce oluyo nokia suit ülkene göre indirmiyo mu :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt