Nokia 5800XM yeni yazılım v40.0.005 ile ilgili ilk izlenimler

Sponsorlu Bağlantılar

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Ö.Değil ßildiklerimi Paylastım Sadece Yardımcı Olabildiksem Ne Mutlu :)

karkarkara

Üye
v40 çok başarılı olmuş nokia'dan bunun üstüne de bir versiyon daha bekliyorum en azından şu menüdeki hassasiyet olayını düzeltsinler bana yeter.O da çok fazla göze batmıyor açıkçası v31den başarılı olduğu kesin.Ks güzel olmuş her ne kadar her yerde işe yaramasa da başarılı ve hoş özellikle müzik listeleri rehber ve fotoğraflar arasında gezinmek için uygun.telefonu yeni alanlara (benim gibi) bir süre v31 kullanıp sonra v40 a geçmelerini tavsiye ediyorum farkı görün :)

--------------- Ekleme ---------------

Şunu da ekleyeyim v41 vs çıkarca şu kamera olayına bir el atmalılar, 3.2 diyoruz ama ne 3.2 si d600'üm var anca onun kadar belkide daha az performans veriyor kamera.en az bir 6 ay bekletirler çıkacaksa eğer ancak. Güzel başarılı olmuş devamını bekliyoruz nokia'dan.Bu arada sorunlar için nokia'ya mail atacak bir abimiz vardı adını hatırlayamadım kusuruma bakmasın sorunları ingilizce olarak atacak olursan kopyalarmısın buraya ingilizce bilmeyen arkadaşlar da kopyalayıp atsınlar ben attım mailimi gene olarak eksilerden bahsettim ama kutladım da kS için özellikle.

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
evet bir sonraki sürümde bencede artık kamerayı düzeltmeleri gerekir. Ks her yere gelse bide kendi tarayıcısına flas player 9 eklense tadından yenmez 5800

aliçoooo

aliçoooo

Üye
evet bir sonraki sürümde bencede artık kamerayı düzeltmeleri gerekir. Ks her yere gelse bide kendi tarayıcısına flas player 9 eklense tadından yenmez 5800

EvD Mümin Abi Haklısın..Kendi Tarayıcısına flash pkayer 9 u eklemeleri gereq..Kamerayada kesinlikle el atılması gerekiyor..Telefonun Ev Ekranınıda 5530 tarzı + N97 deki gibi widgetli yapsalar cok süper olur..ev ekranı ayarlarından isterseq 5530 daki gibi ev ekranı secimi isterseqde n97 ev ekranı tarzı birsey olması ii olur Bnce..

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
evet evet N97 ev ekranıda gelmeli ama bunları yapıncada millet neden n97 alsın demi :D

Arkadaşlar Nokia'ya gerekli maili şu şekilde yolladım umarım dönerler bana, cevap gelirse de ne şekilde bir cevap verdiklerini yazarım buraya

Öncelikle 5800 için yapmış olduğunuz v40.0.005.C03.01 güncelleştirmesi ve bu güncelleştirme ile birlikte gelen kinetic scrolling, 5530 ev ekranı ve diğer ek özellikler için şahsım adına çok teşekkür ederim. Bununla birlikte ben ve birkaç 5800 kullanıcısı arkadaşımın karşılaşmış olduğu sorunları dile getirmek ve de bir sonraki güncelleme için nacizane birkaç öneri sunmak isterim. v40'a güncellediğim telefonuma hard format atmama rağmen radyo dinlerken donma sorunu ile karşı karşıyayım. Ayrıca radyo dinlerken rds bilgileride gözükmüyor. Bunun yanında daha önceden tanımlı wireless ağlarınında sık sık tanınmaması ve tekrardan şifre istemesi çok can sıkıcı bir durum oluşturmaktadır. Ayrıca bazı arkadaşlarımda ajandada bir olayı değiştirmek isterken telefonun kendilerini ana menüye attığını söylüyorlar. Telefonun kendi kendine reset attığıda oluyormuş. Bunları özellikle söylüyorum çünkü bunların hepsi yeni güncelleme yapıldıktan sonra hard format atılmasına rağmen karşılaşılan sorunlardır. Ayrıca yeni bir yazılım güncelleştirmesi yapılacaksa içinde
1-Tüm menülerde Kinetic Scrolling özelliğinin olması
2-Ev ekranının N97 gibi olması
3-Web tarayıcısında Flash player 9 eklentisinin olması ve böylece internetten rahatlıkla video izlenebilmesi
ve son olarak kamera ayarının düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. 3.2mp olan kamerayla otofokus olmasına rağmen nedense bir türlü net çekim yapılamıyor heleki gece çekimleri çok kötü ve kullanıcı tanımlı ayarlar bir türlü çekim modunda sürekli hale getirilemiyor, kamerayı açtığımızda her seferinde seçenekler menüsünden kullanıcı tanımlı ayarları seçmek gerekiyor bunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum çünkü benzer özelliklerdeki n73'ün kamerasıyla karşılaştırdığımda n73 çok daha net fotoğraflar çekiyor.

aliçoooo

aliçoooo

Üye
evet evet N97 ev ekranıda gelmeli ama bunları yapıncada millet neden n97 alsın demi :D

Arkadaşlar Nokia'ya gerekli maili şu şekilde yolladım umarım dönerler bana, cevap gelirse de ne şekilde bir cevap verdiklerini yazarım buraya

Öncelikle 5800 için yapmış olduğunuz v40.0.005.C03.01 güncelleştirmesi ve bu güncelleştirme ile birlikte gelen kinetic scrolling, 5530 ev ekranı ve diğer ek özellikler için şahsım adına çok teşekkür ederim. Bununla birlikte ben ve birkaç 5800 kullanıcısı arkadaşımın karşılaşmış olduğu sorunları dile getirmek ve de bir sonraki güncelleme için nacizane birkaç öneri sunmak isterim. v40'a güncellediğim telefonuma hard format atmama rağmen radyo dinlerken donma sorunu ile karşı karşıyayım. Ayrıca radyo dinlerken rds bilgileride gözükmüyor. Bunun yanında daha önceden tanımlı wireless ağlarınında sık sık tanınmaması ve tekrardan şifre istemesi çok can sıkıcı bir durum oluşturmaktadır. Ayrıca bazı arkadaşlarımda ajandada bir olayı değiştirmek isterken telefonun kendilerini ana menüye attığını söylüyorlar. Telefonun kendi kendine reset attığıda oluyormuş. Bunları özellikle söylüyorum çünkü bunların hepsi yeni güncelleme yapıldıktan sonra hard format atılmasına rağmen karşılaşılan sorunlardır. Ayrıca yeni bir yazılım güncelleştirmesi yapılacaksa içinde
1-Tüm menülerde Kinetic Scrolling özelliğinin olması
2-Ev ekranının N97 gibi olması
3-Web tarayıcısında Flash player 9 eklentisinin olması ve böylece internetten rahatlıkla video izlenebilmesi
ve son olarak kamera ayarının düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. 3.2mp olan kamerayla otofokus olmasına rağmen nedense bir türlü net çekim yapılamıyor heleki gece çekimleri çok kötü ve kullanıcı tanımlı ayarlar bir türlü çekim modunda sürekli hale getirilemiyor, kamerayı açtığımızda her seferinde seçenekler menüsünden kullanıcı tanımlı ayarları seçmek gerekiyor bunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum çünkü benzer özelliklerdeki n73'ün kamerasıyla karşılaştırdığımda n73 çok daha net fotoğraflar çekiyor.

İşde Nokia bu kafayla giderse apple Nokia'yı ezer..N97 de var die ndn 5800 olmasınki..bunu yaparsalar 5800 satısları daha coq artar..N97 almak isteyen bu özellik içinde 5800 dönmez zaten..alacak oln onu kafaya koymustur onu alır..

Abi Mail'de cok süper olmus ellerine saqlık :) İnş.Olumlu ßir cevap verirler

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
inş baKalık maillerimi kontrol ettim henüz bi cvp gelmedi gelince yazıcam buraya

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
bugün nokia dan aradılar böyle böyle bir mail atmıssınız doğru mudur diye evet dedim doğrudur memnuniyetimde şikayetimde önerilerimde aynen mailde yazdıgı gibidir dedim tam dediler teknik ekibimize bu görüşlerinizi ileticez dediler arkadaşlar sizde nokia ya benim yazdıgıma benzer bir mail atarsanız yani ne kadar çok kişi atarsak o kadar etkili oluruz.

Mert_Gül

Mert_Gül

Üye
Evet Bi Sürüm Daha Bekliyoruz Bu v40 Benım Tus Kılıtımı Bozdu Kapattıgımda Tuslar Kıtlenıyo Ekran Açık Kalıyo Tekrar Acıp Kapattıgımda Kapanıyo Kılıt Merak Etmeyın Hard Format Attım duzelmedı :D

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Evet Bi Sürüm Daha Bekliyoruz Bu v40 Benım Tus Kılıtımı Bozdu Kapattıgımda Tuslar Kıtlenıyo Ekran Açık Kalıyo Tekrar Acıp Kapattıgımda Kapanıyo Kılıt Merak Etmeyın Hard Format Attım duzelmedı :D
Arkadasım ilk önce hafıza kartını biçimle..sonra telefona tekrar v40 sürümünü yükle..sonra hard format at sorunun düzelecektr:oke:

bugün nokia dan aradılar böyle böyle bir mail atmıssınız doğru mudur diye evet dedim doğrudur memnuniyetimde şikayetimde önerilerimde aynen mailde yazdıgı gibidir dedim tam dediler teknik ekibimize bu görüşlerinizi ileticez dediler arkadaşlar sizde nokia ya benim yazdıgıma benzer bir mail atarsanız yani ne kadar çok kişi atarsak o kadar etkili oluruz.

Hımm..Dikkate aldıkları seni aradıklarından belli..o zmn bzmde mail atmamız gerekir ki bu konu iyice dikkate alınsın vede bu özellikler gelsin :) De mümün abi nokia' ya nasıl mail atıcaz sorması ayıptır:DMail adresini fln bn bilmiorum:ehe

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi

arkadaşlar bu adresten benim yazdıgımın aynısını yada bi benzeri mail yazabilirsiniz yalnız gönderirken bazen hata veriyor gönderildiğinden emin olun, nokianın sitede bir hata var sanırım yada bende böyle oldu bilmiyorum ama yazdığınız maili yolladıgınızdan emin olursanız daha iyi olur ayrıca ne kadar çok kişi yollarsak yeni versiyon için o kadar etkili oluruz, tüm 5800 kullanıcılarını bu konuda ilgiye davet ediyorum

karakafa81

karakafa81

Üye
Valla süper bir Firmware NOKIA 5800 üm sanki baska bir tel oldu :D ama menüde kinectic scrolling olmamasi biraz rahatsiz edici ama o problemide vmenü 1.51 ile astik ama bir yeni Firmware güncellemesi bekliyoruz nokia dan

aliçoooo

aliçoooo

Üye
saqol Mümün abicim..en yakın zamanda Güzel ßir mail hazırlayıp göndericeğim :oke:

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
Valla süper bir Firmware NOKIA 5800 üm sanki baska bir tel oldu :D ama menüde kinectic scrolling olmamasi biraz rahatsiz edici ama o problemide vmenü 1.51 ile astik ama bir yeni Firmware güncellemesi bekliyoruz nokia dan

işte bunun içinde mail yollamaya davet ediyoruz tüm 5800 kullanıcılarını

alemci216

Üye
hacı ben v40.0.0.5e yükselttim ama ev ekranı tam 5530 gibi olmadı neden böyle oldu
nemesisteki kodklardan en altta olanını turkey navi ed.çi kullandım bi el atarsan sevinirim

laveled

laveled

Üye
bugün nokia clubde versyonu yüklettm 15 dkde forumda yardmcı olan herkese teşekkürler

efeoglu_yusuf

Üye
Bu Günkü Yaşadığım Hatadan Sonra Nefret Ediyorum. Çünkü:
Kilit Kodu 0297 İken Kod Değişti. Ama Ne 0297 Yi Kabul Ediyo, Nede 12345 i. Telefonu Kazara Kapattım. Şimdi Açamıyorum. Format Atamıyorum Yedeğim Yok. Delirmek Üzereyim. Son 6 Saattir Buna Uğraşıyorum.

ATİLİM79

Üye
tel calınca ekrana cıkan yesıl cevapla ve mavı kılıt ac da hıc calısmadı hard format attım yıne olmadı

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Öncelikle 5800 için yapmış olduğunuz v40.0.005.C03.01 güncelleştirmesi ve bu güncelleştirme ile birlikte gelen kinetic scrolling, 5530 ev ekranı ve diğer ek özellikler için şahsım adına çok teşekkür ederim. Bununla birlikte ben ve birkaç 5800 kullanıcısı arkadaşımın karşılaşmış olduğu sorunları dile getirmek ve de bir sonraki güncelleme için nacizane birkaç öneri sunmak isterim.
1-N97 ev ekranı tercihi olması aynı zmnda 5530 ev ekranınında olması
2-Kendi tarayıcısında flash player 9'un olması ayrıca nette gezerken durup dururken atıyor.bu bazen değil her zmn oluor.Bu sorununda çözülmesni istiyoruz(hard Format atmama rağmn)
3-Her Yerde Kinetic scrolling özelliği olması
4-Multi TOuch ekran olması (bu yazılımsal sanırım çnki Google Nexux mühendisleri yeni bir güncelleme ile multi touch ekran sunacaklarmıs..Dev Nokia'dan bu özelliği bizden esirgeyeceğini sanmıyorum..
5-Kamera ayarlarının cok cok iyileştirilmesini istiyoruz..Kamerası 5800'a yakısır bir kamera değil malesef..Bazı 2 mp kameralı telefonların yanında nerdeyse aynı cekiyor..3.2mpli telefonların yanındaysa direk eziliyor buda bizi cok üzüyor..sizden isteğimiz 5mp gibi bir çözünürlük istiyoruz..
6-Telefonun hızınıda artırmanızı istiyoruz..Bir HD oyunu oynarken cok kasıyor ve oynanmıyor..ßir samsung telefonunda kasmıyor ama bu telefonda kasması bizi malesef cok üzüyor..O yüzden hızındada yüksek bir artış bekliyoruz..
7-N-gage desteğide olsa iyi olur..
ayrıca Müzik Player'de baska yerlerde gezerken sesini azaltıp coğalttığımızda cok gec algılıor.Bazen müzik playerde olmama rağmen sesini azaltıp çoğalttığımda algılamıyor cok gec algılıyor buda bazı ortamlarda sorun yaratıyor.Bu sorununda çözülmesini istiyoruz
Yeni ßir güncelleme ile bu özelliklerin olması Tüm nokia 5800 kullanıcılarını cok sevindirecektir vede 5800'ın satısları büyük oranda artacaktır..ßu özelliklerin olmasını Önemle arz ediyorum.

ßnde böyle bir mail attım..Cevabı gelince buraya yazarım:)

Üst Alt