Nokia 5800XM yeni yazılım v40.0.005 ile ilgili ilk izlenimler

Sponsorlu Bağlantılar

mito1172

mito1172

Üye
bende bişey ekleyeyim dedim alarma ilk kez baktım telefonu 1 buçuk ay oldu alalı ilk görünümünüde bilmiyorum yorumlara bakıp merak edip kurdum ama çalarken ekranda öyle denildiği gibi kaydırma tuşları çıkmadı sadece altta sağ ve solda 2 seçenek çıktı durdur ve ertele. ilginç bir durum bu ya güncelleme herkese farklımı yüklendi ne biçim iş bu anlamadım.:ah not: tuş kitliyken aranınca çıkan kaydırma tuşları kilit aç cevapla yeni ekran çıkıyor bu normal yani.:evet:

ilk açılışta o bendede oluyor arkadaşım sanırım yeni güncellemedeki eklenen yeni özellikler yavaşlattı işlemciyi

arkadaslar 5800 dakı ıslemcı olayını bılıyorsunuzdur.hanı hızı 192-196 mhz de gosterıyor programlar.bu nedendır bılen varmı 1 sayfa yazı okudum bu sorunla ılgılı bıse dememıssınız :nono: v40 da batarya kullanımında artıs oluyormus bunlar ıslemcı hızını dusurdu ozman ben oyle dusunuyorum.Telefonun ev ekranına donerken sıyahlık oluyor kare kare bu yoktu dırekt dönuyordu hızlı hızlı noluyor yavvv :aha: bana bıse dıyın bunun ıslemcı hızını arttıralım yavas yavv

--------------- Ekleme ---------------

zuahaha ben hard format atmadım acaba ondan mı bu yavaslık xDDDD tamam kınamayın hemen

mito1172

mito1172

Üye
ya bu güncellemmede gariplik var sonradan acayıplikler gösteriyor telefon örnek vereyiim bugün tel kilidini kitleyip dışarıya çıkmıştım arayan olmuş duymadım çünkü çalmadı eve geldim annem aradım niiye açmadın dedi çalmadıki dedim ve şüphelenip benim teli yine çaldırdım annemin telden ve çantamdan çıkarmadan arama sesi olduğu halde benim telden ses yok yine arama yaptım bu defa hiç duymadığım bir biip sesi duydum telden merak edip baktım ekrana aranma görüntüsü var kaydırma tuşları kilit aç cvpla var amma ses yok kiliti açıyorum cvplaya basıyorum tık yok hala annem arıyor diyo neyse sonlandırdım benim teli aramayı diğer telden ve gariplik burdada başladı benim tel çalmaya başladı arayan annemin teliydi yani az önce denemek için çaldırdığım ve ses çıkmayınca sonlandırdığım tel arıyordu ama ben görüyordum ki annemin teli sonlandıran bendim yani arayan o tel olamaz zaten imkansız çünkü aramayı sonlaandırdım:ah dedim heralde içine şeytan girdi:ehe red edi tıklıyorum yok sesi kesip hala annen arıyor diyor cvpla diyorum oda yok zaten cvplasa arayanda yok çünkü arayan tel sonlandırıldı. Evet deli oldum kapadım teli sonra düzeldi...garip ama gerçek bu olan hani tokadı yersin ve 1 saat sonra bağırırsın noluyo diye buda öyle bişeydi arayan teli kapadım benim tel hala kapanan tel arıyor diyor:ah gülermisin ağlarmısın.:evet: bence bu nokia bu yazılımı denemeden piyasaya sürdü bakalım nolacak dedi yazık ya

romachenko

Üye
Konuyla alakası yok ama işi bilenleri burada görünce dayanamadım kusura bakmayın ne olur. Arkadaşlar bu ovideki ücretsiz uygulamaları telefona mesaj olarak almadan direk pc üzerinden almanın yolu var mıdır? Yani önce pc ye download yapıp sonra pc üzerinden telefona yüklemekten bahsediyorum. Zira ovi sitesinde bir uygulama almak istediğinizde telefona gönder seçeneği geliyor. Ve ben evde wireless kullanmadığım için telefona mesaj olarak gelen linki açmak istemiyorum.

cgedikk

cgedikk

Üye
arkadaşım bende o servisi kullandım.. pc ye downlaod olayı yok bildiğim ve de görüldüğü üzere..ben wireless üzerinden bağlanıp üye girişi yapıp telefona istediğim uygulamayı download ettim.. fakat aynı şekilde pc üzerinden ovi mağazaya bağlanıp üye girişi yaptığım halde download bölümü maalesef yok..

mito1172

mito1172

Üye
evinde kablosuz modem varsa telefonunla bağlanıp indir teleefonla girersen downlload var başka yolu yok ovide pc dende sadece tele msjla var

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
ovi mağaza ile telefondan rahatça iniyor arkadaşlar wireless bağlantı yada şebeke üzerinden bağlanılabiliyor

cgedikk

cgedikk

Üye
ovi mağaza ile telefondan rahatça iniyor arkadaşlar wireless bağlantı yada şebeke üzerinden bağlanılabiliyor

kesinlikle münin kardeşimin dediği gibi rahatça indirilebilir..telefondan wireless bağlantı ile daha iyi olur kontor açısından..:oke:

mito1172

mito1172

Üye
kesinlikle münin kardeşimin dediği gibi rahatça indirilebilir..telefondan wireless bağlantı ile daha iyi olur kontor açısından..:oke:
sadece mumin kardeş demedi ben önceden dedim kardeş:evet:

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
sende saol kardeş :) bişey demedik :)

cgedikk

cgedikk

Üye
sadece mumin kardeş demedi ben önceden dedim kardeş:evet:

tamam kardeşim :).. fark etmez konuya hakim olan herkes yardımcı olması gerekiyor onun ıcın guzel ve sevıyelı bır ortam olması gerek. herkese teşekkürler.. güzel bilgiler paylaşıldığı için..:bigstar:

sende saol kardeş :) bişey demedik :)

merhaba mümin.. sana bir konu hakkında soru sormak istiyorum..
telefonuma dün v40 yuklettim.. çok güzel gercekten kullanıyorumda.. yalnız hard format gereklı yazıyorsunuz cok okudum... kesin ! gerekli midir? yanı ben nokia shop da sordum gerek olmadığını ve bırsey yapmama gerek yok dedıler.. sana da sormak ıstedım.. hard formatın ne gıbı faydaları var.. teşekkür ederim..

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
Hackleye Bilen Varmı Peki?

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
tamam kardeşim :).. fark etmez konuya hakim olan herkes yardımcı olması gerekiyor onun ıcın guzel ve sevıyelı bır ortam olması gerek. herkese teşekkürler.. güzel bilgiler paylaşıldığı için..:bigstar:

merhaba mümin.. sana bir konu hakkında soru sormak istiyorum..
telefonuma dün v40 yuklettim.. çok güzel gercekten kullanıyorumda.. yalnız hard format gereklı yazıyorsunuz cok okudum... kesin ! gerekli midir? yanı ben nokia shop da sordum gerek olmadığını ve bırsey yapmama gerek yok dedıler.. sana da sormak ıstedım.. hard formatın ne gıbı faydaları var.. teşekkür ederim..

hard format olmadanda yeni yazılımın bütün özellikleri pekala kullanılabiliyor ama ben hackli sistemimin üzerine v40 kurdum başta hardformat atmadım msnde sorunlar oluştu telefonda sık sık donmalar olmaya başladı anlaşılan dedim ki stabil olmuyor sistem hard format çaktım şimdi mis gibi kullanıyorum haa sistem hackli olmuyor tabikide ama çoğu programı pekala sertifikalayıp kurabiliyosun sonuçta hem ara ara hard format atmak iyidir yoksa sürekli program kur kaldır c: çok doluyor :)

6630bilal

Üye
arkadaşlar ben red kodu ile değilde navi kodu ile güncellemeye başladım sıkıntı olursa size yazacağım red kodu ile güncelleme yapmadı doğrusunu söylemek gerekirse. bakalım ne olacak hayırlısı.

arkadaşlar güncelleme tamamlandı sonuç red kodu ile güncellemediğim için kırmızı temam uçtu gitti siyah tema geldi malesef şimdi bir hard format atayım herşeyi de baştan kurayım bakalım ne olacak.

evet hard formatta atıldı şuan herhangi bir sorun gözükmüyor dediğim gibi red olanların kodlarında sıkıntı var naviyi deneyin ama yinede sorumluluk sizin

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
evet bazı kodlara hala gelmemiş yeni firmvare güncellemesi diğer kodlarla güncelleye bilirsiniz ama servislik bir durum oldugunda tekrar orjinal kodla güncellemek gerekiyor bu yüzden orjinal kodu sakın bi kenara not almayı unutmayın arkadaşlar yoksa telefon garanti dışı kalacaktır.

mito1172

mito1172

Üye
gerçi orjinnal kodu geri girdim ama şunu belirteyim kodun garantiyle alakası yok çünkü servisde kodu değiştirip güncelliyor bilginize :) not almayada gerek yok zaten orjinal kod pilin alltında yazılı.

cgedikk

cgedikk

Üye
gerçi orjinnal kodu geri girdim ama şunu belirteyim kodun garantiyle alakası yok çünkü servisde kodu değiştirip güncelliyor bilginize :) not almayada gerek yok zaten orjinal kod pilin alltında yazılı.

arkdaşım nokianın kodu değiştirdiğini neye göre söylüyorsun?

Progressivity

Progressivity

Üye
    Konu Sahibi
mito1172 arkadaşım normalde telefonun başka bir kod ile güncellenmesi garanti dışı kalmasına sebeptir, bunu her yerde uygulamayabilirler ama garanti dışı kalıyor eğer orjinal koddan farklı oldugunu anlarlarsa telefonu garanti kapsamına almayabilirler haaa bunu bazı serrvisler uygular bazıları insaflı davranır orasını bilemem normalini söylüyoruz biz ayrıca orjinal kodu not alın demekten kastım senin söylediğinle aynı kapıya çıkıyor gereksiz gereksiz msj yazma lütfen hepimiz burda yardım için varız emeğe saygılı olun biraz

Üst Alt