nokia 5800 xpressmusic lütfen bakınn:S

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdemkm

Üye
    Konu Sahibi
nokia 5800 xpressmusic lütfen bakınn:S
ben nokia 5230 almıstım onu sattım hosuma gitmedi şimdi nokia 5800 xpressmusic almayı düşünüyorum internette biraz arastırdım nokia 5800 için sürekli bozulan bi telefon diyorlar biraz daha arastırdım 1. seri ler bozukmus 2. serilerde pek sorun olmuyomus ya bu 1. seri 2. seri neye bağlı neyle alakalı telefonu alırken nasıl anlayacam 1. seri 2. seri oldugunu her neyse nokia 5800 xm hakınnda kotu yorumlar gorunse samsung s5620 monte yi arastırdım biraz güzele benziyodu ama renk kaitesi cokk düşük montede 256k iken 5800 da 16 milyon bide işletim sistemi standartmı ne öyle bişeymiş samsungda,nokia da ise smbiyan oldugunu biliyorum ve smbiyan a uygun güzel programlar oldugunu biliyorum zaten sırf smbiyandan sebep 5800 xm den vazgeçemiyom ama bozuk diyorlar onun için ne yapacam bilmiyom 500 tl param var yardımcı olurmusunuz ne alayım ne yapayım:S

fnldstntn

Üye
arkadasim bu biraz sans meselesi mesala ben bir yildir kullaniyorum hic problem cikmadi ama bazilari problemli cikiyor...

Davulbaz

Davulbaz

Üye
2 ay sonr bir sene olacak.3 kere keyfi format attım.başka birşey yok.bu tamamen telefonu senin nasılkullanacağına kalmış.birazda şans işi açıkçası

erdemkm

Üye
    Konu Sahibi
birz daha açarmasın ben tam anlayamadım bu telefonlarda bide donma falan mı oluyor:S:S
c6 fw si ne oluyor?:S

vben

Üye
Öncelikle merhaba arkadaşım, bundan 1-2 ay önce bende senin yaşadığını yaşadım 5800 xm ve monte arasında gidip geldim. Etrafım da çok araştırdım yani iki telefon hakkındada yeteri kadar bilgiye sahibim.

5800 xm de s5620 de gerçekten iyi telefonlar.. Ben sana ikisi hakkındada bilgi vereyim karar sana kalmış..

5800 xm :

Merak etme şimdi üretilen telefonların hepsi 2. parti 1. partide yaşanan sorunların çoğu yazılım güncellemeleriyle düzeltildi.. 5800 da işletim sistemi var güzel programlar olduğunu biliyorum demişsin sana şöyle söyliyim 5800 alan tanıdıklarımın hiçbiri telefona bir program dahi yüklemiyorlar sebebi ise program yüklendiği zaman telefonun aşırı kasması mesela menüyü açıyorsun mesajlar a tıklıyorsun 2-3-4 saniye bekleyebilirsin tabi bu nekadar program atarsan artabilir.. 5800 ın renk derinliği ve çözünürlüğü gerçekten çok iyi ama film vs. izlemiyeceksen gereksiz diyorum.. Renk derinliği şarjdan çok yiyor zaten çoğu üretici firmada bu yüzden renk derinliğini minimumda tutmaya çalışıyor.. Ve 5800 ların neredeyse yarısında kasa açıklığı denilen üretim hatası oluyor görsellerden bakarsan anlayabilirsin.. Ben nokia yı severim gerçekten kaliteli bir marka ama dokunmatik sınıfında yeni sayılır bu sektöre geç giriş yaptı malesef.. 5800 ilk çıktığı zaman fiyatı 1000 tl civarındaydı çıkan problemler yüzünden fiyatı 470 tl lere düştü buda gözardı edilecek bi rakam değil.. Ben nokianın dokunmatik telefonlarda hala yeterli düzeye geldiğini düşünmüyorum malesef biraz daha beklemekte fayda var..

s5620 : Gelelim samsung a renk derinliğinden ve işletim sisteminin olmamasından yakınmışsın.. Telefon java temelli malesef, işletim sisteminin olmasını bende isterdim.. s5620 5800 a göre neredeyse sorunsuz kalıyor her iki telefondada benzer bir sorun var ondanda yazımın sonunda bahsedeceğim. Telefonun java tabanlı olmasının + sı tatmin edici bir hıza sahip olması ve takılmaların yaşanmaması.. renk derinliği ve çözünürlüğü 5800 a göre bir hayli düşük sanırım üreticiler bunu şarjdan tasarruf için düşünmüşler veya gereksiz bulmuşlar..

Nokia symbian işletim sistemli telefonları (n serisi, 5800, x serisi ) kullanan arkadaşlarımın yakındığı ortak sorun program atınca telefonun takılma yaşaması ve kasması, bu yüzden telefona hiç bir program yüklemiyorlar nokia işletim sistemi konusunda ve dokunmatik ekran alanında gerçekten geride.. Umarım kendini toparlar ve bir an önce daha iyi bir telefon çıkarır..

Not: Samsung ve nokiada gördüğüm ve duyduğum ortak sorun telefonun nemlendiği zaman ( ter, buharlı ortam, yağmur damlaları, su damlası vs.. ) dokunmatik ekranın algılayıcılarının hasar gördüğü. Telefonda 2 ye basınca 5 e basıyo, 8 e basınca 0 a basıyor.. şahsen gördüm.

Benim sana asıl diyeceğim şu dokunmatikte ne nokia nede samsung a su anlık el atma en azından yeni serileri bekle telefoncu arkadaşlar ve kullanıcı arkadaşlarım var alanlardan hiçbiri memnun değil.. Memnunum diyenler çıkıyor arada forum sitelerinde onlar ya telefonu sadece arama ve mesaj için kullanan lar yani fazla bi özelliğini kullanmayanlar yada bu sorunlar her telefonda olabilir önemli değil diye düşünenlerdir..

Ben ikisi arasında kaldım ve en sonunda duyduğum sorunlardan bıktım kendimi riske atıp sorun çıkıcakmı acaba diye düşünmektense bir blackberry aldım..Ben sana git blackberry al demiyorum ama dokunmak istiyorsan taksitle bir iphone yada htc alabilirsin.. nokia ve samsung gerçekten bu konuda çok geride !

Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Eğer başka sorularınız varsa sorabilirsiniz bu konu veya baska bir konu hakkında

ossan001

Üye
ama tlfnu aldıgında hackle çnkü aldıgın gibi kullanırsan donma kasma yapıo bazen hackledgnde böle bi problem göremezsin bn 2.yi aldım çnkü çok gsl bi tlfn :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...