nokia 5800 açılmıyor. rica ederim yardım edin. şimdiden teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
nokia 5800 açılmıyor. rica ederim yardım edin. şimdiden teşekkürler
merhaba.
forumu uzun süredir takip ediyorum.verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler ve yardımlar için şimdiden teşekkür ederim. efendim sorunuma gelelim. 31.12.2009 tarıhınde bır arkdasımdan nokia 5800 aldım. telefon TEKNOSA mağazasından alınmış ve 22.10.2009 tarihli faturası elımde. arkadasım cıhazın kendılıgınden kapandıgını ve bır daha acılmadıgını kendınsınınde zamanı olmadıgından ılgılenemedıgını soyledı. arkadasın ayrıca iphone sı var. ben anlastıgımız ederi ödeyıp. cıhazı aldım. aynı gun ıcınde zonguldak nokia kom teknık servısıne gonderdım. bugun aradıgımda servıs bana cıhazın daha once acılmıs olup sıvı temasına maruz kaldıgını soyledı. emımısınız dedım evet dedıler.
arkadasımı aradım o yemın ettı sıvı temasına maruz kalmayıp acılmadıgı uzerıne. yetkılı servıse o zaman ben bedelıyle yaptırayım nokia 5800 ı dedım. bızım yapacagımız bır sey yok dedıler.

öncelıklı cıhazımın sıvı teması oldugu ve daha once acıldıgını varsayalım. bu urunu yaptıracagım bır yer varmıdır. sorun neden kaynaklanmıstır? yanı kısacası bu cıhazımı kurtarabılırmıyız? ıcımızde bana akıl verecek yon gosterecek emektar arkadaslarıma sımdıden tesekkur ederım.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya bence teknik servis yalan söylemez..arkadaşında yalan söylemeyebilir ama çocuk falan üzerine su dökmüş olabilir..teknik servisten daha iyi yapacak yer yok..garanti harici olur büyük ihtimal..

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
ya hocam kıme guvenecegımı sasırdım acıkcası. arkadasımın yalan soyledıgını farzedıyorum cıhazın tamır olma olasılıgı nedır? kurtarabılırmıyım cıhazı? gercı urunu gormeden solemek yanlıs olur ama. burda ben su bedelle yapabılırım dıyen arkadaslar varmıdır. önerılerınız beklıyorum

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya hocam kıme guvenecegımı sasırdım acıkcası. arkadasımın yalan soyledıgını farzedıyorum cıhazın tamır olma olasılıgı nedır? kurtarabılırmıyım cıhazı? gercı urunu gormeden solemek yanlıs olur ama. burda ben su bedelle yapabılırım dıyen arkadaslar varmıdır. önerılerınız beklıyorum
faturası ve garantisi var..korkma..yaparlar ama dua et pahalıya patlamasın..çünkü sıvı teması büyük problem çıkarıyor..

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
bana servıstekı ustanın soyledıgı ben actım kapattım dedı . gerı gonderecem urunu dedı. bende sanırım dısarıda yaptırıcam bu sartlar altında. ama sorun ıyı bır usta bulmakta . cıhazının mundar edılmesı soz konusu . su ana kadar hıc bır telefonumda sorun yasamadım. kuzenımde telefoncu ama o sadece satısla ılgılenıyor. kafam karısık anlıyacagınız. cıhazı ıkıncı defa servıse gonderemem kabul etmezler sanırım dısarda bır ustaya verıcem. artık onun ınsafına kaldık

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
valla güzel teknik servisler var..Kayseri'de olsan tavsiye edeceğim yer vardı ama Zonguldak olunca bilemiyorum..evt ustanın insafına kalıyorsun bu şekilde bence yetkili servise gönder..

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
urunde kayserı teknosadan alındı:) keske kayserıde yasasaymısım ya. kayserı park teknosa magazasından

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
hadi ya..şans işte..geçmiş olsun kardeş..arkadaşlık seviyeniz nasıl bilmiyorum ama geri iade etme durumun var mı arkadaşa..

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
ya en son care ıade edıcem. cok da hevesle aldıgım bır cıhazdı. nasıp deılmıs dıycem kendısını cunku olayın stresı bıle yettı bana 3 gunde. valla verdıgım parayıda ıstemıyorum napayım. ama son bır kez sansımı denemek ıstıyorum
50-100 tl ye kullanılabılır bır duruma getırebılırsem kalabılırde. laf aramızda fazla para vermemıstım arkadasa

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
iyi de o da ne olduğunu bildiği için sana vermiş..yoksa düşük paraya vermez kimse..

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Teknik servis ilgilenmemek için sallıyor da olabilir o camiada neler dönüyor yaşayanlardan duyuyoruz. Telefonu servise göndermekte sınır yoktur garanti dışına çıkmamış olsun yeterli. Cepkask da yapılmış olsa ıslanmayı onlar kabul ediyor ama normal garanti şartlarında ıslanma gerçekten varsa ücret talep ederler bilirkişi raporu sok işin içine dicem de işin ucu telefonun 0 fiyatına gelicek. Şansını sonuna kadar zorla 5800 hevesini kaybetme bu cevabı sana 5800'dan atıyorum çok keyifli :) Islanma gerçekten yoksa telefonun kendisi arızalı modellerden biridir servise verdiğinde düzeltmeleri en son ihtimal yeni tel vermeleri gerek ama ıslanma gerçekse ya para verip yaptırıcan yada arkına iade edip 0 alıcan. Tercih senin.

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
ya tesekkur ederım. sımdı para verıp yaptırayım dıyorum servıs onuda kabul etmıyor. dısarda yaptıracam acıkcası. sızce yapılabılırmı yanı kurtarılabılımırmı cıhaz. ben gercekten uzun arastırmalarım sonucıunda 5800 a aşık olup aldım. yaklasık masrafı neye cıkar kaba taslak bır fıkrınız varmı

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
galiba yapılır ama masraf ne olur bilemem

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
ınsallah yapılır hocam ya. 5800 bır hastalık bende. yoksa gıdıp acımıycam paraya sıfırını alıcam

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
valla ben inş bu ayın 20 sine kdr alıyorum ya 5530 yada 5800 çok gzl teller

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Telefonun hangi parçasın zarar gördüğüne bağlı bir durum tamiri ve fiyatı. Board zarar görmüşse işin profesyoneli olan biri belki kurtarır yoksa geri dönüşüme verip doğaya destek olabilirsin. Onun dışındaki tüm parçalar değiştirilebilir. Ekran,ahize,bağlantı pinleri yapabilen hepsini değiştirir ama en değerli 2 parçası board ve ekran. Telefonun 0'ı 530 hatta 520 tl olan mağazalar bile var. Tamiri en fazla işçilik HARİÇ 300 tutmalı diye düşünüyorum. Bildiğimden değil mantık yürüterek söylüyorum. Bana sorarsan onu arkadaşına geri ver 0 al kafan rahat olsun. Her kullandığım eşya/üründe böyle düşünürüm 0 olsun sorunu da benim olsun ama kafam rahat olsun.

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
300 mu para eklyp sıfır al :D

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
300 bir öngörüydü. Birden çok parçanın değişmesini göz önüne alıyorum. Yoksa 20-30 liralık parçalar da var. Önce sorması gerek ne kadar tutacağını.

muratpirpir

Üye
    Konu Sahibi
deseniz işim dua ya kaldı. ben normal sartlarda 0 urun alıp kullanan bır telefon kullanıcısıyım. ya bırde benım ne ıs yaptıgımı duysanız şaşırırsınız. ben satın alma ve ıhale uzmanıyım koca bır hastanenın satın almasına bakıyorum. bende kazıklandım ya devlet kesın batar. board deısse kaca patlar acaba

fbforever

fbforever

Üye
Sıvı teması olmuş telefonun yapılıp, birdaha böyle bir sorunun çıkmayacağını kimse garanti edemez. Çünkü bir cihaza sıvı teması bir kere olmuşsa neredeyse cihazın bütün parçaları zarar görmüştür. Teknik servis ise sadece büyük hasarlı parçaları değiştirip kullanıcıya geri verir. Bu arada teknik servisin sıvı temasından kastı sadece su, meyve suyu vb. şeyler değildir.Cihazın havadaki nemdende etkilenmiş olabilir.(Abartmıyorum başıma geldi) Eğer cihazına su ve meyve suyu gibi şeyler temas etmediyse mutlaka Tüketici Hakları Derneği'ne başvur. Sana yardımcı olabileceklerini düşünüyorum. En son olarakta cihazını yaptırmanı tavsiye etmem, Tüketici Hakları Derneği'de sana ya paranın verilmesini ya da cihazın değişmesini sağlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt