Nokia 5230 yazılım sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uA.Frat

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5230 yazılım sorunu
Merhaba arkadaşlar, iki şey sormak istiyorum, izninizle..

Öncelikle ben de Nokia 5230 var, #*0000# yaptığımda versiyon v11 olarak gözüküyor. Ancak Nokia'nın sitesine girdiğimde 5230 için son güncelleme v21 var. Nokia sitesinde güncellemek istediğimde 5230 telefonunu görmüyor, resmi yok yani. 5800 için yapsam da olmaz sanırım. Telefondan güncellesem internete girecek, kontörüm gidecek. Bir çözüm yolu bulabilir misiniz, teşekkür ederim.

İkinci bir sorunum, telefonu hacklemek istiyorum, FW yüklemek istiyorum. Konusunu biraz okuyunca zorlanıyorum, sertifika yapmaya da zorlanıyordum ama gerçekleştirmiştim. Şimdi bir sorunum var. Diyorsunuz ya, telefonu bilgisayara bağlayın ardından telefonu kapaatın diye, evet işte orası. Ben de USB kablosu yok, ancak bluetooth ve hafıza kartı usb leri var. Onlarla da bu işlemi yapabilir miyim? PC Suite'de var. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

fedata

fedata

Üye
HEMEN AÇIKLIK GETİREYİM KONUNA .EUROPe sitesine gireceksin.türkiye sitesinde görünmüyor haklısın.
linkide burada

uA.Frat

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle teşekkür ederim yorumun için. Dediğin siteden indirdim, PC Suite ile de bluetooth bağlantısıyla telefonuma bağladım ancak Software bulmuyor. Sanırım data kablosu almak şart oldu.

fedata

fedata

Üye
evet evet şart bluetoothla yapılmaz güncelleme :(.bu arada rica ederim ne demek.data kablosuyla yapamazsan yine ulaş yardımcı olurum..

sawyer32

sawyer32

Üye
Merhaba arkadaşlar, iki şey sormak istiyorum, izninizle..

Öncelikle ben de Nokia 5230 var, #*0000# yaptığımda versiyon v11 olarak gözüküyor. Ancak Nokia'nın sitesine girdiğimde 5230 için son güncelleme v21 var. Nokia sitesinde güncellemek istediğimde 5230 telefonunu görmüyor, resmi yok yani. 5800 için yapsam da olmaz sanırım. Telefondan güncellesem internete girecek, kontörüm gidecek. Bir çözüm yolu bulabilir misiniz, teşekkür ederim.

İkinci bir sorunum, telefonu hacklemek istiyorum, FW yüklemek istiyorum. Konusunu biraz okuyunca zorlanıyorum, sertifika yapmaya da zorlanıyordum ama gerçekleştirmiştim. Şimdi bir sorunum var. Diyorsunuz ya, telefonu bilgisayara bağlayın ardından telefonu kapaatın diye, evet işte orası. Ben de USB kablosu yok, ancak bluetooth ve hafıza kartı usb leri var. Onlarla da bu işlemi yapabilir miyim? PC Suite'de var. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

yazılım kodunu değiştirmen gerek.. Bunun için Nemesis programını kullan (dosya ve kullanım şekli sitede ayrıntılı şekilde mevcuttur ) ve bu işlem sadece data kablosu ile olur.

kodu değiştirdikten sonra ovi suite yazılım güncelleme ( tam ismini bilmiyorum böyle bir şey ) indir - halen yoksa - orada sana açıklamaları gösterecektir.. :oke:

fedata

fedata

Üye
yazılım kodunu değiştirmen gerek.. Bunun için Nemesis programını kullan (dosya ve kullanım şekli sitede ayrıntılı şekilde mevcuttur ) ve bu işlem sadece data kablosu ile olur.

kodu değiştirdikten sonra ovi suite yazılım güncelleme ( tam ismini bilmiyorum böyle bir şey ) indir - halen yoksa - orada sana açıklamaları gösterecektir.. :oke:
dostum 5230 u ben kullandım hemde bir ay önce..:)ben de dediğim şekilde güncelledim.bi bekle denesin yapamadıysa sonra sen öneride bulun bakalım :)

uA.Frat

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar öncelikle ikinize de teşekkür ederim."fedata" Ancak data kablosuyla bağladım telefonu, güncelleştirmeyi de yapıyorum 14 dakika kaldı diyor ama sonradan kesiliyor "Nokia Software Updater cihazınızla olan bağlantıyı kaybetti" diyor. Sorun nedir acaba?

fedata

fedata

Üye
problem belli sıralaman doğru değil..bende de oldu bu problem..bak ne var ne yok herşeyi kaldır bilgisayardan nokia ile alakalı.daha sonra yeniden başlat.ilk olarak pc suiteyi kur daha sonra software updateyi yükle.tek hatan bu :)sorun çözülmezse bekliyorum

uA.Frat

Üye
    Konu Sahibi
"fedata" arkadaşım öncelikle bana yardım etmeye çalıştığın için çok teşekkür ederim. Kusura bakma internet bağlantımda sorun vardı giremedim. Şimdi dediklerini yapacağım, çok teşekkür ederim tekrar.

Yok kardeşim ya, dediklerinin hepsini yaptım. Nokia ile olan tüm bağlantılarımı sildim. İlk PC Suite sonra da Software'yi yükledim. + Telefonumdaki parolaları kapattım. Yine aynı, 14. dakikada bağlantı kesiliyor.

Darknighting

Darknighting

Üye
Kesilir normaldir:)
genelde arkadaşların olsun akrabaların olsun telefon güncellemelerini ben yaparım kendim 5800 kullanıcısıyım eşim 5230 kullanıcısı aynı problemle çok karşılaştım halada bazen benim başıma geliyor
tek çaresi Pc ye format atmak yada başka bir pc de denemek ben genelde format atıyorum böyle bir sorunla karşılaştığım zaman başka bir yolu yok mümkünatı yok Görev yöneticisinden servicelayer.exe yi de Pcsuite ile ilgili çalışan exe. dosyalarınıda kapatsan işe yaramıyor tek çözüm format yada başka bir pc bu çözüm yolunuda yine Maxicep forumda bir yazıdan okumuştum kolay gelsin

SilentOne

SilentOne

Üye
nokia update suilte beta vardı onu kullansın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...