nokia 500 mü Huawei U8800 IDEOS X5 mi?

Sponsorlu Bağlantılar

y n s c n

y n s c n

Üye
Güldürüyorsun beni :) Bu forumda çoğu kişi bilir, hatta Lenneth bile bilir; Nokia'nın tüm telefonlarına yaptığım kadar en az Samsung Galaxy S2'ye de övgü yağdırmışımdır. Nokia'nın 701'ini veya N9'unu övmeyeceksem, gidip 8800'mı öveceğim?

Android'in uygulama bolluğu ve açık kaynak olması dışında göze çarpan bir iyi yanı olsaydı; şimdiye çoktan (F)android olmuştum bile. Ki, Nokia'nın fanı bile değilim. Nokia ile bu forumda o kadar çok dalga geçmişliğim vardır ki :)

Yalnızca, ne dediğinizi ve onu kime dediğinizi bilip de gelin. Nokia, zaten Symbian'ın CFW özgürlüğünü elinden aldı. Ben kaçıp gitmiş olsaydım, şimdi CFW'ler olmazdı C5-03 için :) Symbian'ın bu forumdaki çoğu kişide öyle bir yeri var ki.

Dediklerinizi inkar etmiyorum zaten, ama siz bu gerçeğin farkındasınız ''Nokia, zaten Symbian'ın CFW özgürlüğünü elinden aldı '' Nokia'nın gidişatını herkes görüyor zaten güncelleme veriyor sorunlu çıkıyor vesaire.. Ben onu belirtiyorum sadece sizi kışkırtmıyorum :oke:

Del Rey

Del Rey

Üye
Bırak şu fanıyım ayaklarını, nokia symbian'ı bıraksa gemiyi ilk terkeden sizler olacaksınız.

Bu kısmı bana anlatır mısın?

y n s c n

y n s c n

Üye
Bu kısmı bana anlatır mısın?

Genel olarak konusuyorum, su an symbian'cılar tam olarak fan ve nokia'ya bi şekilde tutunmaya çalışıyorlar.. Nokia dediğinde symbian geliyor vesaire..
Nokia ileriki zaman için wp7 düşünüyor, o zaman symbian'ın adını zikretmeyecekler bidaha.. Orada laf genelleme.

pRime.

pRime.

Üye
Symbian3'e cfw yapılıyor. Anna ve Belle cfw'leri mevcut.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
E6 anna ile geliyor ve c5-03'ün oynancak pek bi tarafı yok.
256 rom 128 ram ve 40 mb telefon hafızası yetersiz.

Del Rey

Del Rey

Üye
E6 anna ile geliyor ve c5-03'ün oynancak bek bi tarafı yok.
256 rom 128 ram ve 40 mb telefon hafızası yetersiz.

C5-03'ün 40 MB telefon hafızası yok ki. 65 MB telefon hafızası var (ki bulduğum yöntemle yapılan yeni CFW'de telefon hafızası 70 MB geliyor; işlemci hızı Speedy Go ve X-Plore'da 1000 MHz (büyük ihtimalle fazla gösterilmiştir ama), kullanılabilir olarak.) 5800'ın bundan pek farklı olmadığını biliyoruz.

E6 için sanırım sen de mesaj atmıştın, arkadaş hâlâ CFW atamadı telefonuna.

----------Eklendi @ 16:46:30 ---------- Yazıldı @ 16:45:17 ----------

E6'yı biliyordum ama c5-03'e yapılabildığını sanıyordum.

Ben yalnızca örnek için söyledim. Zaten yapılabildiğini en iyi ben biliyorum. (Son 2 hafta içinde gelişen olaylar çerçevesinde :D)

Bu arada 701 gibi Belle cihazlara CFW atılamayacak diyorlar :)

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ben 40 mb die biliyordum.İslemcinin kodlarıyla oynandıgı için 1Ghz gibi gözükebilir orjinali 600 mhz.
Ki o performansı bile yansıtamıyor çok degisik bi telefon.5800 bile daha stabil gibi :bilmm

Del Rey

Del Rey

Üye
Ben 40 mb die biliyordum.İslemcinin kodlarıyla oynandıgı için 1Ghz gibi gözükebilir orjinali 600 mhz.
Ki o performansı bile yansıtamıyor çok degisik bi telefon.5800 bile daha stabil gibi :bilmm

Onun nedeni biraz da RAM / İşlemci dengesizliği aslında. En az 256 MB RAM gerek 600 MHz'ye.

hoss

hoss

Üye
ideos x5

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bana yazılımsal sorunları var gibi geldi.
İslemci ile ram uyumsuzlugu diye bisey olsun sanmam çalısma prensiblerini bilen birisi için biraz saçma gelebilir bu.
Ram uygulamaları ön bellekleme yapar islemci okur isler aktarır.Tabi dijital analog olayları var ama onları söylemeye gerek yok.
Ram'in ne kadar oldugu önemli degil islemci sonuçta ne kadar varsa o kadar okur.
Varsa da ben bilmiyorum eksikligimdir belki.

Del Rey

Del Rey

Üye
Bana yazılımsal sorunları var gibi geldi.
İslemci ile ram uyumsuzlugu diye bisey olsun sanmam çalısma prensiblerini bilen birisi için biraz saçma gelebilir bu.
Ram uygulamaları ön bellekleme yapar islemci okur isler aktarır.Tabi dijital analog olayları var ama onları söylemeye gerek yok.
Ram'in ne kadar oldugu önemli degil islemci sonuçta ne kadar varsa o kadar okur.
Varsa da ben bilmiyorum eksikligimdir belki.

Yazılımsal sorunları da var elbette. Örneğin çoğu kod 5800 kodlarının düzenlenmiş hali diyebiliriz. Muhtemelen bir çok sorun olacaktır. Yine de; bir bilgisayarda 128 MB RAM olsun, yanında da 4 GHz işlemci. Nasıl çalışır, onu bile merak ediyorum. Dengesizlikten kastım biri diğerine yetmeyecek şekilde hazırlanmış.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Bilgisayarda fark olur tabi çünkü bus hızları uyusmalı birbirine sonra çarpanlar var pc biraz daha farklı.
Ama mobil islemcilerde ve ramlerde bu olmaz diye düsünüyorum uymasa bile bus hızları uyusmaz o zamanda hiç çalısmaz zaten.
Ram'den okurken yine aynı hızla okur ama ram az depolama yaptıgı için ondan sorun oluyodur.
Ayrıca su 4ghz islemci olayına bitiyorum arkadas.Benim eski bilgisayarda da pentium 4 islemci vardı stok 3.6 ghz iken overclock ile 4 ghz'de kullanıyordum ama yine yavastı degistirin bu ghz anlayısını :D

pRime.

pRime.

Üye
Gökhan imzan süpermiş, çok anlamlı. :)

Del Rey

Del Rey

Üye
Bu arada, evet imzanı tebrik ediyorum. Çok güzel :)

400 MHz'den bir fark olmaz aslında bilgisayarlarda. Genelde sistemi daha az tüketen mobil işletim sistemlerinde fark daha büyük oluyor.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Tesekkürler imza için maalesef çok anlamlı.
Bi forumda bi arkadas vardı c5-03 için cfw denedi ama akibeti ne oldu bilmiyorum :hmmm

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yok yav furkan deniyordu ama bilmiyorum noldu.
5800 kadar kapsamlı bi modlama yapabildin mi peki yada c6 portlama gibi bisey :D

Üst Alt