Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öneriniye yandı bu
Sponsorlu Bağlantılar
Alo_Azrail
Üye
Konu Sahibi
niye yandı bu
eski hdd nin altındaki kartı güç kaynağından gelen kabloyla bağladım ve ucuna motor taktım 5 saniye sonra chip yandı nerde hata yaptım başka türlü çalışmaz mi bu hdd motoru
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Yönetici tarafından düzenlendi:
Bilişim Profesörü
Üye
Ben resim olarak ekleyeyim, bilen varsa yardımcı olur. Bir de belki HDD o kabloyla uyum sağlamamış olabilir, şu anda tam olarak anlayamadığım için yardımcı olamıyorum malesef.
DaNq3rB0y
Üye
geçmiş olsun direkt çöpe
007wolverine
Üye
Fazla voltaj vermissinizdir.
Fatic
Üye
yanan çipin üzerinde ki yazılar pek okunmuyor eğer net bir şekilde okuyabiliyorsan google ye adını yaz ve datasheetini bul ordan pin kodlarına bakarak neden yandığını çözebilirsin. içinde çok önemli bilgiler varsa iyi bir elektronikçi çipi değiştirebilir uğraşabilirsin.
007wolverine
Üye
Bu cip motoru kontral ediyor buyuk bir ihtimalle icinde 8 ya da 16 bitlik veriler vardir o da motoru uygun bir bicimde calistirip denetlemek ve ana cipe veri gondermek icindir buyuk ihtimalle yani icinde baska turlu onemli bir veri yoktur .
eski hdd nin altındaki kartı güç kaynağından gelen kabloyla bağladım ve ucuna motor taktım 5 saniye sonra chip yandı nerde hata yaptım başka türlü çalışmaz mi bu hdd motoru