Öneri niye yandı bu

Sponsorlu Bağlantılar

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
niye yandı bu
eski hdd nin altındaki kartı güç kaynağından gelen kabloyla bağladım ve ucuna motor taktım 5 saniye sonra chip yandı nerde hata yaptım başka türlü çalışmaz mi bu hdd motoru

Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Ben resim olarak ekleyeyim, bilen varsa yardımcı olur. Bir de belki HDD o kabloyla uyum sağlamamış olabilir, şu anda tam olarak anlayamadığım için yardımcı olamıyorum malesef.

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
geçmiş olsun direkt çöpe

007wolverine

007wolverine

Üye
Fazla voltaj vermissinizdir.

Fatic

Fatic

Üye
yanan çipin üzerinde ki yazılar pek okunmuyor eğer net bir şekilde okuyabiliyorsan google ye adını yaz ve datasheetini bul ordan pin kodlarına bakarak neden yandığını çözebilirsin. içinde çok önemli bilgiler varsa iyi bir elektronikçi çipi değiştirebilir uğraşabilirsin.

007wolverine

007wolverine

Üye
Bu cip motoru kontral ediyor buyuk bir ihtimalle icinde 8 ya da 16 bitlik veriler vardir o da motoru uygun bir bicimde calistirip denetlemek ve ana cipe veri gondermek icindir buyuk ihtimalle yani icinde baska turlu onemli bir veri yoktur .

007wolverine

007wolverine

Üye
eski hdd nin altındaki kartı güç kaynağından gelen kabloyla bağladım ve ucuna motor taktım 5 saniye sonra chip yandı nerde hata yaptım başka türlü çalışmaz mi bu hdd motoru
amacınız hdd motorunu mu calıştırmak?

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
evet

007wolverine

007wolverine

Üye
Tam olarak ne yapmayi planliyorsunuz hddyi kullanmak mi yoksa motoru baska bir amacla kullanmak icin calidtirmak mi?

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
motoru kullanmak yaw

007wolverine

007wolverine

Üye
O zaman uğraşmayın oyuncak arabayı sökün icindeki motoru alın daha ucuza gelir hddnin motorunu oyle kolay kullanamazsın. :oke:

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
:stres:

007wolverine

007wolverine

Üye
:)

Takipçi Satın Al

Üst Alt