s.a. arkadaşlar şu c deki bellekolayı benide baya bi muzdarip etmişti. başlarda yazan arkadaşlarında dediği gibi ön belleği temizlemek size internette çok gezinen biri iseniz yer kazandıracaktır. cünkigirilmiş olan sitelerden kalan kalıntılar vs vs.yer teşgil ediyor. ama burda belirtilmesi gereken en önemli olan ve hiç bir yerli sitede bununla ilgili bir açıklama yer almamış olan bir mevzu varki ben baya tırmaladım

. x-plre tarzı bi pro ile baktığınız da en az kendi adıma konuşmam gerekirse 33mb diğer dosyalar diye birşey karşıma çıkıyordu o internet önbelleği temizlememe ramen araştırma yaparak öğrendiğim bir şey varki telimizin hafızasında zamanla yer kaplayan sadece interne önbellek değil. birde çekilmiş olan foto ve videoların da zamanla şişen kısımları var

c:\private\101ffc31\glxdstn diye bir dosya var ki bu o diğer doyalar diye tabir edilen dosyalardan birisi. ve bu telimizdeki zamanla şişen bir dosya silene kadar göbeğim çatladı ama sildim ve 55mb yerim oldu telimde

silinmesinde ben bir sorun yaşamadım c den yer kazanmak isteyen bu dosyayı silebilir. he ayrıca hiç bir yerli siteden nasıl silinebileceği yazılmamış sadece bi yabancı sitede bulabildim. denedim ve oldu. yöntem şu bu bahsettiğim dosya yani c:\private\101ffc31\glxdstn dosyasının önce ismini değişmeniz gerekiyor. bunuda sadece telinizi kapatıp açın ve hemen x-plore veya o tarz bi yönetici ile girin ve o glxdstn dosyanın ismini değiştirin mesela ben glxdstn.bk yaptım yanlız bu işlemi çabuk yapmanız gerekiyor yoksa müsade etmiyor isim değiştirmeye geç kalırsanız tekrar teli yeniden kapatıp açın ve cabuk bi şekilde yapmaya çalışın. isim değiştirdikten sonra silebiliyorsunuz bu dosyayı. (her ihtimale karşı silmeden yedeğinizi almanızı tafsie ederim ben öle yapmıştım) sonra telinizi kapatıp tekrar açın ve o dosyanın yerine geldiğini göreceksiniz fakat öle 33 mb gibi bir boyutta değil

foto ve video çektikce zamanla yine şişecektir ilerde yine aynı yöntemi deneyerek yer kazanabilirsiniz. umarım benim gibi bu konudan muzdarip olan arkadaşlara faydam olabilmiştir... selametle