Püf Noktası Fabrika ayarlarına döndürdüğüm telefondan fotoğraf ve diğer verileri kurtarabilir miyim?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Fabrika ayarlarına döndürdüğüm telefondan fotoğraf ve diğer verileri kurtarabilir miyim?
Daha öncesinde fabrika ayarlarına geri döndürdüğüm bir cep telefonu içerisinde bulunan rehberdeki numaralarımı, fotoğraflarımı, videolarımı ve diğer tüm verilerimi nasıl kurtarabilirim diye düşünüyorsanız cevabını bu konumuzda bulabilirsiniz.

Önemli not: Bu yöntemi ROOT’un ne olduğunu biliyor ve uygulamanın kendi sorumluluğunuzda olduğunu kabul ediyorsanız uygulayın. Aşağıda yazdığım yöntem, kendi yöntemim değildir kaynağı ve övgüler yazarına aittir.

Gereksinimler:

  • Rootlu, Android bir telefon.
  • Cihaza yüklenmiş
  • Pv ile [c:\cygwin]’e yüklenmiş ve repo’dan util-linux. /bin klasörünün oluşturulduğundan emin olmak için Cygwin’i bir kez açın. Ben ayrıca, çıkardığım .RAW dosyasını koymak için [c:\cygwin\nexus]’ta klasör oluşturdum.
  • (ZIP dosyasını indirin ve nc.exe dosyasını [c:\cygwin\bin]’e çıkarın.)
  • Cihazınızda USB hata ayıklamayı açın. Android 4.0 ve üstü için: Ayarlar > Geliştirici Ayarları > USB hata ayıklama. Android 2.3 ve altı için: Ayarlar > Uygulamalar > Geliştirme > USB hata ayıklama.
  • . VhdTool.exe dosyasını [c:\cygwin\nexus]’a koyun.
  • ya da sevdiğiniz bir veri kurtarma aracı (Recuva sadece daha genel dosya tiplerini buluyor; fotoğraflar, videolar vs. Ben bu dosyaları kurtarmak istiyordum.. Eğer siz daha ilginç dosya tiplerinin peşindeyseniz, kullandığınız yazılımı paylaşabilirsiniz).
Kısaca işlemden bahsedeyim:

  • Bu işlem Samsung Galaxy Nexus’da test edildi ve dahili hafızası olan bütün telefonlarda işe yarayacağını düşünüyorum.
  • Dahili hafızayı tek ve büyük bir .RAW dosyası olarak bilgisayara yedeklemek, .RAW dosyası çıkışını VHD’ye çevirmek, VHD’yi Disk Manager’da disk olarak mount etmek, silinmiş dosyaları bulup kurtarmak için VHD hacmini taramak amacıyla; Windows 7 kullandık.
Yöntem:

  1. Datayı parça parça almak yerine tüm hafızayı kurtarmanız önerilir. Bu durumda, mmcblk0 olacak. Biz, kullanıcı datası olan bir şeyi kurtarmaya bakıyoruz: /dev/block/mmcblk0p12
  2. Telefonunuzu açın.
  3. Telefonu ADB modunda bağlayın.
  4. Ekranı açın.
  5. Cygwin terminalini açın ve giriş yapın (BusyBox yüklemenizin [/system/bin/busybox]’ta olduğunu varsayıyoruz. [/system/xbin/busybox]’ta da olabilir):
  • adb forward tcp:5555 tcp:5555
  • adb shell
  • /system/bin/busybox nc -l -p 5555 -e /system/bin/busybox dd if=/dev/block/mmcblk0p12
  1. Başka bir Cygwin terminali açın ve giriş yapın:
  • adb forward tcp:5555 tcp:5555
  • cd /nexus
  • nc 127.0.0.1 5555 | pv -i 0.5 > mmcblk0p12.raw
  1. 16 GB ya da 32 GB dahili hafızalar için, bu işlem sırasıyla 2 ve 3+ saat sürecektir.
  2. .RAW dosyasını sanal bir sabit sürücüye dönüştürmemiz gerekiyor. VhdTool.exe, .RAW dosyasının sonuna bir VHD alt başlığı koyacaktır. Windows command ekranını açın, [c:\cygwin\nexus]’e gidin ve yazın:
  • VhdTool.exe /convert mmcblk0p12.raw
  1. VHD’yi Windows’ta mount etmemiz gerekiyor. Başlat’tan Bilgisayar’a sağ tıklayıp Yönet’i seçelim.
  2. Depolama -> Disk Yönetimi’ni seçin.
  3. Menüde, Eylemler’den -> VHD’yi ekle’yi seçin.
  4. Yer olarak, [c:\cygwin\nexus\mmcblk0p12.raw]’ı girin ve Tamam’ı tıklayın.
  5. İsmine sağ tıklayın (örneğin; “Disk 1”) Ayrılmamış alan’ın solunda ve Disk’i başlatı seçin.
  6. GPT (GUID Bölümleme Tablosu) seçenek düğmesini seçin ve Tamam’ı tıklayın.
  7. Ayrılmamış alan’a sağ tıklayın ve Yeni Basit Birim’i seçin.
  8. Sihirbazda İleri>’yi seçin, birim için varsayılan kalsın, İleri>’yi seçin, drive ismi ayarlayın (örneğin, K), İleri>’yi seçin, Bu bölümü formatlama seçeneğinin seçili olduğundan EMİN OLUN, İleri>’yi seçin, Bitir’i seçin.
  9. Sürücüyü formatlamak isteyip istemediğinizi soran bir pencere görüntülenecek. Bu adımda, İSTEMİYORSUNUZ.
  10. RAW alanına sağ tıklayın ve Format’ı seçin. Dosya sistemini FAT32’ye değiştirdiğinizden emin olun. Bölümleme birimini Varsayılan’a ayarlayın. Hızlı format atma komutunun SEÇİLİ olduğundan EMİN OLUN. Yeni sürücüyü sıfırlarla (0) doldurmak ve datanızı harcamak istemezsiniz. Hızlı format, sürücü indexini yeni bir intex oluşturarak kaldırmak anlamına gelir. Bu kutucuğu seçmezseniz, Windows tüm alanı sıfırlar (0)’la dolduracak ve datanızı ortadan kaldıracak demektir. Tamam’ı tıklayın.
  11. Bu birimi formatlamak içindeki datayı silecektir diye bir uyarı penceresi göreceksiniz. Aslında, hızlı format atmayı seçmezseniz datalarınız kaybolacak demektir. Bu yüzden, seçiminizi iki kere kontrol edin ve Tamam’ı seçin. (Endişelenmeyin, biriminiz aynı şekilde kalacak ve telefonunuzun dahili hafızası duracak ve sürücüde datalarınız duracak demektir. Yalnızca göremeyeceksiniz, söz!)
  12. Recuva uygulamasını seçin. Sihirbazda İleri>’yi seçin. ‘Diğer’ seçeneğini seçtikten sonra, İleri>’yi seçin ve belirli bir yere seçeneğinden k:\ ‘yı seçin (K’nın sürücünüz olduğunu varsayıyoruz). İleri>’yi seçin. İleri Derece Tarama [Enable Deep Scan]’yı seçin. Bu, silinmiş dosyalarınızı bulan sihirli ayarınız. Aslında gerçekte silinmeyen dosyaları tabii. Başla seçeneğini seçin.
  13. Son olarak, uygulama 1 saat kadar Deep Scan yapabilir. Uygulama sonuçları bulduğunda, hangi dosyaların kurtarılmasını istediğinizi seçin, Kurtar [Recover] seçeneğini seçin ve dosyalarınızı nereye koymak istediğinizi belirleyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yunusnnzjjsj ve one_useR_0007


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Maşallah :D Onun Yerine Hafıza KArtı Kullanın Hafıza Kartınız Yoksa Benim Gibi Ya One Drive yada Önemlileri PCye Atın Haftalık
 
  • Beğen
Tepkiler: gokturk_28
maxirabit

maxirabit

Üye
O kadar uğraşacağıma ölen ölmüştür kalan sağlar bizimdir diyip, üzerine helva yerim daha iyi, işlem fazla uzun :D
 
Hhk78

Hhk78

Kapalı Hesap
adam uğraşıp yapmış belkide anı değil çok önemli fotoğrafı kurtarmak isteyen olur
EMEĞE SAYGI LÜTFEN
 


Üst Alt